Haberler

Alman Basını: Yabancı Dil Bilmeyen Erdoğan, Osmanlıca İstiyor

Güncelleme:

Alman Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'de Osmanlıca'nın zorunlu ders olması tartışmalarıyla ilgili Erdoğan'ı üzerinden ilginç bakış açısıyla makale yayınladı.

Alman Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'de Osmanlıca'nın zorunlu ders olması tartışmalarıyla ilgili bir makale yayınladı. "Türk Eğitim Sisteminin İslamlaştırılması - Herkes için Osmanlıca" başlıklı makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yabancı dil bilmediği belirtildi.

"ÇOCUKLARA SARAY DİLİNİ ÖĞRETMEK İSTİYOR"

Sussanne Güsten imzalı makelede "Kendisi tek bir yabancı dil bilmeyen Erdoğan, 1918'de yok olan Osmanlı İmparatorluğu'nun dilini eğitim politikasının öncelikli konusu ilan etti. Tüm dünyada eğitimden sorumlu olanlar, ülkelerinin çocuklarının İngilizce gibi diğer modern dünya dillerini en iyi bir şekilde öğrenmeleri için mücadele veriyor. Ama Türkiye'de hükümet, genç neslin 100 yıl önce kaldırılan saray dilini öğrenmesini istiyor. Bu dil 21. yüzyılda ne büyük bir bilgi kazancı getiriyor ne de çağın gereklerini karşılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ülkesindeki 17,5 milyon öğrenciye 'siz isteseniz de istemeseniz de Osmanlıca'yı öğreneceksiniz' diyor" deniliyor.

"ERDOĞAN, İSLAMİ KÖKLERİ CANLANDIRMAK İSTİYOR"

Makalede Osmanlıca'nın yirmili yıllarda kaldırılıp, modern Türkçe'nin getirildiğine dikkati çekerek "Burada Cumhurbaşkanı için önemli olan ülkesinin bir dil mirası değil... Erdoğan bu hamle ile Türkiye'nin İslami köklerine dönüşünü teşvik etmek istiyor. Osmanlıca, Türkçe'nin birçok Arapça ve Farsça kelimelerle teşviklenmiş halinin Arapça harflerle yazılışıdır. 1920'li yıllarda Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk modern, latin harfli Türkçe ile bu dili kaldırdı" ifadesine yer verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

İNSANLIK:

allah korusn 600 yıl millette dünyaya zulüm etmiş bir Osmanlı tekrar geri gelmesin. kılıçtan başka bir şey bilmezler. başkasının toprağını işgal ettiler kılıçtan geçirerek bir de övünen var bunlarla. birisi sizin evinizi işgal ederse hoşunuza gider mi. bir de diyoruz ab bizi niye almıyor viyandan geri göndermeselerdi daha yüzbinlerin kelesi uçacaktı. bir de ab ye mi alsınlar

9
17
yanıtYanıtla
deli dumrul:

doğru söze ne denir? bravo. . .

15
9
yanıtYanıtla
ALMANA DEGiL,BANA INANIN,.!!:

35 senedir münihte tercümanlik yapiyorum:ünivesitelerden degisik zamanlarda almanlar bana gelip gidiyorlar, kac defa osmanlica el yazmasini almancaya tercüme ettim, , almanlar menfaatci bir millettir, cikarlarini düsünürler, ,

20
4
yanıtYanıtla
samsunlu:

yalanda değillll

13
9
yanıtYanıtla
askerMobil-ANDROID:

hasta adam diriliyor ...almanlarda farkinda bunun .sunuda soylemek gerek tabi bizim icimiDede alman cok .bati yaptihin herhangi biirseyi elestryorsa kesinlikle o yaptiginiz dogrudur......zorunuzami gitti alman ve almancilarrrr..GECMISI OLMAYAN BIR MILLETIN GELECEGIDE OLMAZ.

9
9
yanıtYanıtla
yunus...Mobil-ANDROID:

osmanlicanin geri gelmesi demek 1.maneviyat bakiniz genclik ne hale geldi 2.devletin tozlu arşivinde bulunan osmanlı bize egitimden bilime ve ilime müthiş katkisi olucak olaya böyle bakmamız gerekiyor. ..

13
5
yanıtYanıtla
siverekli zazaMobil-ANDROID:

CUNKU YENI OSMANLININ DIRILISINDEN KORKUYORLAR..ayrica anlamadigim lan almanlar size neee!!!

12
5
yanıtYanıtla
ADNAN HOCA:

KAFİRLER KISKANCLIKTAN VE HASETTEN CATIR CATIR CATLIYOR

10
6
yanıtYanıtla
Vatandaş Mobil-IOS:

Ilk atamın dilini bileyim sonra yabancı dil düşünürüz

11
5
yanıtYanıtla
samiMobil-ANDROID:

Bu almanya ne istiyor neden bu kadar düşman?

6
9
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title