Haberler

AGİKAD'tan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'a Ziyaret

Güncelleme:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği üyelerini ağırladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) üyelerini ağırladı. Konuklarına kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılması için Yenimahalle Belediyesi'nin hizmetlerinden söz eden Yaşar, "Aslında her kadın bir öğretmendir. Bu ülkenin geleceği gençler, annelerin elinde şekillenir. Bu yüzden kadınların bilinçlenmesi, kendini geliştirmesi çok önemli" dedi.

AGİKAD Başkanı İnsaf Kılıç, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Yenimahalle Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yaşar'a kadınlara yönelik projelerinden bahseden Kılıç, Ankara Barosu'nun Gelincik Projesi işbirliğinde ev hanımları ve şiddet mağduru kadınlarla ipek kozasından gelincikler yaptıklarını anlattı. Bu projeyle kadına şiddete dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Kılıç, Yenimahalle Belediyesi'nin kadınların her zaman destekçisi olduğunu ifade ederek, "Kapınızı bizlere her zaman açık tuttunuz. Siz bu bölgenin şansısınız" diye konuştu.

"KADINLAR ÖNCELİĞİMİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi'nin kadınlara verdiği önemden söz etti. YENİMEK kurslarıyla kadınların boş vakitlerini verimli geçirmelerini ve birer meslek sahibi olmalarını sağladıklarını kaydeden Yaşar, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Barosu arasında imzalanan protokol ile şiddet mağduru kadın ve çocuklar için Ankara'nın en büyük sığınma evini yaptıklarını hatırlattı. Yaşar, "Kadınlarımız hizmete girecek bu yaşam evinde hayata umutla bakacak. Bu merkez, kadınlara yaşadıkları zor günleri unutturacak şekilde dizayn edilecek" dedi.

Yenimahalle Belediyesi'nin kadınlara el emeklerini satabilecekleri bir gelir kapısı açtığını da belirten Yaşar, "Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'nde açılacak El Emeği Pazarı'nda kadınlarımız ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title