Haberler

AK Parti Gaziosmanpaşa 5. Olağan İlçe Kongresi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletin Marmarayı, havaalanları, hızlı trenleri, AK Sarayları olacak. Recep Tayyip Erdoğan saray meraklısı olsaydı 12 yıl başbakanlığında Keçiören'de bir apartman dairesinde oturur muydu? Recep Tayyip Erdoğan, makam meraklısı olsaydı, 77 milyonun ve dünya mazlumlarının lideri olabilir miydi?" dedi.

Küçükköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen AK Parti Gaziosmanpaşa 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Müezzinoğlu, siyaset yaptıkları sürece, bugün Cumhurbaşkanı olan, o gün ömür boyu siyaset yasağı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos 2001'de AK Parti'nin kuruluşunu Türkiye ve dünya kamuoyuna deklare ederken, nefes aldıkları sürece, verdiği sözlerin asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

Siyasetin sabit ayağının o cümleler üzerine kurulmasının önemli olduğunu aktaran Müezzinoğlu, bu ayağı her geçen gün daha da güçlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Müezzinoğlu, Erdoğan'ın o gün Türkiye ve dünya kamuoyuna "AK Parti milletin partisidir. Biz milletin tamamını kucaklayan, ülke insanının yarınlarını bugünden daha iyi etme derdi olan, sorumluluğu olan bir misyonun mensuplarıyız" sözlerini anımsatarak, özellikle iktidar olduktan sonraki süreçte, sorumluluklarının yalnız ülke insanı adına değil, geniş coğrafyada mazlumlar ve mağdurlar adına da olduğunu aktardı.

AK Parti'nin milletin partisi olmanın ötesinde mazlumların, mağdurların partisi olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Biz milletin partisiyiz, mazlum ve mağdurların partisiyiz. Onların umuduyuz, geleceğiyiz, hayalleriyiz. Dolayısıyla sorumluluğumuz bu anlamda her geçen gün giderek artarak devam etmek. Rabbim bu sorumlulukların hakkını ve hesabını verebilmeyi bizlere nasip etsin" dedi.

Müezzinoğlu, Erdoğan'ın AK Partiyi kurarken millete inanarak ve AK Parti kadrolarının heyecanına inanarak kurduklarını söylediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İkinci cümleyi de bu anlamda tamamladıktan sonra ilave parantez açtı. 'Biz bu partiyi belirli güç odaklarına güvenerek kurmadık. Sermayeye ve medyaya güvenerek kurmadık'. O gün o cümle yoktu ama bugün söylüyorum Pensilvanya'ya inanarak veya güvenerek de kurmadık. 77 milyonun ülke insanının vicdanına inanarak kurduk. O vicdanla yola çıktık, bugünlere geldik. Her geçen gün o vicdan bizi başının tacı etmeye devam etti. Rabbim inşallah bu ülkeye, millete borcumuzu ödemeyi hepimize nasip etsin. Bu millet bize çok büyük onurları, makamları nasip etti."

"Dünyanın da zaman zaman başarılarımızı anlamakta zorlandığı hizmetler yaptık"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye'nin ilk kez halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için resepsiyon verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"O resepsiyonda, 12 Ağustos akşamı, ne kadar Rabbimize şükretsek azdır. Bu millete ne kadar teşekkür etsek azdır. İki cumhurbaşkanı, ikisi de AK Parti'nin kurucusu, bu milletin evladı, milletin, cumhurun bağrından çıkmış pırıl pırıl insanlar. Bu güzellikleri bize millet nasip etti. 12 yıldır geceli gündüz demeden her noktada çalışıyoruz. Milletimizin hayal ettiğinin ötesindeki hizmetleri başarıyla yaptık. Dünyanın da gıptayla zaman zaman da başarılarımızı anlamakta zorlandığı hizmetleri yaptık. Ancak geldiğimiz nokta henüz daha hayal ettiğimiz noktadan uzaktayız. İnşallah Rabbim, birlik ve beraberlik içinde her geçen gün birbirimize daha çok kenetlenerek bu hayal ettiğimiz noktalara daha hızlı yürüyebilmeyi nasip etsin."

