Haberler

Ağır Silahlarıyla Kobani'yi Almaya Gidiyolar

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği bildirildi.

'nden 'nin kuzeyindeki 'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için 'ye geçişine yardımcı olacaklarını açıklamıştı.

"SİLOPİ - NUSAYBİN VE SURUÇ GÜZERGAHINDAN KOBANİ'YE GEÇECEKLER"

IKBY Parlamentosu'nun kapalı oturumuna katılanTürkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oturumda, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin 'ye gönderileceğini söyledi. Bakan, Peşmergenin Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından'ye geçeceğini belirtti." dedi.

"1960'TAN SONRA İLK DEFA..."

Bakan Kadir'in, "Barzani'nin talebi ve Türkiye'nin desteğiyle Peşmerge 'ye gidiyor. Suriyeli Kürt partileri, daha çok ağır silah istiyor. Halkımızın isteği üzerine Peşmergeyi bölgeye gönderiyoruz" dediğini aktaran Maruf, " Irak'ta 1960'tan sonra ilk defa asker ülke dışına çıkıyor. Bu da Peşmergeye nasip oldu" ifadelerini kullandı.

GÖNDERİLECEK PEŞMERGELER SURİYELİ DEĞİL

KDP Meclis Grup Başkanı Ümit Hoşnav ise, 'ye gidecek peşmergelerin Suriyeli peşmergeler olmadığını söyledi.

'ye gidecek peşmergelerin, daha çok Duhok bölgesinden seçilmesi bekleniyor.

Özel eğitim alan ve bölgede IŞİD'e karşı başarılar elde eden Zerevani (Özel Kuvvetler) birlikleri bünyesindeki peşmergelerin, 'ye gönderileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, hükümetin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, " Anayasası'nın 121. Maddesi'nin 5. Fıkrası'na göre Peşmerge Güçleri,savunma sisteminin bir parçasıdır. AncakSavunma Bakanlığı'na bağlı değildir. Peşmerge, sadeceBölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin emriyle hareket eder. Bu mesele şu ana kadar Bağdat ile Erbil yönetimi arasında netliğe kavuşturulmadı. YeniHükümeti'nin bu sorunu da çözüme kavuşturacağına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Suriye Kobani Silopi Irak Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title