Haberler

Adil Gür: AK Parti'den HDP'ye Kayış Var

Güncelleme:

Seçimlerdeki isabetli tahminleri ile dikkat çeken Adil Gür, çözüm sürecindeki uzamanın AK Parti'ye destek veren Kürt seçmeni olumsuz etkiledğini belirtti.

Türkiye'nin önde gelen anket şirketlerinden A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür, 2015 seçimleriyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Türkiye'de yüzde 18-19 civarında Kürt seçmenin bulunduğuna dikkat çeken Gür "Çözüm süreci denilen süreç uzadıkça AK Parti'den HDP'ye seçmen transferi oluyor" dedi.

HDP'NİN BARAJI GEÇMESİNİN TEK YOLU...

HDP'nin barajı geçebilmesinin en önemli koşulunun Türk seçmeni ika etmek olduğunu belirten Gür, "Yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki; Türkiye'de yüzde 18-19 civarında Kürt seçmen var. HDP her iki Kürtten birinin oyunu alsa zaten yaklaşık yüzde 9 oyu var demektir. (Tabi seçmenini sandığa götürebilirse, katılım önemli) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle CHP tabanından Selahattin Demirtaş'a bir yöneliş olduğunu gördük. Muhtemel bir seçimde de, HDP seçime parti olarak girerse, seçim barajını aşamazsa, Doğu ve Güneydoğu'daki tüm vekillikler AK Parti'ye gider, AK Parti Anayasayı değiştirecek çoğunluğu sağlar diye CHP seçmeninin bir bölümü stratejik oy kullanırsa HDP'nin baraj problemi olmayabilir. Bunu 2011 seçimlerinde yaşadık. CHP seçmeninin bir bölümü MHP baraj altında kalmasın diye MHP'ye oy verdi. Ama HDP'nin Kürt seçmenler dışında oy almasının yolu da, Türkiye Partisi olma yolunda seçmeni ikna etmekten geçiyor bunu da tekrar vurgulamak isterim" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'DEN HDP'YE KAYIŞ VAR"

Çözüm sürecinin uzamasının AK Parti'ye destek veren Kürt seçmenleri olumsuz etkilediğine vurgu yapan Gür, "Yapılan tüm araştırmalarda şunu görüyoruz; Uludere'den itibaren, Türkiye'de kendisini Kürt olarak tarif eden seçmenlerin davranışlarında ciddi değişiklikler oluyor. Çözüm süreci denilen süreç uzadıkça AK Parti'den HDP'ye seçmen transferi oluyor. HDP bugün "ben Kürdüm" diyen her iki seçmenden birinin oyunu alan bir parti. Geçmiş dönemlerde her üç Kürtten biri oy veriyordu. Türkiye'de son birkaç yıllık süre içerisinde AK Parti'den HDP'ye kayış var. Önümüzdeki 5 aylık süre içerisinde çözüm sürecindeki gelişmelere bağlı, tek yönlü veya iki yönlü seçmen geçişleri olabilir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500

Yorumlar (105)

zaza12:

gumbur gumbur geliyoruz bekleyin gorun hdp ezilmis halkin gercek partisi harbi parti sizinle gurur duyuyoruz hele hele kurt olmakla daha cok gurur duyuyoruz

126
60
yanıtYanıtla
KARA KARTAL:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmelettin ile Tayyibin birbirinden farkı yok diye Demirtaşa oy verdik. Genel seçimde havasını alır. Genel seçimde hdp barajı geçer diyenler akp lilerdir. Doğudan beleş milletvekili kazanmak istiyorlar.

31
137
yanıtYanıtla
ANGARALI:

SEÇİMLER DE AKP 10 LARA VARAN OY YOLSUZLUĞ YAPTIĞI BELGELER MECLİSEDE KONUŞULMAK ÜZERE. ANKETCIDEN DAHA DOĞU SONUÇ MU BEKLEYECEĞİZ????

153
5
yanıtYanıtla
riha:

adam gerçekten iyi analiz yapmış, ben şahsen 2002 ve 2007 seçimlerinde AKPye oy vermiştim ama son dört yıldır HDPye oyum ve benim gibi nice insan böyle yaptı, uludere olayında benim devletime olan güvenim çok sarsılmıştı, umarım tüm güneydoğu ve memleketim Urfa olmak üzere, Urfanın tüm Kürtleri HDPye oy verir, saygılar.

69
33
yanıtYanıtla
gerçek anketmobilWeb@haberler.com:

AKP den hdp ye oy kaymasi olmaz bunu kime sorarsaniz sorun aynı cevabi verir. Bu tür açıklamanin araştırma ile anketle alakası yok. Bu tamamen taraflı bir yorumdur. Gercek olan şudur ki HÜDA par in bütün dindarlarin oyunu alacagidir.

27
74
yanıtYanıtla
yallah:

2015 akapenin çöküş yılı olacak

73
23
yanıtYanıtla
Malatyalı KürtMobil-IOS:

Gümbür gümbür

59
32
yanıtYanıtla
Zaza23mobilWeb@haberler.com:

hdp doğu ve güneydoğuda pkk baskısıyla oy alıyor. Devlet ciddi manada vatandaşın güvenliğini sağlayabilmiş olsa, emin olunki hdp bin alacağı oy yüzde 3,5-4 civarında olur. Birçok köyde pkk vatandaşın yerine oyu kullanıyor zaten. Herke dürüst olsun. Ben 10 yıldır bu bölgeyi gezen biri olarak yazıyorum...

49
41
yanıtYanıtla
Arda şafakmobilWeb@haberler.com:

Bnmde oyum hdpye Demirtaşin her yerinden dürüstlük akıyor. Artık tayibin bahcelinin modası geçti gençlerin önünü açmak lazım bence mhpyede yeni bir lider gerek birde AKP çok yıprandı bu yolsuzlukların ortaya çıkması için tek başına iktidar olmaması gerek bunuda ancak Demirtaş yapar bu adamın barajı geçmesi şart bence elele verip demirtasa barajı gecirtmeliyiz tek başına iktidar iyide denetlenememek kötü denetim için hdp gelmeli

57
31
yanıtYanıtla
selo:

EN İYİ MÜHAFAZAKAR PARTİ HÜDA PAR

17
66
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title