Haberler

Aliyev'den Fransa Senatosu'na Dağlık Karabağ tepkisi: Çok hoşlanıyorsanız Marsilya'yı onlara verin

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Senatosu'nun Dağlık Karabağ'ı resmi olarak tanıma önerisini eleştirdi. Aliyev, "Şimdi sorun çözüldükten sonra neler olduğuna bakın. Fransız Senatosu, Dağlık Karabağ'ı tanıyan bir kararı kabul etti. Onlardan hoşlanıyorsanız Marsilya şehrini verin, adını değiştirin, orada ikinci bir devlet kurun" dedi.

Geçen günlerde Fransa Senatosu, kabul ettiği tasarı kapsamında hükümete Dağlık Karabağ'ı resmi olarak tanımayı önerdi. Bu öneri birçok ülke tarafından tepki çekerken ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev konuyla ilgili eleştirilerde bulundu.

"FRANSIZ PARLAMENTOSUNUN BİZİM MESELEMİZLE NE İLGİSİ VAR?"

Gururlu olduklarını vurgulayan Aliyev, "Bu savaş bizim şanlı zaferimizdir. Bizim görevimiz Ermeni faşizminin bir daha bu bölgede yükselmesini önlemektir. Fransız parlamentosunun bizim meselemizle ne ilgisi var? Fransa kaç yıldır Minsk Grubu'nun eşbaşkanlığını yapıyorsun? Elini taşın altına koydunuz mu? Bir sorunu çözmek için pratik bir adım attınız mı?" ifadelerini kullandı.

"MARSİLYA ŞEHRİNİ VERİN İKİNCİ BİR DEVLET KURUN DEDİM"

Aliyev, "Şimdi sorun çözüldükten sonra neler olduğuna bakın. Fransız Senatosu, Dağlık Karabağ'ı tanıyan bir kararı kabul etti. Onlardan hoşlanıyorsanız, savaş sırasında demiştim, Marsilya şehrini verin, adını değiştirin, orada ikinci bir devlet kurun dedim. Ama bizim işimize kimse karışamaz" şeklinde konuştu.

"DARĞLIK KARABAĞ SORUNU TERİMİNİN BİTTİĞİNİ SÖYLEMEK İSTİYORUM"

Aliyev açıklamalarının devamında, "Dağlık Karabağ sorunu teriminin bittiğini bir kez daha söylemek istiyorum. Bu terimin dillerde olmasını tavsiye etmiyorum. Ancak tarih söz konusu olduğunda, terim elbette kullanılabilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Fransa Senatosu, Paris hükümetini sözde ' Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımaya çağıran tavsiye niteliğindeki kararı oylamaya sunmuştu. Herhangi bir bağlayıcılığı bulunmayan önergenin oylamasında 305 senatör evet oyu kullanmış ve hükümete, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması tavsiyesi verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Fransa Senatosu Dağlık Karabağ İlham Aliyev Fransa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

MALATYALI:

ARTIK DAĞLIK KARABAĞ DİYE AD YOK TEK BİR YER VAR ODA AZERBAYCAN BÜTÜN TOPRAKLARI İLE YEK VÜCUT ÖZGÜR AZERBAYCAN TPORAĞI VAR HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN DAĞLIK KARABAĞI KAFASINDAN SİLSİN

17
1
yanıtYanıtla
MEZARCI:

Fransizlar meseleye fransiz sen canin sıkma yiğidim onlara cevabı reis verir...

11
1
yanıtYanıtla
Fani:

Herkes kndi devleti adına konuşur reis niye konuşsun padişahmı yada azerbacan sömurgenmi

yanıt1
yanıt3
ilo:

marsilyayı da versinler ermenilere korsika adasını da versinler benim için mahzuru yok. ermenistan buralara taşınmış olur. en azından bizimle komşu olmaz fransayla komşu olur doğrusu iyi fikir. aynı şekilde arizonayı nevadayı yada coloradoyu da israile versinler. onlarda işgal ettikleri filistin topraklarından defolup gitsinler.

12
0
yanıtYanıtla
Devrimci Derviş:

HELAAAL OOOLSUUUN.

9
0
yanıtYanıtla
Sedat:

Ermeniye gitmesin illa vereceklerse marsilyayi da bize versinler cumhurbaşkanım, zira az Türk yok fransada.

6
0
yanıtYanıtla
ömer turan:

fransanın huyudur ne dese yeridir.

4
0
yanıtYanıtla
trakyalı:

Karabağla ne işiniz var. . Otuz senedir eşbaşkanlığını yaptığınız mins grubunda ne yaptınız. Demek ki kuzuyu kurda teslim etmişiz. Çok seviyorsanız Marsilya yı verin orada bi devlet kurun. . Cuk oturmuş sayın başkan . . Ağzına sağlık. . KARABAĞ AZERBAYCAN dır. . .

4
0
yanıtYanıtla
Ms:

TEFECİ katar da borç al ırak Suriye Libya azerbeycan harca bu ülkenin iç kaynaklarını sat onlara harca TEFECİ KATARA borcu toprakları iç kaynakları vererek öde. Filistin geçmişe aynısını uyguladı bu gün İsrail süper devlet olsu Filistin çadır devleti

1
3
yanıtYanıtla
DOKTOR:

Kardeş ne içtin sen, iyi kafa yapmış.

yanıt0
yanıt0
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title