Haberler

AK Partili Vekilin Oğlu 25 Yaşında Bakanlık Müşaviri Oldu

Güncelleme:

AK Partili Necdet Ünüvar'ın 25 yaşındaki oğlu, Soma ve Ermenek'teki madenci ölümleri sonrası eleştirilen Enerji Bakanlığı'na bakanlık müşaviri olarak atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Sağlık ve Çalışma Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın 25 yaşındaki oğlunu bakanlığa danışman olarak atadı. Hürriyet'in ulaştığı Enerji Bakanlığı kaynakları ise Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar'ın danışman değil bakanlık müşaviri olarak atamasının yapıldığını söyledi.

Ermenek'te meydana gelen ve 18 işçinin yeraltında kalmasına yol açan maden kazası ile ilgili tartışmalar sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilginç bir atamaya imza attı. Ermenek'te 16 madenci yer altında kurtarılmayı beklerken Enerji Bakanı Yıldız; TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar'ın enerji konusunda hiçbir tecrübesi olmayan oğlu Alaattin Ünüvar'ı, danışman olarak atadı. 25 yaşındaki Ünüvar'ın bugüne kadar tek tecrübesinin ise "AKP gençlik kolları üyeliği" olması dikkat çekti.

ATAMA RESMİ GAZETE'DE

Alaattin Ünüvar'ın atama kararnamesi Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımladı. Ünüvar; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın imzası ile atandı. Kararda Alaattin Ünüvar'ın Bakanlık Müşavirliği görevini yürüteceği kaydedildi. Ünüvar, kamuda üst düzey bürokratlara verilen 3600 ek gösterge üzerinden maaş alacak. Ünüvar, bu atamayla "memurluk sınavından" da muaf tutulmuş oldu.

TEK TECRÜBESİ AKP GENÇLİK KOLLARI ÜYELİĞİ

Türkiye'nin en önemli bakanlıklarından birisi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın danışmanlığına atanan Alaattin Ünüvar'ın sadece 25 yaşında olması dikkat çekti. 1988 Ankara doğumlu olan Ünüvar, Rutgers University Preparation (hazırlık) New Jersey'de okudu ve Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü'nde öğrenci. 25 yaşındaki Ünüvar, enerji alanında bugüne kadar bir işte çalışmadı. Ancak, 19 yaşında yani üniversite öğrencisi olduğu dönemde AKP Gençlik Kolları üyesi oldu. İlk olarak Ankara Keçiören İlçe Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyeliği yapan Ünüvar, daha sonra Ankara İl Gençlik Kolları üyeliğine yükseldi.

SAĞLIK KOMİSYONU BAŞKANIN OĞLU

Enerji alanında belirli bir tecrübesi bulunmayan Alaattin Ünüvar, AKP'nin üst düzey yöneticilerinden Nevdet Ünüvar'ın oğlu. Baba Necdet Ünüvar, hâlen TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. AKP içinde Necdet Ünüvar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatı üyesi olarak biliniyor.

PARTİ İÇİNDE RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI

Taner Yıldız'ın arkadaşı olan Necdet Ünüvar'ın 25 yaşındaki oğlunu üst düzey bürokratlara tahsis edilen Bakanlık Müşavirliği'ne ataması hem bakanlık içinde hem de AKP'de büyük rahatsızlığa yol açtı. Konuyla ilgili olarak Taraf'a bilgi veren AKP'li vekiller, Necdet Ünüvar'ın bir başka oğlunun da yine aynı yöntemle sağlık bakanlığı'na müşavir olarak atandığını da öne sürdüler. Sağlık Bakanlığı'ndaki atamanın ise eski Bakan Recep Akdağ döneminde gerçekleştiği vurgulandı. Taner Yıldız, Soma maden kazasının ardından bölgede yaptığı incelemeler sırasında "aynı gömleği iki gün" giydiği için, Hükümet'e yakın medya kuruluşları tarafından "kahraman" ilan edilmişti.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Enerji Bakanlığı Necdet Ünüvar Ak Parti Ermenek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (219)

AK GENÇLİKKKKKKKKKKK:

GECE GÜNDÜZ BU MİLLET İÇİN ÇALIŞAN SAYIN VEKİLLERİMİZE 1 KİŞİLİK KADROYUMU ÇOK GÖRÜYORSUNUZ. . YAZIKLAR OLSUN SİZE. . NE KADARDA NANKÖRSÜNÜZ. . SİZ OLSAYDINIZ 1 KİŞİ DEĞİL BÜTÜN AKRABALARINIZI DOLDURURDUNUZ KESİN. . VEKİLLERİMİZE HELAL OLSUN BU KARDOLAR. .

4
68
yanıtYanıtla
akkuzu:

bu tür atamalar liyakat değil, sadakat gerektirdiğinden, bence bu atama çok isabetli olmuş. . .

3
62
yanıtYanıtla
KOCA REİSS :

YANİ TARİHİN EN BAŞARILI HÜKUMETİMİZİ NEREDEN NASIL VURALIM DİYE ÖYLE ÇABALIYORSUNUZKİ. . HAKKATEN ACIYORUM ARTIK SİZE. . BENDEN YANA HELALİ HOŞ OLSUN O KADROLARIN. . SİZDE YIRTININ DURUN CHP KAFALILAR. .

3
56
yanıtYanıtla
ADANALI:

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIPTA AKP YE OY VEREN AKPLİ GERİZEKALILAR BURDAMI :)

53
5
yanıtYanıtla
turko Mobil-ANDROID:

bence bu vatana hayırlı görevlerde bulunacaktır çok sevindik

2
49
yanıtYanıtla
XFACTOR:

BİLİP BİLMEDEN BİR KİŞİNİN YAŞI İLE BURADA YORUM YAPAN KARA CAHİLLERE HATIRLATAYIM Kİ AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI 27 YAŞINDAKİ SEBASTİAN KURZ SEÇİLMİŞTİR. . GENÇLERDEN HAYIR GELMEZSE YAŞLILALARDAN MI HAYIR GELECEK. . AYIP SÖYLEMESİ BİZ BU ÜLKEDE BEZLE GEZEN BAŞBAKANLAR DA GÖRDÜK.

4
45
yanıtYanıtla
orhan:

oh oh maşallah. . . . . . ALLAH belanızı versin. . dermanı olmayan dertlerle uğraşasınız. . .

48
1
yanıtYanıtla
ALİ RIZA BİNGÖL:

OĞLUNU ATAMAYACAKTA SİZİ Mİ ATAYACAK. EĞİTİMİNİZ NE? KILIÇDAROĞLU TÜM SÜLALESİNİ SOKTU . BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR ARKADAŞ. SİZ DE O MEVKİİDE OLSANIZ SİZDE ÖNCELİĞİ BİLE BİLE HEMDE YAKININIZA VERİRSİNİZ.

6
41
yanıtYanıtla
Bi fikir:

vaybe. . . fırsat eşitliğinin gözünü seveyim. milyonlarca gençte bi taraflarını yırtsın yok kpss yok yds yok master

44
1
yanıtYanıtla
Mert Ören:

18 yaşında genel müdür de görürsem şaşırmam artık :))

40
2
yanıtYanıtla
Tüm 219 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title