Haberler

AK Parti'de İki İlçenin Kongresi Ertelendi

Güncelleme:

AK Parti'de, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçildiği kongrenin ardından ülke genelinde il ve ilçelerin kongre süreci başladı.

Şanlıurfa'da ise, 8 kasımda AK Parti Birecik ve Halfeti ilçe kongreleri ile başlayan süreç Ceylanpınar, Akçakale, Harran ve Karaköprü ile devam etti. Özellikle Karaköprü ilçe kongresinde 'il kongre delegesi' olarak Gülen Cemaati'nden önemli bir ismin listeye girmesi ve seçilmesi teşkilatta şaşkınlığa sebep olmuştu. AK Parti genel merkezi ise, 17 aralık operasyonlarının ardından Gülen Cemaati'nden hiç kimsenin teşkilatın herhangi bir birimine sızmaması için büyük bir çaba sarf ediyor.

SADECE İKİ İLÇENİN KONGRESİ ERTELENDİ

Pazar günü hem Bozova hem de Haliliye ilçe kongreleri yapılması planlanırken, Haliliye ile 29 kasımda yapılacak olan Eyyübiye ilçe kongrelerinin iptal edilmesi yönünde genel merkezden bir talimatın geldiği açıklandı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in sosyal medyadaki hesabından yapılan bu duyurunun ayrıntıları paylaşılmadı. Ancak teşkilat yetkililerinin, partisinin genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı için 25'inde Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretine bağladığı öğrenildi. Aynı tarihlerde başka ilçe kongrelerinin de bulunmasına rağmen sadece iki ilçenin kongre tarihinin henüz açıklanmayan bir tarihe ertelenmesi parti içerisinde kafaları karıştırdı. İddialara göre, hazırlanan yönetim listelerinde parti açısından sıkıntı doğurabilecek isimlerin bulunduğu yönünde bilgilerin genel merkeze gitmesi sonucu bu ilçelerin kongreleri ertelendi.

EYYÜBİYE'DE SÜREÇ KRİTİK İLERLİYOR

İleri bir tarihe ertelenen ilçelerden Haliliye ilçe başkanlığında mevcut başkan İbrahim Halil Kızılelma'nın tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılırken, Eyyübiye ilçe başkanlığında ise mevcut başkan Süleyman Elgün'ün yanı sıra başka isimlerin de aday olması sıkıntıya sebep oldu. AK Parti genel merkezi genellikle kongrelerine tek liste halinde gidiyor. Bu sebeple kongre öncesi bir aday üzerinde karar verip diğer adayların çekilmesini sağlıyor. Kongre iptal edilmeden bir gün önce Süleyman Elgün'ün tekrar aday gösterileceği yönünde bilgi aktarılmıştı. Ancak Şanlıurfa milletvekillerinden Zeynep Karahan Uslu'nun farklı bir aday göstermek için başından beri genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Öte yandan geriye kalan AK Parti ilçe kongrelerinin tarihleri şöyle: Bozova 23 Kasım 2014 Pazar, Hilvan 30 Kasım 2014 Pazar, Siverek 30 Kasım 2014 Pazar, Suruç 06 Aralık 2014 Cumartesi, Viranşehir 07 Aralık 2014 Pazar.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şanlıurfa Ak Parti Bozova Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title