Haberler

Ağrı Heyeti Cumhurbaşkanı ile Görüştü

Güncelleme:

Ağrı Milletvekilleri, protokol heyeti ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Çankaya Köşküne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldiler.

Ak Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, tarafından organize edilen köşk ziyaretinde Ağrı'nın genel sorunları dile getirildi.

Çankaya Köşkü Toplantı Salonunda kabul edilen Ağrı heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşıladı.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Milletvekilleri başta olmak üzere katılımcıların tamamı Ağrı ili hakkında sorunları dile getirerek temennilerde bulundular.

Kerim Yıldız; AKAN KAN DURMALI

Son günlerde yaşanılan terör olaylarına değinen AK Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız, akan kanların durmasını istedi.

Yıldız; Geçtiğimiz yıl başlatılan 'Demokratik Açılım' olgusunun daha da hızlanmasını ve netliğe kavuşmasını canı yürekten istiyorum. Yaşanılan olaylar bizleri ülke olarak derinden sarsmıştır. Bu ülkede yaşayan her vatandaş eşit haklara sahip, bireylerdir. Hiç kimseyi dininden, ırkından, görüşünden dolayı yargılayamaz ve ayıramayız. Bizler bu ülkenin en doğusunda yaşayan, Ağrılılar olarak akan kanın durmasını, ağlayan anaların susmasını istiyoruz.

Kendimi şehit babasının yerine de koyuyorum, bir militanın babasının yerine de koyuyorum ve her ikisinde de insan olduğumuz için ağlıyorum. Ülkemizin Başkumandanı olarak 'Herşey Güzel Olacak' sözünüzden cesaret alarak şehit babaları adına, militan babaları adına Demokratik Açılım sürecinde büyük desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

MODEL PROJE AĞRI'DA BAŞLATILMALI

Kerim Yıldız, konuşmasının devamında Ağrı'nın kaderini etkileyecek büyük bir talepte bulundu.

Yıldız; Geçtiğimiz haftalarda meclisten çıkan karar gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı depremsellik bölgelerinde yeniden yapılandırmaya gidecektir. Sizden istirhamımız Ankara'nın küçük bir semti kadar olan ilimizi bu kapsamda 'Pilot il' olarak belirlenip yeniden inşa edilmesidir. Köy görünümünde olan şehrimizi bu şekilde modern bir yerleşim yeri haline getirmenizdir. Yapacağınız bütün destekler için şimdiden şükran ve saygılarımı sunarım" dedi.

ÇELEBİ; DOĞAL GAZ VE DEMİRYOLU AĞRI'DA OLMALIDIR

Kerim Yıldız'ın ardından söz alan Ak Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi;

Sayın Cumhurbaşkanım, sınır bölgesinde yer alan ilimizden ülkemize doğalgaz akışı sağlanmaktadır. Lakin ilimizden geçen doğalgazdan Şeker Fabrikamız haricinde kimse faydalanamıyor. İlimizin yatay gelişimi buna engel teşkil ediyor. En azından Şeker Fabrikasına yakın olan Üniversitemiz ve bu alana yine yakın olan yeni yerleşim yerleri (TOKİ) bundan faydalanmalıdır.

Bunun yanı sıra yine komşu ilimiz Erzurum'a kadar gelen demiryolu ağı Horasan ilçesine kadardır. Demiryolu ağının devam ettirilmesini ve Gürbulak Sınır Kapısına kadar devam etmesini sizlerden özel olarak istirham ediyoruz. Bu çalışmanın sonucunda ilimizin sosyo-ekonomik yapısında büyük değişim olacağına inanıyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için sonsuz şükran ve saygılarımız sunuyorum" dedi.

Kotan; Sivil Anayasa Toparlayıcıdır

Söz alan Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan;

Hak ve Özgürlükler çerçevesinde yapılacak olan Sivil Anayasal düzenlemelerde din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, herkesin kardeşçe yaşayacağı bir ülkede siyaset yapma özgürlüğüne sahip olmalıyız. Yeni anayasal düzenlemeleri de bu anlamda ülkemize oldukça fayda sağlayacaktır. Sivil anayasanın ülkemizi derleyip toparlayacağından şüphemiz yoktur.

