Haberler

AK Parti'li Taşpınar: "Mersin'de Şu Anda Yüzde 36'dayız. Hedefimiz Yüzde 40"

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, yaptırdıkları son ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde Mersin’de şu anda yüzde 36’da olduklarını belirterek, hedeflerinin yüzde 40 olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, yaptırdıkları son ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde Mersin'de şu anda yüzde 36'da olduklarını belirterek, hedeflerinin yüzde 40 olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenen Taşpınar, "Vatandaş, rakibimizi daha iyi tanıdıkça aslında onun cumhurbaşkanlığı makamına değil, huzurevine gitmesi gerektiğini düşünüyor" dedi.

Mersin'de 12 Haziran 2014 tarihinde AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan İsmail Taşpınar, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Oldukça iddialı konuşan Taşpınar, bu seçimde daha önceki seçimlerde Mersin'de aldıkları sonuçlardan çok farklı bir noktaya ulaşacaklarını iddia etti. İl Başkanlığı olarak Mersin'de görünür anlamda son birkaç haftadır çalışmalarda sahada göründüklerini ifade eden Taşpınar, bunu yeni bir teşkilat olarak kuruluş çalışmalarına bağlayan Taşpınar, "Biz yeni bir teşkilatız. Teşkilatlar da hemen bir günde kurulmuyor ve sadece atanan bir il başkanıyla bu çalışmalar tek başına yapılmıyor. Ben görevi 12 Haziran'da aldım, bu tarihten sonra il ve ilçe teşkilatlarını kurma çalışmalarına başladım. Bizim İl Yönetim Kurulu'nu oluşturmamız Haziran'ın sonunu buldu. Akabinde de Mersin'de bulunan 13 ilçeden 9'unu değiştirdik. Bunların hepsi bizim zamanımızı aldı. Zaman çok dar olduğu için biz bunları aslında normal sürecinden çok çok kısa zamanda yaptık. Normalde Mersin gibi büyük bir ilde bir il yönetiminin oluşması 1 ay sürer. Ama biz bunu 12 günde tamamladık. 9 ilçenin tamamlanması 2-3 ay sürmesi lazım, biz bunları hemen 15-20 gün içerisinde bitirdik, ilçe başkanlarını atadık, şimdi onların yönetimleri oluştu, en son onay bekleniyor. Yani yaklaşık 1 ayımız tamamen teşkilatları kurmayla geçti. Dolayısıyla kamuoyunun önüne çıkamadık. Bu da son derece normal" diye konuştu.

"DİĞER İLLERDE MİTİNGLERE KATILIM YÜZDE 50 DÜŞERKEN MERSİN'DE YÜZDE 40 DÜŞTÜ"

Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de 24 Temmuz'da miting yapacağının 1 Temmuz'da belli olduğunu ve hemen 24 Temmuz ile ilgili hazırlıklara başladıklarını da aktaran Taşpınar, yaptıkları iftar organizasyonun AK Parti'nin Mersin'de yapmış olduğu en büyük organizasyon olduğunun altını çizerek, "AK Parti teşkilatları Mersin'de kurulduğu günden bugüne kadar bu kadar büyük bir organizasyonu hiç yapmamıştı. Kim yaptı? Bir aylık bir il yönetimi yaptı. Daha kurulalı 1 ay olmuş, il başkanı olarak 12 Haziran'da atanmışız, 24 Temmuz'da Başbakanı ağırladık. Biz 1 ayda bu kadar büyük bir organizasyona imza attık" ifadelerini kullandı.

Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde yapılan mitinglere katılıma göre, cumhurbaşkanlığı seçimi mitinglerine katılımda tüm Türkiye'de yüzde 50'den fazla düşüş olduğuna dikkat çeken Taşpınar, "Bunun çeşitli sebepleri var. Birincisi, vatandaşın artık seçimi Başbakanın kazanacağını düşündüğü için rahat olması. İkincisi, rakiplerin sahada olmaması ve çok zayıf olması. Karşınızda bir rakip olmadığı zaman miting alanlarında siz de konsantre olamıyorsunuz, sizin seçmeniniz de konsantre olamıyor. Fakat biz buna rağmen Mersin'de çok iyi bir organizasyonla 30 bin kişiyi topladık miting alanına. Yerel seçimlerdeki kalabalığımız 50 bindi. Yaklaşık yüzde 40 azaldı. Diğer illerde yüzde 50'den fazla azalış vardı kalabalıklar yönünden" şeklinde konuştu.

