Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Brüksel'de

Yerlikaya, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya, Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısına katıldı.

Yerlikaya, KPK toplantısına, Kıbrıs konusunda ve Türkiye'deki iletişim özgürlüğüne yönelik suçlamalarla başlandığını söyledi.

Meselenin doğrudan Kıbrıs konusuna getirildiğine ve Türkiye'de basın özgürlüğüne indirgendiğine dikkati çeken Yerlikaya bu yaklaşımla bir yere varılamayacağını savundu.

Bu konuda yapıcı olan tarafın sürekli Türkiye ve KKTC olduğunu ve bu konuda Türkiye'nin önemli adımlar attığını dile getiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Ancak Kıbrıs Rum kesimi Annan Planı'nı kabul etmeyerek uzlaşmaya hiçbir zaman yanaşmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kıbrıs'ı arka bahçesi gibi kullandığı yönündeki suçlamaları kınıyorum. Buna mukabil Yunanistan Başbakanı için aynı suçlamayı yapabilecekler ancak bu suçlamalar hiçbir şekilde çözüme hizmet etmeyecek. Bir önceki KPK toplantısında Türkiye'de basın özgürlüğüne ilişkin gerekli açıklamayı yaptık. Buna rağmen aynı konular yine gündeme getirildi. İletişim özgürlüğünün esasları, medyanın çoğulcu olması, devlet tekelinde olmaması ve özel medyanın kartelleşmemiş olmasıdır. Türkiye bütün bu konularda oldukça iyi bir pozisyonda. Türkiye'de bin 700 kanal yayın yapıyor. 4 bin, 5 bin gazete var. Avrupa'da hiçbir ülkede böyle bir çoğulculuk yok. Türkiye'de herkes, fikrini istediği gibi ifade edebilecek platform bulabiliyor." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

İlhan Yerlikaya Ak Parti Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title