Bunun yanı sıra eğitime verdiğiniz desteklerden dolayı Ağrı'da okuyan kızlarımız adına sizlere sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, HAZİRAN AYINDA AĞRI'DA

İlin geneli hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e brifing veren Vali Yerlikaya, Başkomutan Gül'ü Ağrı'ya davet etti.

Yerlikaya; İlimizin eğitim anlamında sıkıntıları oldukça fazladır. Bu sıkıntıların genel nedeni öğretmenlerimizden kaynaklı oluyor. İlimize daha dorusu bölgemize gelen öğretmenlerimiz, bir yıllarını tamamladıkları gibi geri gidiyorlar. İlköğretim 1'ci sınıftan, 5'ci sınıfa kadar gelen bir öğrenci 3 öğretmen değişiyor. Ve bu nedenle iyi bir eğitim alamıyor. Bu anlamda ilgili Bakanlığımız, öğretmenlerimiz için mecburi hizmet süresi, yada beş yıllık sözleşmeli personel alımına gitmelidir. İlimize yapılacak en büyük iyilik 'Eğitim' alanında yapılacak çalışmalarla olacaktır.

Bunun yanı sıra Cumhuriyet tarihi boyunca ilimizi Cumhurbaşkanları ziyaret etmemiştir. 542 Bin Nüfuslu Ağrı halkı adına sizi ilimize davet etmek istiyoruz. Sizi ilimizde görmek Ağrı halkı olarak bizlere şeref ve onur verecektir" dedi.

Belediye Başkanı Arslan" Himmetlerinizle Ağrılıların Hizmetkârıyız"

Son 10 yıldan beridir yapılan çalışmalar, Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetler kadardır. Son iki yıldan beridir de Belediye olarak halkımızın hizmetkârlığına gönül verdik. Kentsel dönüşümle başlayan büyük projelerimiz halen devam etmektedir. Başlatılan projelerimiz önümüzdeki aylarda hizmete girecektir. Ağrı halkı yapılan çalışmaların ve hizmetlerin gayet iyi farkındadır. Nitekim bunun en iyi göstergesini de iktidar partisine verdiği oylarla göstermiştir. Himmetlerinizi üzerimizden eksik etmemenizi dileyerek Ağrı halkı adına sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve katılımcılarla uzun süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları ifade etti.

Ülkemizin en soğuk şehrinden gelen siz sıcak yürekli insanların ziyaretinden dolayı oldukça memnunum. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak Haziran ayında Ağrılı hemşerilerimin davetine icabet edeceğim. İlimizin sorun ve sıkıntılarını çözmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ama bunun öncesinde ilimizde böylesine güzel bir birleşimin olduğunu görmek beni ayrıca memnun etti.

Ülkemizde son dönemlerde olaylar vatandaşlarımız kadar bizleri de derinden üzmektedir. Geçtiğimiz günlerde söylediğim gibi 'Her şey Güzel olacak'. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın, vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını istiyoruz. İnşallah Ülkemizi güzel günler bekliyor" dedi.

Çankaya Köşkünde yapılan ziyarete Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü İrfan Aslan, Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Çağdaş Gazeteciler Derneği Ağrı Şube Başkanı Hüseyin Bayram, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Erat, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Hayati Aydemir, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nizamettin Şahin, Ağrı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet İzci, Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Akbaş, Yaşamın Renkleri Kadınlar Derneği Başkanı Handan Ateş, Güneşin Kadınları Derneği Başkanı Gülay Söylemez, Ağrı Gazeteciler Derneği Başkanı Alaettin Aslan, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Başkanı Dilan Özmen Özgün katıldı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Abdullah Gül Kerim Yıldız Ak Parti Ağrı Politika Haberler

title