Haberler

AK Parti'nin Elindeki Son Anket: "Evet" Diyenler Yüzde 51'in Altına İnmiyor

Güncelleme:

AK Parti'nin elindeki son anket sonuçlarına göre 'evet' henüz yüzde 55'i göremedi, ancak destek yüzde 51'in altına da inmiyor.

Ak Parti'nin elindeki son anket sonuçları ortaya çıktı. Bu anketlere göre; 'evet' diyenlerin oranı henüz yüzde 55'i göremedi, ancak destek yüzde 51'in altına da inmiyor.

"EVET" YÜZDE 51 İLE 54 BANDINDA

Referandum için takvim belli oldu. 60 boyunca vatandaşlara propaganda yapılabilecek. Sonuçların ne olacağı ise merak konusu.. Milliyet yazarı Serpil Çevikcan bugünkü köşesinde dünkü AK Parti grup toplantısından aldığı bilgileri yazdı. Çevikcan; "En doğru bilgilere hakim, etkili bir isimle yaptığım sohbetten aldığım bilgilere göre, AK Parti'ye ulaşan son anketlerde "evet" yüzde 51 ile 54 bandında seyrediyor. Birden fazla şirketten gelen anketlerin hiçbirinde bu bandın altına inilmiş ya da çıkılmış değil" diye yazdı.

İşte yazısından bir kısım:

BUGÜN SEÇİM OLSA...

AK Parti'ye, "bugün seçim olsa" anketleri de geliyor. Geçen hafta gelen son anket, partiye şu an verilen desteğin yüzde 54.4 gibi rekor bir oranda olduğunu gösteriyor.

Ak Partililer, referandumun tartışılmaya başlandığı andan itibaren, partiye verilen destek oranıyla, "evet" oranının hemen hemen aynı çıktığını söylüyor.

"MHP'DEN EN AZ YÜZDE 5 YETER"

Bu tabloda, 1 Kasım 2015'teki seçimde yüzde 11.9 oy alan MHP tabanından gelecek "en az yüzde 5'lik" desteğin yeteceği belirtiliyor. En karamsar hesaplar bu orana göre yapılıyor. Ak Parti'ye, MHP'den yansıyan bilgiler, halihazırda tabanın yüzde 60'ının "evet" diyeceği yönünde.

Oranın günden güne yükseldiği Ak Parti cenahına ifade edilmiş.

MHP'den gelen haberlerin pozitife döndüğüne işaret ediliyor.

MHP yönetiminin tabanı ikna için çok çalıştığı değerlendiriliyor.

Hükümete, MHP yönetiminden, "İşler yoluna giriyor" mesajları geliyormuş.

MHP'li muhaliflerin etkinliklerinin ise tabanda etkisinin olmayacağı belirtiliyor.

Muhafazakâr Kürt'ten yüzde 2 beklentisi Ak Parti'nin beklentisi MHP tabanıyla sınırlı değil.

"Hayır" cephesindeki HDP'nin muhazafakâr seçmeninin de "evet" diyebileceği hesabı üzerinden Kürt seçmene dönük özel bir kampanya yürütülecek. Bu kesimden yüzde 2'lik destek beklentisi var.

Ak Parti, kendi tabanından ise kafa karışıklığı yaşadığı düşünülen yüzde 5'lik bir kesimin ikna edilmesi gerektiğini değerlendiriyor.

Ak Parti'nin hedefi, kıl payı yüzde 50'nin aşılması değil.

Desteğin yükselmesi, tüm kesimlere ulaşılması.

Bu nedenle, "doğru mesaj" değerlendirmeleri de sürüyor.

"Negatif propaganda" olarak yorumlanan, "hayır" cephesinde CHP ve HDP ile terör örgütlerinin bulunduğu söyleminin eleştirilere yol açtığı not ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title