Haberler

Ali İsmail'in Görüntüsünü Silen Bilirkişiye 3 Yıl Hapis İsteniyor

Güncelleme:

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri iki kez silen bilirkişi hakkında üç yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlendi.

Eskişehir'de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri, kurtarması gerekirken iki kez silen Bilirkişi Serkan Uğurluoğlu hakkında "Gerçeğe aykırı bilirkişilik" suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlendi.

"GERÇEĞE AYKIRI MÜTALAADA BULUNDU"

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre iddianamede, "Bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaada bulunduğunu ve görevinin gereğini yerine getirdiği sırada gerekli özeni göstermediğini" belirtildi.

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi sonrasında, hiç kayıt yapmadığı iddia edilen Harman Ermek Fırını'nın güvenlik kamerası harddiski, bilirkişi olarak atanan Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu'na verilmişti. Uğurluoğlu, 26 Haziran 2013'teki raporunda, "Fırına ait diskin içeriğinde bir veri tespit edilememiş, disk boş olarak görülmüştür" demişti. Ardından aynı hardisk, Jandarma Kriminal Dairesi'ne gönderilmişti.

JANDARMA KURTARMIŞTI

Korkmaz'ın dövüldüğü ana ilişkin görüntüleri kurtararak geri getiren jandarma, hazırladığı raporunda, kayıtların dört kez silindiğini tespit etmişti. Kayıtların ilk olarak 6 Haziran 2013'te, Korkmaz'ı akrabalarıyla birlikte yere düşürüp tekmeleyen fırıncı İsmail Koyuncu tarafından iki kez formatlama yoluyla silindiği ve ertesi gün polise verildiği anlaşılmıştı. Üçüncü ve dördüncü silme işlemlerinin ise 21 ve 22 Haziran'da yapıldığı belirlenmişti. Hard diskin bu tarihte, bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Bilirkişi Uğurluoğlu'nda olduğu, görüntüleri kurtarması istenen bilirkişinin 'formatlama' yoluyla silme işlemi yaptığı ortaya çıkmıştı.

VERİ ARAMASI YAPMIŞ

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Uğurluoğlu, "Görüntüleri açmak için çalıştığını ancak başaramadığını, format atmadığını, veri kurtarma programlarıyla aldığı imaj üzerinde çalışma yaptığını, imaj üzerinde bu görüntüleri elde edemeyince disk üzerinde veri kurtarma programlarıyla çalıştığını" anlattı. Kayıtları silmek istese veriler üzerinde yeni kayıt yapabileceğini savunan Uğurluoğlu, diskleri 'Encase' ve 'SFrorensis' programı ile imaj alarak alarak içeriklerini araştırdığını, silinmiş dosya olması ihtimaline karşılık veri araması yaptığını ve diskin Jandarma'ya gönderilmesi yönünde öneride bulunduğunu anlattı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcı Hasan Ali Erkan, "Bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaada bulunduğunu ve görevinin gereğini yerine getirdiği sırada gerekli özeni göstermediğini" belirterek, Uğurluoğlu hakkında geçen 11 Kasım'da iddianame düzenledi. İddianamede, Uğurluoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 276. maddesine göre 'gerçeğe aykırı bilirkişilik' iddiasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame, Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu arada, ana Ali İsmail Korkmaz Davası'na 26 Kasım'da Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Saymaz Eskişehir Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (9)

iSyankaR:

Minimum 25 sene olmaliydi. . . . Malesef T. C. de ´´Adalet´´ sadece bayan ismi olarak var. . !!!

15
0
yanıtYanıtla
Asıl suçlu sildiren:

silenden çok SİLDİRENin yakalanması önemli. Asıl suçlu odur. Zaten bunu bildiği için sildirmiştir kayıtları.

14
0
yanıtYanıtla
muratmobilWeb@haberler.com:

Bilirkişi değilde sahtekarkişi diyelim.

14
0
yanıtYanıtla
fordçu:

Yazık, görüntüleri sıfırlıyamamış.

8
5
yanıtYanıtla
kadirmobilWeb@haberler.com:

Keşke hic silmeden işini yalnızca işini yapsaydi. Eğer sevmiyorsa bile capulculari işine duygu bulastirmamali idi. Kamu görevlisi böyle yaparsa biz her kamu görevlisinin bu şekilde çalıştığını düşünür ve ona göre genclerimizin devlete olan güveni sifirlanir. Bence en ağır şekilde cezalandırılması ve meslekten men edilmesi gerekir çünkü savcının yanlış karar almasına vesile olur. Sonra pirincin taşı ayıklanamaz. Ama inşaallah vicdanlar galip gelir. Devletimize zeval getirecek bu tarz görevliler işleri son bulur.

11
1
yanıtYanıtla
taşovalı:

Ha bu gül gibi gencimize el kaldıranları bana gösterin, taşova da sallandırayım serefsiz kitapsizları. . Dinsiz komünist hangi ırkamensup oladuğu belli olmayan gezi parkı eylemcilerinin benim gözümde terör örgütü pkk dan farkı yoktur. . Türk halkı da kürt halkı da lazı da alevisi de böyle düşünüyor. . Demokrasiden bahsedip halkın evine, iş yerine molotof atıp talan etmekten başka bir şey yaptıkları yok. . Kanı bozuk köpek bunların hepsi. .

5
5
yanıtYanıtla
kurdo:

medeniyi sırtından vuranlara, ceylanı topla parçalayanlara ne oldu ne olacak? 34 roboskiliyi neden ihmal ediyorsunuz? ali alevi ya kimlikliydi peki ya diğerleri? alevileri de kınıyorum bizim kaybımız olduğunda umurlarında değil ama ali için her şeyi yapıyorlar. Kürde kıymet vermezlerse arkalarındaki desteği bulamazlar.

1
8
yanıtYanıtla
show:

bu insan müsvetteleri polise binalara belediye otobüslerine taş molotof atarken düşmanmış gibi saldırdıklarını neden hiç konusan yok bu serefszlern öldrdkleri gençleri neden konusan yok

2
1
yanıtYanıtla
gece kusu:

Merak etmeyin! Sivas''ta insalari diri diri yakan canilerin avukatligini yapmis AKP (bunlarin cogu bugün AKP Milletvekili), bunlarida zaman asamasina ugratip serbest birakir sonrasinda Teyyip cikar bize HAYIRLI OLSUN müjdesi verir.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title