Müezzinoğlu, Erdoğan'ın Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına işaret ettiğini vurgulayarak, 2001'den bugüne kadar ülkede artık hiçbir şeyin karanlık odalarda millet adına karar verenlerin istediği gibi olmadığını ve olmayacağını söyledi.

"İngilizlerin Buckingham Sarayı varsa, Türk milletinin de AK Sarayı olacak"

Millet ne istiyorsa, hayal ediyorsa, hedefliyorsa onun olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Milletin Marmarayı, havaalanları, hızlı trenleri, AK Sarayları olacak. Recep Tayyip Erdoğan saray meraklısı olsaydı 12 yıl başbakanlığında Keçiören'de bir apartman dairesinde oturur muydu? Recep Tayyip Erdoğan, makam meraklısı olsaydı, 77 milyonun ve dünya mazlumlarının lideri olabilir miydi? Ama Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda bu milletin büyük bir millet olduğunu, tarihinde dünya insanlığına bir medeniyet sunduğunu, o medeniyet 500 yıl dünyaya ilim ve irfan, hak ve adalet, barış ve adalet sağladığını, dünyanın yeniden o medeniyete ihtiyacı olduğunu, 'o medeniyetin temsilcisi bu büyük milletin de İngilizlerin Buckingham Sarayı varsa, Türk milletinin de AK Sarayı olacak' dediği için milletin sarayı oldu.

Birileri bunları anlamaya bilir, ufku buna yetmeyebilir, rahatsız olabilir. Ancak bunlardan, milletin gelişmesinden, hizmetlerden, büyümesinden, hızlı trenlerden, havalanlarından, köprülerden, Almanya, İngiltere, İsrail rahatsız olabilir ama Cumhuriyet Halk Partisi, ey Kılıçdaroğlu sen neden rahatsız oluyorsun? Milliyetçi Hareket Partisi hani 'milliyetçiyim' diyorsun, bu milletin ay yıldızlı bayrağının dünyanın her köşesinde çok daha güçlü dalgalanmasından, dünya milletleri arasında başı dik yürüyor olmasından neden rahatsız oluyorsunuz?"

Müezzinoğlu, İngiltere'de geçen yaz milli bir atletin enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma yatırıldığını ve Türkiye'den giden uzmanların hastanın Türkiye'ye getirilmesini istediklerini ve ambulans uçakla getirildiğini dile getirerek, "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, büyük millet bu. Bu büyük millete, devlete AK Saray'ı neden çok görüyorsunuz? Bir sanatçımızı çok güzel söyledi, 'Benim evim bundan daha şaşalı' dedi. Bu milleti küçük görmeyin. Diyorlar ki, '1150 odası var'. Evet 1150 odası var. Ama siz bilmeye bilirsiniz bizim Sudan'da 200 yataklı hastanemiz var. Orada doktorlarımız, hemşirelerimiz var. Orada doktorları, hemşireleri eğitiyoruz. Somali'de, Mogadişu'da 200 yataklı hastanemiz var. Orayı yönetebilmekte, koordine edebilmek için AK Saray'da odaya ihtiyaç var. Dünyanın mazlum ve mağdur ülkelerinin her noktasını oradan koordine edebilecek yönetim merkezlerine ihtiyacımız var. onların ufku, vizyonu buna yetmez" diye konuştu.

"Sanatçıları da mahalle baskısın mağduru haline getirmek istiyorlar"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ülkenin milli birlik ve beraberliğini bölmek parçalamak adına zaman zaman fitne yaratıldığını, çatışma ve ayrışmanın körüklendiğini anlatarak, ne pahasına olursa olsun 77 milyonun kardeş olduğunu söylediklerini, çözüm sürecini AK Parti kadroları olarak başaracaklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Bunlar işine gelmeyen sanatçıları da zaman zaman mahalle baskısı mağduru haline getirmek istiyorlar. Bunları da her yönüyle bu ülkenin hiçbir değerini dışlamadan bir yolculuk yapacağız" şeklinde sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Gaziosmanpaşa Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title