Haberler

Aleviler, Cübbeli Ahmet Hoca'dan Özür Bekliyor

Güncelleme:

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Yıldırım, Cübbeli Ahmet Hoca'dan sözlerini geri almasını ve Alevi toplumundan özür dilemesini istedi.

Yıldırım yazılı açıklamasında, Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir gazetede Alevilere, Alevilerin ibadetlerine, cemevlerine yönelik ağır hakaretlerde bulunduğunu ifade etti.

"BU TERBİYESİZ ADAMI..."

Cübbeli Ahmet Hoca'nın "Cemevi ile camiyi eş tutmak mümkün değil. Camilerde sadece Allah'a ibadet edilir ancak cemevlerinde saz çalınıp, şarkılar, şiirler söyleniyor" şeklindeki sözleri nedeniyle tepki gösteren Yıldırım, "Bu terbiyesiz adamı kınıyorum. Sözlerinin hesabının kendisinden yargı önünde sorulacağını, asla yanına kar kalmayacağını bildirmek istiyorum" dedi.

"DERHAL ÖZÜR DİLE"

ANKA'nın haberine göre; Yıldırım, "Alevi toplumunu kırmak incitmek yoluna hakaret etmek hak ve cesaretini nereden alıyorsun sen. Hemen sözlerini geri al. Alevi toplumundan derhal özür dile" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ali Yıldırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (700)

ADIYAMANLI:

Bu adamin dedigi dogru ne var bunda küfürmü etmis hayir cem evleri acik kalsin kültür mirasidir ama camiiye es deger degildir orada apdest yoktur namaz yoktur diyor saz caliniyor sohbet ediliyor bu ibadet degildir diyor dogru saz calmak ibadet olsaydi her baglama calan cennetlik diye yazardi kurani kerimde

77
18
yanıtYanıtla
Sünni:

Alevi bir kız arkadaşım vardı. Dini sohpetler ederdik. Birgün kelimei şehadet getirmeyi ve namazı öğrenmek istediğini söyledi. Sonra biz evlendik. Başlarda sıkıntı olsada şimdi 5 vakti kaçırmamak için çabalıyor ve çok huzurlu bende öyle. Birde oğlumuz var.

70
12
yanıtYanıtla
haydar ali:

BENİMDE SÜNNİ kız arkadaşım vardı. . evlendik. . şu anda bizden daha çok alevi oldu. . allaha şükür.

yanıt4
yanıt3
r.sultanım aydemir:

allahcc digerlerinde uyanmayı nasip etsin. . . . cok dönenlermar. . . allahcc razı olsun. . inş. . . . gercek bu. . . kardeş. . .

yanıt1
yanıt1
ALEVIm@m.m:

Sen alevi değil Hristiyan kızı almissin anlaşılan. Elhamdurullah ALEVILER Müslümandır.

yanıt3
yanıt1
maceraci:

bayilirim böyle maceralara

yanıt0
yanıt0
Akade Mobil-ANDROID:

Alevilik diye bir şey yoktur , Hz.peygamberden sonra yahudi destekli bir sapkınlık'tır

51
28
yanıtYanıtla
HB:

yahudi dedinde aklima geldi muslumanlar isine geldigi için suan yahudilerle isbirligi içinde ve turkiye devletinin basi onlarla is yapiyor daha neler neler var. . siyonizmin . . . . . . . . . . . . .

yanıt3
yanıt2
KARAKURUMLU:

arkadaş yalan mı demiş. Cem evinde şiir saz söylenir. Bu yalan mı? Cem evi kültürel bir etkinlik evidir. Cami Bu dinin var olduğu günden buyana var olan bir kurumdur. Abdestsiz girilmez diyor. Aleviler abdest alır mı? Hiç Hakaret yok. Aleviler yine ezilmişlik psikolojisi ile hareket ediyorlar. Hem cem evi açılsın diyor. Anlamıyoru. Cem evleri konusunda Sünni biri iyide konuşsa kötüde konuşsa eleştiriliyor. Sizinle hangi konuda anlaşacaklar merak ediyorum. Siz kayıtsız şartsız bizim isteklerimiz kabul edilsin diyorsunuz. Sünni olanların hakkını gasp ederek bunu yapamazsınız.

70
9
yanıtYanıtla
Allah Allah ...mobilWeb@haberler.com:

Ben alevi olarak cocuken camiye giderdim, orda ilahi okunun. Buda bi tür müzik degilmi Bak aslanim orda karete kursu bile vardi, sen gelmis ne diyorsun.... Tövbe tövbe.... Agzimi bozmadan söylim... Yani camide karete iyi Cem evinde saz kötü hemi Daha ne deyim Ben size... Siz uzaylimisiniz yoksa nerenin mantigi Bu Allah diyorsunuz yanlanla El ele siniz... Eger gercekden allaha inansan Bu yalanlari söylemezsin... Hadi ordan.... Böyle insanlar yüzünden kimse agzini acmiyor bir müslüman ülke bombalaninca.... Sîzde bu mantik oldukca bati daha cok cok ezer

37
39
yanıtYanıtla
Tüm 700 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title