Haberler

Ahmet Taner Kışlalı Çayyolu'ndaki Evinin Önünde Anıldı

Güncelleme:

21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen Ahmet Taner Kışlalı, 15 yıl sonra aynı yerde anıldı.

Saldırının olduğu yerde yapılan anma törenine, Kışlalı'nın ailesi, CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, Atatürkçü Düşünce Derneği Yöneticileri ile üyeleri ve sevenleri katıldı.

Törende, "Bizim, Ahmet Taner Kışlalı'ya borcumuzu ödeyebilmemiz için O'nun düşüncelerini iktidara taşımamız gerekmektedir. Ancak o gün bu borç ödenmiş olur" şeklinde konuşan Mustafa Balbay'ın ardından söz alan Levent Gök ise "Ahmet Taner Kışlalı'yı öğretim üyeliğinden daha çok Atatürk'ü ve Cumhuriyeti anlatırken tanıdık. Laik Cumhuriyete karşı tehlikeleri anlattı bize. Çoğumuzun göremediğini yıllar önce görmüştü. Bizler çok anlayamadık o zaman ama şimdi çok iyi anlıyor ve ondan özür diliyoruz" ifadelerinde bulundu.

TAŞDELEN: "MUSTAFA KEMAL'İN AYDINLANMA DEVRİMİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Aydınlar, bilim insanları bedenen ölseler bile fikirleriyle ve düşünceleriyle hep hayatta olurlar. Bundan yüz sene sonra da Kışlalı fikirleri ve idealleriyle yaşıyor olacak. Bizim için O'nun fikirlerini bugün yaşatmak boynumuzun borcudur." ifadelerinde bulundu. Taşdelen; "15-16 yaşlarımda başucumda O'nun kitabı vardı. Mülkiye'de okurken dünyayı algılamamı sağlayan ders kitabının yazarıydı Ahmet Taner Kışlalı. Ahmet Taner Kışlalı'nın, Uğur Mumcu'nun, Muammer Aksoy'un, Bahriye Üçok'un hepimizin üzerinde emeği var" dedi. Taşdelen sözlerini; "Bir kişi var ki, bütün Türkiye'de, Fırat'ın akan suyunda, Çukurova'nın açan pamuğunda emeği var, O'da Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal'in aydınlanma devrimine her zaman sahip çıkacağız" şeklinde tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Balbay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title