Haberler

AK Parti'den Muhalfete Önce Kutlama Sonra Eleştiri

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz 1 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 47.36'lık oy oranı ile birinci parti olduğunu söyledi.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz 1 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 47.36'lık oy oranı ile birinci parti olduğunu söyledi. AK Parti'nin kaybettiği iki ili kazanan CHP ve BDP'yi tebrik eden Kapusuz, CHP'nin Ağrı'da, MHP'nin ise hem Ağrı hem Yalova'da miting yapmadığını anımsatarak, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı için "çatı aday" formülünün Türkiye'nin tamamını kapsayamayacağının ortaya çıktığını savundu.

Twitter hesabından hafta sonu yapılan seçimlerin değerlendirmesini yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, AK Parti'nin elde ettiği yüzde 47,36'lık oy oranıyla yine birinci parti olduğunu söyledi.

Seçimlerde iki ili kaybettiklerini anımsatan Kapusuz, Yalova'yı kazanan CHP ve Ağrı'yı kazanan BDP'yi tebrik etti.

CHP gibi kaybedilen yerlerde halkın seçme ehliyetini sorgulamadıklarını belirten Kapusuz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

-"CHP AĞRI'DA, MHP HEM AĞRI HEM DE YALOVA'DA MİTİNG YAPMADI"-

"Dileriz Yalova'da elde ettikleri başarı demokrasiyi içselleştirmelerine ve Türkiye genelinde kaybettikleri seçimi hazmetme olgunluğunu göstermelerine vesile olur. Yalnız burada bir hususa daha dikkatinizi çekmek istiyorum; CHP Ağrı'da, MHP ise hem Ağrı hem Yalova'da miting yapamadı. Yani muhalefetin şu "çatı aday' formülünün Türkiye'nin tamamını kapsayamayacağı ortaya çıktı. Esasen toplam oy oranına bakıldığında CHP ve MHP'nin toplam oranının yine AK Parti'yi yakalayamaması da gözden kaçmadı. Özellikle Yalova seçimiyle ilgili dikkat çekici husus da MHP'nin CHP Çatısı altına sığınması Sol çatı Bahçeli'ye hayırlı olsun diyeceğim ama sağduyulu MHP'lilerin Türkiye genelinde böyle bir çatının altına girmeyeceğini zannediyorum."

-CNN MUHABİRİNE PASAPORT SORULMASINA-

Medya ve basın örgütlerini eleştiren Kapusuz, şöyle dedi:

"Yazgülü Aldoğan ve Yılmaz Özdil'in Soma'da vefat eden işçilerimize hakaret etmesine tepkisiz kalan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, CNN Muhabirine pasaport sorulmasına anında tepki verdi. CNN muhabirine pasaport sorulmasını "utanç verici' olarak bulan Gazeteciler Cemiyeti, Yazgülü Aldoğan'ın Soma'daki işçilerimize "Şehit değil! Niyazi' demesini utanç verici bulmuyor mu? "Utanç Verici' olarak nitelendirilecek bir şey varsa o da Türkiye'de yıllarca basının büyük bir kısmını ve basın örgütlerini elinde tutanların çifte standartlı yaklaşımlarıdır. ABD'li gazeteci için anında açıklama yapıyorsun ama şehit işçilere hakaret edenlere susuyorsun."

-YASA DIŞI DİNLEMELER-

Gazetelerden hepimiz okuduk; ASELSAN, TAİ, HAVELSAN, Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi kurumlarda yerli projelere bakan mühendisler paralel çete tarafından dinlenmeye alınmış. Belli ki kendi tankımızı, tüfeğimizi, uçağımızı, gemimizi, helikopterimizi ve insansız hava aracımızı yapıyor olmamız paralel çeteyi rahatsız etmiş. Milli savunma projelerine bakan kişilere yönelik bu yasadışı dinleme olayı Paralel çetenin hangi dış güçlere hizmet ettiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Mesela insansız hava aracını artık kendimiz üretiyoruz başka bir ülkeden almıyoruz. Demek ki bu olay önce dış güçleri sonra da taşeronu olan paralel çeteyi rahatsız etmiş. Hemen yasadışı dinleme düğmesine basılmış. Yurt dışında yabancı lobilere bağışta sınır tanımayan paralel çete, Türkiye'de milli savunma projelerini hedefe koyarak dış silah şirketlerine hizmet etmiş. Göreceksiniz Türkiye, paralel çete ile mücadele ettikçe dış bağlantıları bir bir ortaya çıkacak. Türkiye bir arınma süreci yaşayacak ve 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyecek.

-"İHRACAT REKORU KIRDIK"-

Marjinal gruplar ve onların peşine takılanlar sokakları yakıp yıkarken, sessiz çoğunluk yani üreten kesim Mayıs ayında Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdı. Mayıs ayında 13 Milyar 412 milyon dolar ihracat yapılarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.8'lik bir artış sergilenmiş. İhracatın artması, Türkiye'ye döviz girişi, işsizliğin düşmesi, faizlerin düşmesi ve yatırım ortamının artması gibi hususlar bizim önceliğimizdir. Muhalefetin önceliği de 1 Mayıs ve Gezinin yıldönümü gibi hadiselerden kriz çıkarmaya çalışmak, yükselen faizlere sevinmek, mahkeme kapılarında siyaset yapmak."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ak Parti Ak Parti Yalova Ağrı Politika Güncel Haberler

title