Haberler

Adnan Saygun'dan Muhteşem Start

Güncelleme:

Yeni dönem takvimine ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı İbrahim Yazıcı, konser için İzmir'e gelecek ünlü isimlerin genç sanatçılarla workshop yapacağını ve birikimlerini onlarla paylaşacağını duyurdu.

Açıldığı günden bu yana unutulmaz konserlere ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 2014-2015 sezonuna hızlı bir başlangıç yapıyor. Sezonun açılış konserine sürpriz bir isim imza atacak. Dünyaca ünlü, Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo, 21 Ekim 2014 Salı akşamı saat 20.00'de Büyük Salon'da sanat tutkunları için sahne alacak. Şef İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki konserde, Camilo'ya Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Yeni sezonda da ünlü sanatçı ve grupları ağırlayarak "sanatın kalbi" olmaya devam edecek AASSM'deki konser; sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Bu konserler kaçmaz
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin yeni dönem programına ilişkin bilgileri, geçtiğimiz Mayıs ayında Başkan Aziz Kocaoğlu'nun daveti üzerine göreve başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat Danışmanı İbrahim Yazıcı verdi. Aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin artistik direktörlüğünü üstlenen piyanist ve orkestra şefi Yazıcı, "İzmirli sanatseverlere elimizden geldiği kadar güzel etkinlikler sunmaya çalışıyor ve onları uluslararası alanda büyük isimlerle buluşturmayı umuyoruz" dedi. AASSM'de sanatseverleri çok güzel konserler ve etkinliklerin beklediğini söyleyen İbrahim Yazıcı, "Özellikle şunu vurgulamak lazım ki, AASSM İzmir'in gözbebeği olduğu gibi Türkiye'nin de bu anlamda dizayn edilmiş yegane konser salonu. Sezonun açılış konserine dünyaca ünlü piyanist Michel Camilo, kendi piyano konçertosunu, ardından G. Gershwin'in meşhur 'Rhapsody in Blue' eserini seslendirecek. İkinci yarıda da orkestra Antonin Dvorak'ın 'Yeni Dünya'dan' başlıklı senfoniyi seslendirecek" diye konuştu.

AASSM'nin 27 Ekim'de dünyaca ünlü trompet sanatçısı İbrahim Maalouf konserine evsahipliği yapacağını ifade eden Yazıcı, "3 Kasım'da ise bizim uluslararası virtüözlerimizden Emre Şen salonumuzda bir piyano resitali yapacak. 8 Kasım'da Çağatay Akyol ve Ankara Filarmoni Orkestrası'nın solistleri çok güzel bir dinleti yapacaklar. Üç konserden oluşan bir Barok festivali yapıyoruz. Dinleyicilerimizi bekliyoruz" dedi.

Sıra dışı programlar

AASSM'nin sanat takvimine bu yıl sıra dışı konserlerin olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Örneğin 19 Kasım'da sıra dışı bir sanat olayı olacak. Modern müziklerin birbiriyle buluştuğu 'Camerata İzmir Orkestrası' çok önemli iki solisti burada ağırlayacak. Konserin ilk yarısında Selva Erdener, Luciano Berio'nun 'Halk Şarkıları'nı seslendirecek, ikinci yarıda ise efsanevi tiyatro oyuncumuz Genco Erkal, Igor Stravinski'nin ünlü eseri 'Askerin Öyküsü'nü orkestramızla birlikte seslendirecek. Bunları yanı sıra dünyaca ünlü flütçümüz Bülent Evcil 8 Aralık'ta virtüöz eserlerden oluşan bir resital sergileyecek. Yine çok ünlü bir oda orkestrası olan 'I Musici di Roma' 10 Aralık'ta salonumuzda bir konser yapacak. 17 Aralık'ta 'Taksim Trio'nun konseri var. Efsanevi çello sanatçısı Alexander Rudin, bu kez hem çellist hem orkestra şefi olarak 22 Aralık'ta izleyicilerimizle buluşacak. Bir başka güzel dinleti de 24 Aralık'taki Fazıl Say konseri. Bunlar, İzmirli hatta bence tüm Türk sanatseverlerin kaçırmayıp, sadece bu aktiviteleri izlemek için geleceği konserler diye düşünüyorum" dedi.

Gençlerle workshop

Bu yıl yapılacak etkinliklerin diğer yıllara göre bir farkı olduğunu kaydeden sanatçı, "Buraya getirdiğimiz özellikle uluslararası standarttaki solistlere rica ettik, pek çoğu bizi kırmadı. Burada, genç sanatçılarla workshoplar yapacaklar ve birikimlerini onlarla paylaşacaklar. Böylece Büyükşehir Belediyesi'nin üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirliği, eğitim alanında da kendisini gösterecek; Belediye'nin varlığıyla İzmir'e gelen artistler de büyük birikimlerini hem seyirciyle, hem de kendilerinden sonra gelecek kişilerle paylaşma imkanı bulacaklar" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmed Adnan Saygun İbrahim Yazıcı Adnan Saygun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title