Haberler

Ali Ağaoğlu: Şantiye Ölümleri Kaza Değil Cinayet

Güncelleme:

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Gerekli önlemlerin olmadığı şantiyedeki ölümler kaza değil cinayettir." dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Gerekli önlemlerin olmadığı şantiyedeki ölümler kaza değil cinayettir. Biz her türlü maliyeti göze alıp yeni sistemler uygulamaya soktuk. İnsan hayatı hiçbir bedel ile kıyaslanamaz." açıklamasında bulundu.

YILIN İLK 9 AYINDA ÖLEN İŞÇİ SAYISI 1414

Yılın ilk 9 ayında şantiyelerde hayatını kaybeden işçi sayısı 1414'ü buldu. Geçtiğimiz ay Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybetmesi sonrası gündeme gelen iş güvenliği hala tartışılıyor. İnşaat sektöründe çok sayıda firmanın yeterli önlemleri almadan faaliyetlere devam ettiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Biz milyonluk ek maliyetle güvenlikleri en üst seviyeye çıkardık. Hiçbir bedel insan canı ile kıyaslanmaz. Ancak pazarda iş güvenliği eğitimi vermeden ve işçisinin sigortasını dahi yapmadan iş yapan firmalar var. Bunlar da haksız rekabet yaratıyor." dedi.

"RİSK HEP VAR"

Her türlü önlemlerin alındığı şantiyede dahi kaza riski olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bunu insan faktörünün etkin olmasına bağlıyor. Firmaların riski düşürmek adına gerekli önlemleri almakla sorunlu olduğunu dile getiren Ağaoğlu, çalışanların eğitimine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Maslak1453 projesinin şantiye alanında yaklaşık 5 ay önce bir işçi hayatını kaybetti. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten Ali Ağaoğlu, "Bilirkişi raporlarına göre işçimiz başka bir arkadaşının elindeki malzemeyi düşürmesi ile hayatını kaybetti. Yapılan söküm işleminde bir demir parçası, bareti olduğu halde o işçinin ölümüne neden oldu. Söküm işlemini yapan yüklenici bilgi vermeden işlem yaptığı için bu olay yaşandı. Biz işçinin ailesine sigorta ödemesi dışında yardımda bulunduk ama gerçek şu ki hiçbir güç onu geri getirmeye yetmez." dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Mecidiyeköy Ali Ağaoğlu Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (5)

aa:

bende yıllık liste açıklanmalı. şukar işçi çalışıyor, şukadar işçi sakat, şukadar işçi yaşamını şuşu fimada yitirmiştir dite. . . herkes para göz ve yandaşları görsun bilsin.

2
0
yanıtYanıtla
......:

bu inşaat şirketlerini satın alda kurtulalım işçi ölümlerinden

1
1
yanıtYanıtla
Tuncay:

Adam dogru söylüyorda , devlet seyir ediyor bundan bir sene önce kendi agzi ile söyledi yaptigim binalarin hepisi cürük diye kim ne yapti kimse sorusturdumu yok , gidin vatandasin saglam binalarini depreme dayanikli degil diye yiktirin , cakalar yenisini yapsinda para kazansin

1
0
yanıtYanıtla
garibana yazık, akıllansınlar artık:

ohhhh satın memeletin toprağını arsasını, çalıştırın bedavaya işçiyi, garibanı ekmek parasına. . . güvenlik yok diyeni kovun, nasıl olsa işsizlik - genç çok türkiyede. . kullan çöpe at. . . devlette bu durumu gçrmezden gelsin, görevini yapamayan denetimcilerde işverenle yemek yesin sohbet etsin. . . ohh ne güzel düzen. . . Allah akıl fikir versin. vicdan versin. :(((

1
0
yanıtYanıtla
MEHMET ASLAN:

ADAM İLK DEFA OLUMLU BİR KONUŞMA YAPTI.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title