Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) "Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak.

Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  "Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var. Bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacak. Fark bu. Türkiye'nin, demokrasimizin ihtiyacı olan da budur" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1950 seçimlerinin öncesinde Çankırı'nın Şabanözü ilçesine giden CHP heyetinin halkın hiç tanımadığı, bilmediği Demokrat Parti'ye (DP) gönül verdiğini gördüğünü ve CHP'li adayların orada halka "bu DP daha yeni kuruldu, bu parti daha hiçbir şey yapmadı, neden bu kadar seviyorsunuz" diye sorduğunu anlattı. Erdoğan, "Fakat benim Çankırılı kardeşim çok enteresan cevap veriyor. 'DP, evet henüz bir şey yapmadı ama CHP'lileri nihayet buraya ayağımıza kadar getirdi bu da bize yeter' diyor. CHP ve CHP zihniyeti halktan, milletten bu kadar kopuktu ve tarihi boyunca da hep böyle oldu. 'Millet bilmez' diyorlar, işte millet nasıl biliyor, gayet güzel ortaya koydu. 'CHP'yi ayağımıza getirdi ya bu bize yeter' diyor" ifadelerini kullandı.

Tarihten başka bir olay aktaran Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hamdullah Suphi Ankara'da Keçiören'deki evine kömür getiren yaşlı bir amcayı karşısına alıyor ve 'amca hükümet Ankara'ya geldi memnun musun?' diye soruyor. Yaşlı amca keyifsizce 'memnunum' diyor. Hamdullah Suphi ısrar ediyor, 'amca hakkını daha iyi koruyabiliyor musun? Jandarma, vergi memuru sana eskisinden daha iyi muamele ediyor mu?' diye soruyor. Yaşlı amca dayanamıyor cevap veriyor; 'evlat vaktiyle Abdülhamit zamanında paşalar bize ver dediler, verdik, öl dediler, öldük. Onlar gittiler yerlerine İttihat Terakki paşaları geldi. Onlar da bize ver dediler verdik, öl dediler öldük. Onlar da gitti şimdi siz geldiniz. Siz de bize ver diyorsunuz veriyoruz, öl diyorsunuz ölüyoruz. Şimdi bekliyoruz, acaba bize ne zaman al diyeceksiniz.'

On yıllar boyunca devlet Anadolu'nun, Trakya'nın yoksul insanlarına hep 'ver' dedi, verdiler, 'öl' dediler öldüler. Ama hiçbir zaman 'al' demediler. Bu millet merhum Menderes döneminde aldı, merhum Özal döneminde aldı işte şimdi AK Parti döneminde 12 yıldır hamdolsun alıyor."

-"AK Parti'nin kumaşını millet dokudu"

Erdoğan, milletin artık vermediğini, aldığını ifade ederek, bu ülkede seçkinlerin, elitlerin, siyasi, askeri devlet gücünü elinde bulunduranların milletten her zaman istediklerini, milleti adam yerine koymadıklarını, milletin ferasetine, basiretine, enginliğine, derinliğine hiçbir zaman inanmadıklarını, hiçbir zaman itibar etmediklerini söyledi.

"Ama biz milletin içinden geliyoruz. Biz milletin ta kendisiyiz. AK Parti'yi millet kurdu, AK Parti'nin kumaşını millet dokudu" diyen Erdoğan, AK Parti'nin her zaman milletin partisi olduğunu ve milletle aynı istikamete baktığını kaydetti. Erdoğan, "Millet nasıl ki vekilini seçebiliyor, nasıl ki hükümetini tayin edebiliyorsa ondan çok daha kolay, çok daha rahat bir şekilde cumhurbaşkanını da seçer, onu da tayin eder. Ama millet tayin eder" dedi.

CHP'nin şu anda tıpkı o tek parti dönemlerinde olduğu gibi millete itibar etmediğini, milletin iyi bir seçim yapabileceğine inanmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"1989'da Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı olmasına karşı çıktılar. 2007'de bizim cumhurbaşkanımızı seçmemize karşı çıktılar. Anayasa değişikliğine, halkın cumhurbaşkanını seçmesine karşı çıktılar. Şimdi de bir şey tutturdular siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta Cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler.

