Haberler

AK Parti'nin Ağır Topları 3 Dönem Kuralına Takılacak

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken 3 dönem kuralını hatırlattı. Bu kurala göre Arınç, Babacan, Atalay, Bozdağ, Çelik, Şahin’le birlikte 69 vekil 2015’teki seçime katılamayacak.

ERDOĞAN: 1 DÖNEM ARA VERSİNLER

Erdoğan konuyla ilgili olarak şöyle dedi: "3 dönem vazife yapanlar bir dönem ara versinler, sonra tekrar görev alabilir. Gayemiz genç dinamik bir yapıyla geleceğe yürümek. Recep Tayyip Erdoğan olmadığında, AK Parti’nin olmayacağını düşünen varsa o bu davayı anlayamamıştır. Bu teşkilat içinde kendisine vazife verildiğinde göğsünü siper edip gidecek nice kahraman olduğuna inanıyoruz."

PARTİNİN AĞIR TOPLARI ARA VERECEK

Erdoğan’ın adaylığıyla AK Parti’de yeni bir dönem başlarken bu sözler üzerine gözler partide üç dönemini tamamlayan isimlere çevrildi. 2015’teki seçimlere katılmayacaklar arasında parti yönetiminin önde gelen isimleri var. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Genel Sekreter Haluk İpek, TBMM Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli de Meclis’e girmek için bir dönem ara vermek zorunda kalacak.

KABİNEDEN 10 İSİM OLMAYACAK

Kural değişmezse Bakanlar Kurulu’ndan Başbakan Erdoğan dahil 11 isim ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek yeni dönemde milletvekili adayı olamayacak. Seçime giremeyecek isimler arasında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik bulunuyor.

ESKİ BAKANLAR DA VAR

Bu isimler dışında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Bayındırlık ve İmar Bakanı Faruk Özak, eski Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’un da aralarında bulunduğu 69 isim meclise giremeyecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç Ali Babacan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500

Yorumlar (60)

AKIN YILDIRIM:

KENDİNİ ATTI ÇANKAYAYA SİZİ NEYLESİN ŞİMDİ :))

42
10
yanıtYanıtla
AKIN YILDIRIMademsimsek01@hotmail.com:

ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN BÜLENT ARINÇ:)) BİRDE DÜN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAMAZMI?

yanıt0
yanıt0
kocatürk:

oh oh oh aman ne güzel. çok memnun oldum biraza da başkaları yesin.

45
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

HALKIMIZIN HER SEÇİMLERDE BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERDİĞİ BAŞBAKANIMIZA YAKIŞIKSIZ BİR ŞEKİLDE DİKTATÖR BENZETMESİ YAPANLARIN KULAKLARI ÇINLASIN! DİKTATÖR OLAN BİR PARTİNİN BAŞKANI O MAKAMDA ÖMÜR BOYU OTURUR VE 3 DÖNEM KURALI GETİRR Mİ HİÇ? SAMİMİYSELER DİĞER PARTİLER DE AYNI UYGULAMAYI TÜZÜKLERİNE KOYSUNLAR DA GÖRELİM! HADİ HODRİ MEYDAN SAMİMİYETİNİZİ GÖRELİM BEYLER KOLTUK SEVDALISI DEĞİLSENİZ TABİİ...

16
23
yanıtYanıtla
yurttasyakisikli_fantaziprensi@hotmail.com:

benim cahil kardesim.adam 3 dönem kuralini uyguluyor,cünki kendisini ilgilendirmiyor! 3.dönemi doldugu icin kendini daha iyi bir koltuga atip kuraltan yirtiyor.digerlerine de bir bak kimler bu kurala takiliyorlar? hepside akp nin basina gecebilecek kimseler ve bunlari bir sekilde partiden uzaklastirip kendisine her dedigini yaptiracak kuklalari partinin basina getirmeye calisiyor.ama sinin beyniniz bunlara calismaz tabi! diktatörlügün alasini yapiyor bu adam.madem koltuk sevdalisi degil,niye basbabakken cumhurbaskanligini istiyor?? hemde 3 dönem kurali kendiisine de vuracakken? cünki ülkeyi tamamen kendi keyfine göre yönetmek ve cumhurbaskanligi dokunulmazliginin ardina siginip,yarin yapistigi o koltuklardan inince sifirladigi paralardan,yaptigi yolsuzluk ve suclardan yargilanmaktan kurtulmayi garantiye almak istiyor.

yanıt0
yanıt0
MALATYALI44zeynozan44@hotmail.com:

KAÇTIR TAKİP EDİYORUM HEMŞO SENİ BU YAPTIĞIN YALAKALIĞIN BİZ 10\1 İNİ ATATÜRK İÇİN YAPTIĞIMIZDA SİZ ATEİSTSİNİZ PUTA TAPIYOSUNUZ FİLAN TARZINDA YORUMLAR YAPILIYODU SEN VE SENİN ZİHNİYETİNDEKİ KİŞİLER TARAFINDAN NE AYAKSINIZ ÇÖZEMEDİM GİTTİ??? BURDA VAHŞİCE RTEYİ SAVUNACAĞINA ÜLKENİN SORUNLARINA KULAK VER HALKA YARDIMCI OL KAPI KOMŞUNA HEMŞERİNE SAYGILAR...BU ARADA GÖZÜMDE TÜTÜYO MEMLEKET SLM OLSUN...

yanıt0
yanıt0
KAAN KAL:

BAŞBAKAN AK PARTİYİ İYİ ANALİZ EDEMEMİŞ HERHALDE TABAN YOK GENÇLİK KOLLARI YA İŞ BULMAK İÇİN YADA İHALE ALMAK İÇİN VAR HERKES SAMİMİYETSİZ CİDDİYETSİZ TROLLERLE BİR YERE VARILMAZ SAMİMİ OLANIDA EKARTE EDİYORLAR

27
9
yanıtYanıtla
mehmet beşir:

ilk seçildiği yılarda cep numarasını televizyon ekranlarından vatandaşlara dağıtan başbakanımız wardı. şimdi ise adını anınca dayak yiyip joplandığın bir başbakan var.şükürler olsun ki cehennem var.

25
11
yanıtYanıtla
BARIŞ:

HIRSIZLIK YOLSUZLUK SAVAŞ TERÖR ESTİRMESİN ADİL OLSUN DA KİM OLURSA OLSUN ...............ÇOK ŞEY Mİ İSTEDİK

32
4
yanıtYanıtla
ADALET:

ARKADAŞ KENDİ NİYE KOLTUĞUNU BIRAKMAK İSTEMİYOR ADAM O KOLTUK İÇİN HERŞEY YAPIYOR HUKUK TANIMIYOR KENDİNE KARŞI ÇIKANI ÇOÇUK GİBİ HAZARLIYOR YOK ARKADAŞ O KOLTUK İÇİN PKK İLE ANLAŞAKCAKSIN VATAN HAİNLERİ İLE BİRLİKTE OLACAKSIN SONRA ÇIKIP DA ÜÇ DÖENM SİSTEMİ GETİRECEKSİN KUSURA BAKMA ADAMIN AMACI HERŞEYİNE ONAY VEREN İNSANLARI GETİRMEK GERİSİNİ TASVİYE ETMEK BİRDE AMA ŞUNU BİLMİYOR KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR BİRGÜN GELECEK FRANSA CUMHURBAŞKANI SARKOZY GİBİ ADALET KARŞISINA ÇIKARILACAK

27
5
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title