Haberler

AK Parti Kırıkkale Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay: "Türkiye'de yeni anayasayı yapmadan ileri demokrasiyi kuramazsınız. Gerçekçi olalım. Yapamadık, çok uğraştık. İnşallah seçimden sonra ilk hedefimiz odur" "Yeni Türkiye inşa hareketi, yeni bir güçle devam ediyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, " Türkiye'de yeni anayasayı yapmadan ileri demokrasiyi kuramazsınız, gerçekçi olalım. Yapamadık, çok uğraştık. İnşallah seçimden sonra ilk hedefimiz odur" dedi.

Atalay, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Kırıkkale Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti döneminin, eski Türkiye'nin tasfiyesi ve yeni Türkiye'nin inşa dönemi olduğunu söyledi.

Bu inşa sürecinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde başladığını, yeni Türkiye'nin bir süreklilik olduğunu ve bunun devam ettiğini anlatan Atalay, "Halen alacağımız çok mesafe var ama büyük bir değişim olmuştur. Kurucu liderimizi Köşk'e gönderdik. Yepyeni bir kadroyla da daha güçlü şekilde devam ediyoruz. Hedef 2023. Yeni Türkiye'yi kurarken ve eski Türkiye'yi tasfiye ederken 12 yılda ne yaptık? Her şeyden önce demokrasiyi vesayetin gölgesinden kurtardık. En önemli inşa hareketimizden birisi budur. Siyaseti başkalarının belirleyiciliğinden kurtardık. Siyaseti artık millet belirliyor. Siyaset kurumu ülkeyi kendisi yönetiyor. Siyaset kurumuna birileri emir vermiyor, çerçeve çizmiyor. Bu, demokrasi için en önemlisidir. Bu, tarihte çok daha belirgin fark edilecek" diye konuştu.

Eski Türkiye'nin baskı, yasaklar, tabular, korkular ve işkence dönemi olduğunu belirten Atalay, yeni Türkiye'nin bütün vatandaşların özgürce yaşadığı bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"En önemli inşa hareketimiz budur. Kimi inancı gereği ibadetini yapamıyordu, kimi kendi kıyafetini giyip okula bile gidemiyordu, kimi de ana dilini konuşamıyordu. Türkiye mahrumiyetlerin ülkesiydi. Biz analizlerimizde şunu fark ettik, partiyi kurarken onları programımıza yazdık. Bütün kesimlerin neredeyse devlete güveni kalmamıştı. Herkes bir şekilde devletle sorun yaşıyordu. O zaman ben de sorun yaşıyordum. Yıllarca devletle sorunlu yaşadım. Hepinizin bir şekilde sorununuz vardı. Bu vatandaşların devlete güvenini azaltmıştı. Bir anlamda bütün vatandaşların tekrar devlete güvenini kazanmak ve ülkemizin birliğini, bütünlüğünü sağlamak için özgürlük hareketini başlattık. Eğer bugün bütün kurumlarda, statülerde kadın kardeşlerimiz bir kıyafet sıkıntısı çekmiyorsa, özgürlüğüne kavuştuysa bu sizin eseriniz, AK Parti'nin eseridir. İnşallah bunlar devam edecek."

"Yeni Türkiye inşa hareketi, yeni bir güçle devam ediyor"

Atalay, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farklardan birinin de hayat standardının yükseltilmesi olduğunu belirterek, "Her alanda hayat standardını yükselten gelişmeler var. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Birileri görmüyorsa kördür. AK Parti bunu sağladı" ifadesini kullandı.

Kişi başına düşen milli geliri 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardıklarını ifade eden Atalay, Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin G20'nin üyesi olduğunu hatırlatan Atalay, gelecek hafta G20'nin Avustralya'daki toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağını belirtti.

Türkiye'de 2015 yılının G20 yılı olacağını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:

"G20'nin dönem başkanıyız ve G20 artık Türkiye'de toplanacak. Türkiye, böyle bir hale geldi. Her alanda hayat standardı yükseldi. Hepimiz bunu hayatımızda görürüz. Bunların hepsini tek tek bilelim ve anlatalım. Ülkemizin her köşesindeki insanın öz güveni arttı, artık boynu bükük, ezik değil. Dünyanın her yerinde dimdik duruyoruz. Bu, liderin duruşuyla ilgilidir. Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuyla ilgilidir o. Orada dik duruş olursa dünyanın her yerinde insanımıza yansır. Bütün kadrolarımızın dik duruşuyla ilgilidir. Dolayısıyla yeni Türkiye, bu üç alanda büyük değişim sağlamıştır. Bitti mi? Devam ediyoruz. Yeni Türkiye inşa hareketi, yeni bir güçle devam ediyor. 2023 hedeflerimiz var. Orada daha ileri hedefler var. Yeni anayasa var. Türkiye'de yeni anayasayı yapmadan ileri demokrasiyi kuramazsınız, gerçekçi olalım. Yapamadık, çok uğraştık. İnşallah seçimden sonra ilk hedefimiz odur."

"AK Parti, Türkiye'dir"

Atalay, ağustos ayının sonunda Türkiye'nin büyük bir değişim geçirdiğini ve ilk defa AK Parti'nin genel başkan değiştirdiğini anımsatarak, genel başkanlarının Türkiye'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

AK Parti kadrolarının da değiştiğini, bu değişim sürecinde partinin içerisinde istişarelerin, tartışmaların ve farklı görüşlerin olduğunu anlatan Atalay, farklı görüşlerden birinin sahibinin de kendisi olduğunu belirtti.

Beşir Atalay, şunları söyledi:

"Bizim ortamımızda her şey konuşulur ama sonunda bir karar çıkınca hepimiz o kararın etrafında kenetleniriz. Değerli kardeşim, meslektaşım, sevgili arkadaşım Davutoğlu, genel başkanımız ve başbakanımız oldu. Şimdi hepimiz onun etrafında kenetlendik, yolumuza devam ediyoruz. Kişiler gelir gider. Dava ebedidir. İlkelerimiz, davamız vardır. AK Parti kutlu bir harekettir. Orada nefisler ikinci plandadır. Aynen ilçede olduğu gibi Genel Merkez'de de insanlar değişir ama hareket yürür. Samimiyet, dava ahlakı bunu gerektirir. Çalışıyoruz, daha fazla çalışacağız inşallah. Bu, bizim hayatımız, ülkemiz ve davamız. Biz, Türkiye'yiz. AK Parti, Türkiye'dir, Türkiye partisidir. Belirli kesimin, etnik grubun, bölgenin falan partisi değiliz. Bunu içimize iyi sindirelim. Her ilde, ilçede, beldede varız. Ülkenin her adımında, karışında varız ve olacağız."

Enver Kılıç'ın başkanlığındaki tek listeyle gidilen kongreye, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Sayım Tekelioğlu, Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can da katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Merkez Beşir Atalay Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title