"MİTİNGİMİZDE MERSİN DIŞINDAN BİR TEK KİŞİ YOKTU"

Mersin mitingine başka illerden taşıma yapıldığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Taşpınar, bu iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. "Bizim mitingimizde Mersin dışından bir tek kişi yoktu" diyen Taşpınar, şöyle devam etti: "Mersin dışından taşıma olarak gelen sadece Bakanımız Ömer Çelik ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız vardı. O gün burada 33'ten başka plaka yok. Biz taşıma yaptık ama Anamur'dan, Çamlıyayla'dan yaptık. Bana Mersin dışından gelmiş bir tane araç kimse gösteremez. Ben Niğdeliyim, Niğde'den bile bir tane araba gelmedi. Bana Niğde plakalı bir tane araç gösteremezsiniz. Resmini çeken varsa getirsin bana. Bundan adımız gibi eminiz. Biz burada 5 bini sahanın içerisinde, 15 bini dışarıda olmak üzere toplam 20 bin kişiye iftar verdik. Sayın Başbakanımızla beraber burada vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptık ve Sayın Başbakanımız Mersin'den mutlu, memnun bir şekilde ayrıldı."

"VATANDAŞ, RAKİBİMİZİN HUZUREVİNE GİTMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mersin'e ilişkin son anketleri de değerlendiren Taşpınar, oldukça iddialı konuştu. "En son dün aldığımız bilgilere göre, şu anda biz Mersin'de yüzde 36 görünüyoruz. Bu bizim yaptırdığımız anket sonucu. Bizim hedefimiz aslında burada yüzde 40. İnşallah bu son haftada biraz daha kamuoyunu bilgilendirerek, biraz daha sahada çalışarak bu sonuca ulaşacağız" diyen Taşpınar, isim vermeden CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. Taşpınar, şunları söyledi: "Rakibimiz her gün zaten bir pot kırıyor. Bunun her geçen gün bize katkısı oluyor. Vatandaş, rakibimizi daha iyi tanıdıkça aslında onun cumhurbaşkanlığı makamına değil, huzurevine gitmesi gerektiğini düşünüyor. Bu bağlamda bizim de puanlarımız gitgide artıyor ve Mersin'de yüzde 40 alacağımızı düşünüyorum."

Seçimle ilgili tüm sandık müşahitleri, okul sorulmaları ve kat sorumlularını bu hafta boyunca eğitime alacakları bilgisini veren Taşpınar, seçim sonuçlarının genel merkeze ve bilgisayar sistemine girilmesiyle ilgili altyapı çalışmalarının da devam ettiğini, teşkilat olarak çok yeni olmalarına rağmen seçime hazır olduklarını söyledi.

Bugüne kadar AK Parti'nin Mersin'de seçimlerde pek umduğunu bulamadığını da doğrulayan Taşpınar, "Bu kez farklı olacak. İlk göreve geldiğimde yaptığım açıklamada, 'Benim açımdan referandumda aldığımız oyun üzerine çıkmak hedeftir' demiştim. 12 Eylül Referandumu'nda bizim burada 37,1 oyumuz vardı. Bunun üzerine çıkarsak biz Mersin'de esas hedefimize ulaşmış oluruz diye düşünüyorum. İkinci tura kalırsa biz Mersin'de yüzde 45'i buluruz. Ben buna inanıyorum ama seçimin ikinci tura kalacağını zannetmiyorum. Biz ilk turda Türkiye genelinde en az yüzde 55'in üzerinde bir oyla cumhurbaşkanını seçeceğimizi düşünüyoruz. Gelen anketlere de baktığınız zaman bu çerçevede görünüyor zaten" dedi.

Mersinli seçmene, rakip adayları iyi araştırmaları çağrısında bulunan Taşpınar, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakanımızı herkes tanıyor fakat Ekmeleddin İhsanoğlu'nu henüz tüm Mersin tanımıyor. Ben istiyorum ki, iyi araştırsınlar, katılmış olduğu tüm programları iyi izlesinler. Adayları iyi incelesinler. Diğer adayın sadece ismini biliyorlar, İslam İşbirliği Konseyi'nde yöneticilik yaptığını biliyorlar. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıdıkça onun cumhurbaşkanı olmaması gerektiğine vatandaşlarımızın kanaat getireceğini düşünüyorum. Bir de 12 yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdi cumhurbaşkanı adayımız, Başbakanımız, bunu iyi hesap etsinler, ellerini vicdanlarına koyup oylarını kullansınlar." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekmeleddin İhsanoğlu Ak Parti Taşpınar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title