Haberler

Afganistan'da NATO Askerlerine Saldırı: 3 Ölü

Güncelleme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla NATO konvoyuna düzenlenen intihar saldırısında Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) üç mensubu hayatını kaybetti.

ISAF'tan yapılan yazılı açıklamada, " Kabil'de düşman saldırısı sonucu üç ISAF görevlisinin yaşamını yitirdiğini teyit ediyoruz. ISAF ve Afgan yetkililer olayı araştırıyor" ifadeleri yer aldı. ISAF, saldırıda ölen görevlilerin kimliği ile ilgili bilgi vermedi.


Saldırının ardından ABD ve Polonya askerleri acil müdahaleyi yaptı.

13 SİVİL DE YARALANDI

ABD'nin Kabil Büyükelçiliğine yakın mesafede düzenlenen intihar saldırısında, İçişleri Bakanlığının verdiği bilgiye göre, 13 sivil de yaralandı. Bakanlık, yaralılardan bazılarının durumunu ağır olduğunu belirterek, olaydan Taliban'ı sorumlu tuttu. Saldırıyı kınayan İçişleri Bakanlığı, 17 aracın kullanılmaz hale geldiğini bildirdi.

"10 YABANCI ASKERİN CESEDİNİ SAYDIM"

Görgü tanığı Haşmatullah Amiri ise "Olay yerinde 10 yabancı askerin cesedini saydım, çok sayıda sivil de yaralandı. Çok uzak mesafedeki iş yerlerinin camları da kırılmış." dedi.

Saldırıda, çok sayıda araç ve bölgedeki işyeri hasar görürken, NATO güçlerine ait iki zırhlı araç ise kullanılmaz hale geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans gelirken, bölgedeki yollar saatlerce trafiğe kapatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

işgalcı abd:

başkasının memkleketini işgal edip iç savaş çıkartırsan senden ve yandaşlarındanda ölümler olur

20
7
yanıtYanıtla
YAVUZ HAN:

conilerin ne işleri var orda!!!Afganistandan defolup gitsinler!!!

18
1
yanıtYanıtla
MRSL:

bu duruma üzülen varsa saftır

8
3
yanıtYanıtla
asdasd:

benim gibi işgalci turk askerine acımadığım gibimi

yanıt0
yanıt0
sercann:

3 gün öncede 2 militan için koskoca mahalleyı havaya uçurmuşlardı 12 kişiyi öldürmüşlerdi sen 2 mılıtanı öldürmek için bir sürü sivili gözden çıkartıyosun sırf müslüman oldukları için onlarda böyle intikam alıyor sizden

9
1
yanıtYanıtla
ENGİN:

CEHENNEMİ BOYLAMIŞLAR. .

9
0
yanıtYanıtla
ÇİRKİN:

1 HAFTA ÖNCE AYRILDIM ORDAN NATOYA BAGLI TÜRK ASKERİYDİM

9
0
yanıtYanıtla
savas44:

Sırf ABD ye söylenen arkadaşlar Orada onlarca TÜRK Askeride görev yapmakta. Onlardan ölen olduğunda yorumlarınız ne olacak merak ediyorum. . . Allah beyni saksı niyetine vermemiş konuşurken geniş kapsamlı düşünüp konuşun. . !

3
5
yanıtYanıtla
asgwe:

Natoya niye katılıyorlar türklerse ? Müslüman niçin hiristiyanın tarafını tutuyor ?

yanıt0
yanıt0
Ahir Zaman:

İttihadı İslam''ın olmaması önce İslam Alemini sonra tüm dünya insanlarını sıkıntıya sokuyor. İslam Aleminde, İslam Alimi diye geçinen ahir zaman deccalinin piyonu hükmündeki sözde alimler İslam Birliğini ağzına almaktan kaçınıyor. Bu da Mehdi a. s ın hayatta olduğunun bir alametidir. Müşrikler istemese de Allah Elçilerini ve O Hak Dini tüm dünyaya hakim kılacak. Yeryüzü görülmemiş bir adalet, sevgi, barış, refah içinde olacağı kutlu dönemin içine girmek üzereyiz.

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title