Haberler

AK Parti Beşiktaş 5. Olağan İlçe Kongresi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Kültürel sürekliliğin korunması, bugünlerde belki sıradan bir tartışma gibi gelebilir ama AK Parti'nin demokrasi devrimi kadar, ekonomide yarattığı devrim kadar, dış politikadaki devrim kadar önemlidir" Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Bozkır: "Türkiye'de STK sayısı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Kültürel sürekliliğin korunması, bugünlerde belki sıradan bir tartışma gibi gelebilir ama AK Parti'nin demokrasi devrimi kadar, ekonomide yarattığı devrim kadar, dış politikadaki devrim kadar önemlidir" dedi.

Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Beşiktaş 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Osmanlıca dersi konusundaki tartışmalarla ilişkin, AK Parti'nin Türkiye'de siyaset, ekonomi, dış politika alanlarında büyük devrimler gerçekleştirdiğini belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin kökünden koparılmasına, Türkiye'ye yaşatılan travmaya karşı da bazı tedbirler aldığını aktaran Çelik, "Gurur duyduğumuz bir alfabemiz, çok gelişmiş bir dilimiz var ama biz yüzyıl öncesinde, yüz elli yıl öncesinde bu topraklarda yaşamış mütefekkirlerin neler yazdıklarını da okumak istiyoruz. Bu kültürel travmaya son vermek, kültürel köprüyü yeniden kurmak istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Çelik, bir milletin kaybedilen demokrasiyi, ekonomik refahı yeniden kazanabileceğini ancak kültürel sürekliliğini kaybetmesi halinde yok olacağını vurgulayarak, "Kültürel sürekliliğin korunması, bugünlerde belki sıradan bir tartışma gibi gelebilir ama AK Parti'nin demokrasi devrimi kadar, ekonomide yarattığı devrim kadar, dış politikadaki devrim kadar önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Osmanlıca ile ilgili bazı çevrelerin "dayatma" nitelendirmesini yaptığını bildiren Çelik, "(Türkiye'de demokrasi olsun) diyorsunuz, 'dayatmadır' diyorlar. 'İnsan hakları olsun, ekonomi güçlensin' diyorsunuz, 'dayatmadır' diyorlar" ifadelerini kullandı.

-"Steve Jobs'ın dünyasına gelemediler"

Çelik, Türkiye'nin sorunlarının darbelerden kaynaklandığını ifade ederek, "Bu ülkenin insanlarının başına ne bela gelmişse darbeler yüzünden gelmiştir. Darbe, bir milletin hukukunun çalınmasıdır, bir milletin zenginliğinin gasbedilmesidir. Türkiye'de rejimin bir takım krizlere girmesini bekleyerek siyaset yapmak, demokratik siyaset değildir" dedi.

CHP'ye eleştiride bulunan Çelik, "Bunlar hala telefonu icat eden Alexander Graham Bell'in dünyasında yaşıyorlar, Steve Jobs'ın dünyasına bir türlü gelemediler. Yazılımları hala manyetolu telefon dönemine ait. Problem, bu geriliklerini bize cumhuriyet dönemine sahip çıkmak olarak anlatmaları. Tavsiye ediyoruz, manyetolu telefon döneminden, akıllı telefon dönemine gelin" diye konuştu.

"Parçalanmaktan bahsetmek vizyon değil"

Bakan Çelik, MHP'nin dile getirdiği "bölünme" kaygısına değinerek, "Sürekli hangi demokratik adımı atsanız, bu milletin hakkı olan neyi gerçekleştirseniz bölünmekten bahsediyorlar. Bir millete verilecek en büyük zarar, o milletin özgüvenine zarar vermektir. Sürekli olarak bölünmekten, parçalanmaktan bahsetmek siyasi vizyon değildir. Özgüvensizliktir" değerlendirmesini yaptı.

"Esas milliyetçilik, herhangi bir etnisiteyi, ırkı yüceltmek değildir, bayrağı dünyanın her tarafında dalgalandırmaktır" diyen Çelik, şunları söyledi:

"Milliyetçilik, Boğaz Köprüsü ile Mostar Köprüsü'nü kardeş yapmaktır, Dicle ve Fırat ile Tuna'yı kardeş yapmaktır, Çukurova ile Vardar Ovası'nı kardeş yapmaktır. Esas büyük vizyon budur."

"Türkiye'de 104 bin STK var"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da salonda bulunan CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a teşekkür ederek, "Siyasette gerçekten nezaket olmalı, karşılıklı saygı olmalı, başka bir partinin kongresine katılan belediye başkanları da olmalı" dedi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarında ekonomik alanda büyük gelişme gösterdiğini anlatan Bozkır, "Demokraside de büyük ilerleme kaydedildi. 2 bin yasa değiştirildi. Demokratik reformlar yapıldı. Bugün 104 bin sivil toplum kuruluşumuz var" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin demokrasi tarihinde sadece sivil toplum kuruluşlarına bakarak demokrasinin ölçüsü konusunda fikir edinilebileceğini belirterek, "Türkiye'de STK sayısı 1980'de 3 binin altındadır, gerçek anlamda belki 50'nin altındadır ama bugün 104 bin STK var. Bunları bugünlere demokratik, siyasi reformlar getirdi" görüşünü dile getirdi.

Kongreye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Nimet Baş da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ak Parti Beşiktaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title