Soruyorum. Bir  cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Bugüne kadar hangi cumhurbaşkanı tarafsız olmuştur? Meclis'i askerlerle kuşattırıp, kendisini zorbalıkla cumhurbaşkanı seçtiren İsmet İnönü tarafsız bir Cumhurbaşkanı mıdır? 1960 darbesinin gölgesinde adayları tehdit ederek kendisini Cumhurbaşkanı seçtiren, üniformalarıyla Meclis'te yemin eden Cemal Gürsel mi tarafsızdır? Genelkurmay Başkanı Cevdet Sunay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Fahri Korutürk, darbe yapmaktan mahkum olan Kenan Evren mi tarafsızdır soruyorum. Şöyle bir düşünelim tarafsız mı bunlar? Değil. Sayın Demirel, Sayın Ahmet Necdet Sezer tarafsız cumhurbaşkanları mıydı? Tarafları yok muydu? Hepsini biliyoruz. Bunların hiçbiri siyaset üstü değil, hepsinin siyaseti vardı. Ama siyasetleri milletle örtüşmüyor, devletle örtüşüyordu. 27 Mayıs ile, 12 Eylül ile, 28 Şubat ile örtüşüyordu. Hepsi de milletin siyasetinin karşısına kendi siyasetlerini koyuyorlar, milletin değerleri karşısına kendi değerlerini koyuyorlardı.

Burada bir kez daha ifade ediyorum, eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var. Bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir Cumhurbaşkanı olacak. Fark bu. Türkiye'nin, demokrasimizin ihtiyacı olan da budur. Bu devlet tarih boyunca her zaman milletinin devleti olmuştur. 10 Ağustos'tan itibaren inşallah bir kez daha milletinin devleti olmaya başlayacaktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın."

Artık milletinden sürekli alan bir devlet değil,  milletine veren bir devlet olduğunu yineleyen Erdoğan,  Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle bu milletin her kademede devletine hakim hale geleceğini, milletin egemenliğinin artık tam manasıyla işlemeye başlayacağını söyledi.

"Milletim bunlara itibar etmedi, etmiyor"

CHP ve MHP'nin yapılan her reform sırasında milleti korkuttuğunu dile getiren Erdoğan,  korkularının ne kadar yersiz olduğunun da her seferinde ortaya çıktığını belirtti. Erdoğan, şu anda da "bir yetki karmaşası, devletin işleyişinde bir aksaklık olacağı" yönünde propaganda yaptıklarını vurgulayarak, "Milletim bunlara itibar etmedi, etmiyor. Bunu her zaman söylüyorum ve 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birinin de buna güvenmesini istiyorum. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir başbakan Türkiye'yi asla geriye götürmez tam tersine Türkiye'yi şaha kaldırır" diye konuştu.

Erdoğan, Celal Bayar'ın doğrudan halk tarafından seçilmiş olmasa da o zaman ki sistem gereğince DP'nin Cumhurbaşkanı olarak göreve geldiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanlığı'nda Celal Bayar'ın, Başbakanlık'ta Adnan Menderes'in 10 yıllık süreçte, o meşrum darbeye kadar Türkiye'yi şaha kaldırdıklarını, uyum, koordinasyon içinde aynı istikamete bakarak, aynı politikalara inanarak Cumhuriyet tarihinde altın bir döneme imzalarını attıklarını söyledi.

"Milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hiç kimsenin endişesi olmasın. Seçildiğimiz takdirde ülkenin Başbakanı ile, bakanları ile, tüm siyasi partileri ile, tüm kurumları ile işbirliği, uyum içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacağız. Edirne'nin bir köyünden bir mahallesinden sorumluluğumuz nedir bunu bileceğiz, Hakkari'de nedir bunu bileceğiz. Her tarafa bugün nasıl bu hizmetleri götürdük, götürüyorsak yarın da aynı şekilde bu hizmetleri götüreceğiz. Böyle bir mükellefiyet var mı? Evet var. Bunda asla tereddüt olmaz. Çünkü biz devletin vitrinine saksı seçmiyoruz, vazo seçmiyoruz.  Cumhurbaşkanı elbette devleti idare edecek, başkomutan olacak, devlet kurumlarının uyum içinde işlemesini sağlayacak. Ama gerektiğinde Cumhurbaşkanı Iğdır'ın, Ağrı'nın, Erzurum'un köylerinin su meselesiyle de ilgilenecek, Yavuz Sultan Selim köprüsüyle de ilgilenecek, çözüm süreciyle de, paralel yapıyla mücadeleyle de ilgilenecek.

