Haberler

Ali Taran'dan Türkçe Olimpiyatları'na Özel Reklam Filmi

26 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın reklam filmini sektörün ünlü ismi Ali Taran çekti.

Maslak Ata Center, Stüdyo Plato'da tamamlanan çekimlerde olimpiyat çocuklarına Aydan Şener, İclal Aydın ve Mustafa Ceceli eşlik etti.

Reklam çekimlerinde özel Greenbox tekniği ve Morph efekti kullanan Ali Taran, 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın sloganı olan "Aynı dili konuşuyoruz" ifadesine uygun bir konsept hazırladı. Sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik temaları işlenen reklam filminde, ünlü simalar her bir kıtayı temsil eden çocuk yüzleriyle bütünleşti.

Reklam filminde yer alan isimler ve çocuklar söyledikleri "Türkçe bir dünya / herkesin / sevgiyi / saygıyı / mutluluğu paylaştığı / birbirlerinin sevinçlerine / hüzünlerine / ortak olduğu / aynı dili konuşan bir dünya / Türkçe bir dünya / güzelliklerin / iyiliklerin / barışın / sevginin peşinde / aynı dili konuşan bir dünya / Türkçe bir dünya / gelin / bu dünyayı / birlikte hayal edelim / birlikte gerçekleştirelim." kelime öbekleri ile rengarenk bir görüntü oluşturdu.

TÜRKİYE İÇİN OLUMLU GÖRDÜĞÜM HER PROJEDE VARIM

Çekimlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Taran "Farklı ülkelerden çocukların Türkçe konuştuğunu duymak çok güzel bir duygu. Türkçe Olimpiyatları'nın da amacı bu. Böyle bir işe elvermekten dolayı mutluyum. Reklamcı olarak bu projenin içinde yer almak, katkı sağlamak istedim. Önce reklamcıyım sonra Türkiyeciyim. Türkiye için olumlu gördüğüm her türlü oluşum ve organizasyonun içinde, elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI TÜRKÇEMİZİ EVRENSELLEŞTİRECEK

Yazar ve oyuncu İclal Aydın ise "Dünya üzerindeki en kıymetli dillerden bir tanesi Türkçe. Her zaman en büyük üzüntüm uluslararası global firmaların büyük ürünlerin üzerinde hiçbir zaman Türkçe'nin varlık gösteremeyişidir. Bu tür organizasyonların dilimizin yaygınlaştırılması ve evrenselleştirilmesi adına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Böyle bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum." dedi. Oyuncu Aydan Şener'de "Çok güzel bir organizasyon. Keşke bütün dünyada Türkçe artık hak ettiği değeri bulsa. İsterim ki her yerde Türkçe şarkılar söylense, çok geçerli bir dil olsa. Çünkü Türkçemiz gerçekten çok güzel bir dil. 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İstanbul'daki Şarkı Finali'nde jüri üyeliği yapacağım. Bir parçası olduğum için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title