Biz hayatımızı millete hizmete adadık. Her nerede olursa olsun milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde AK Parti'liler kadar CHP'li, MHP'li, HDP'li, diğer partilerden parlamento dışındaki vatandaşlarımızın da oylarını alacağımıza yürekten inanıyorum."

"MHP, CHP'nin vagonu, Pensilvanya'nın oyuncağı olmuş halde"

Diğer partilerin çıkardıkları adaylarla seçmenlerini tam bir hayal kırıklığına uğrattıklarını savunan Erdoğan, şunları söyledi:

"MHP'ye gönül vermiş seçmen kardeşlerime bir hususu özellikle hatırlatmak istiyorum. MHP bu Genel Başkan yönetiminde tarihinin en kötü dönemlerini yaşadı, yaşıyor. 1999'da koalisyon ortağı olarak hükümete girdi. 5 yıllığına oraya geldi. Biliyorsunuz tamamen edilgen, tamamen pasif bir hükümet ortağı oldu. 3.5 yıl dayandı, ondan sonra kaçıp gitti. 2000 yılında Meclis'te cumhurbaşkanı seçileceği zaman MHP'nin kendi iradesiyle hareket etmesine izin vermediler. MHP'ye bir aday dayattılar, 'bunu seçeceksin' dediler. Hatta MHP içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıktı, daha önce de söyledim Meclis içinde bu adayı tartakladılar, dövdüler ve buna Devlet Bahçeli seyirci kaldı, bunu susarak onayladı. 2002'de de zaten yüzde 10 barajını dahi geçemedi, Meclis'in dışında kaldı."

Şu anda MHP'nin kendi iradesiyle hareket etmediğini ifade eden Erdoğan, "MHP, CHP'nin vagonu, Pensilvanya'nın oyuncağı olmuş halde" dedi.

MHP'nin kendisine dayatılan seçeneğe kayıtsız şartsız itaat ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Allah aşkına ülkücü camia içinde cumhurbaşkanı adayı olacak kimse yok muydu? MHP içinde bu kutlu vazifeye aday olacak kimse yok muydu? Bizzat Devlet Bahçeli o kadar sıfat saydıktan sonra neden kendisi çıkıp aday olmadı? Aslında o saydığı sıfatlara en layık olan isim kendisiydi,  çıksın aday olsun. Niye olmadı? İzzetli bir mağlubiyet zelil bir galibiyetten iyidir. Kaybedersiniz ama izzetinizle kaybedersiniz. Hem kaybetmek hem de izzetinizi yitirmek olabilecek en kötü şeydir. MHP, CHP ve Pensilvanya'nın peşine takılarak hem seçimi kaybetmeyi hem de bir kez daha bu yönetim idaresinde izzetini kaybetmeyi göze aldılar. Ülkücü camia içinden biri aday olsaydı. Bir MHP'li milletvekili aday olsaydı, Devlet Bahçeli kendisi aday olsaydı. Belki kazanamayacaklardı ama en azından izzetleriyle kaybetmiş olacaklardı. Şimdi Devlet Bahçeli çıkıyor bu zilleti kendisinin CHP ve Pensilvanya'nın elinde oyuncak olmasını hakaret ederek, küfrederek örtmeye çalışıyor. Ne o hakaretler ne de o küfürler MHP'nin bu Genel Başkan yönetiminde yaşadığı zilleti örtmeye yetmez. Erdoğan'a siz küfredebilirsiniz. Ama Erdoğan'ın aldığı terbiye size aynı dille cevap vermeye müsaade etmez. 10 Ağustos MHP seçmeninin MHP yönetimine bir kez daha ama bu sefer çok daha okkalı şekilde bir ders vermesi için de fırsattır. İnanıyorum ki MHP seçmeni ihanet şebekelerinin, marjinal sol örgütlerin elinde oyuncak yapılan MHP yönetimine 10 Ağustos'ta işte bu dersi verecektir."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Demokrat Parti Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title