Haberler

Aden Koleji'nin Öğrenci Değişim Projesi Başladı

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan ADEN Koleji tarafından başlatılan Öğrenci Değişim Projesi kapsamında, 15 Litvanyalı öğrenci ve 2 Öğretmen, Keşan'a geldi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan ADEN Koleji tarafından başlatılan Öğrenci Değişim Projesi kapsamında, 15 Litvanyalı öğrenci ve 2 Öğretmen, Keşan'a geldi.

Konuk öğrenciler ilk olarak ADEN Koleji'ne gelerek program hakkında bilgilendirildi.

ADEN Koleji Anaokulu/Ortaokul Müdürü Elvan Ekinci ve İlkokul Müdürü Mehmet Engin, konuk öğrencilere yaptıkları konuşmada, proje nedeniyle heyecanlı olduklarını belirterek, "Ülkemize ve okulumuza hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kendinizi sizin okulunuzda akşamları da sizin evinizdeymiş gibi hissedin. Sizler, iki ülkenin farklı kültürlerini birbirinize iletecek, yaşatacaksınız. Farklı kültürleri birbirinize iletin ve doya doya yaşayın. Hepiniz tekrar hoş geldiniz." dedi.

Konuk öğrencilerin okulu gezmelerinin ardından "Okyanus" adlı psikolojik durum oyunu oynandı. Oyunda öğrencilerin farklı yer ve kültür görmelerinden sonra psikolojik durumları hakkında bilgiler edinilmesi sağlandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİLER

ADEN Koleji 7. Sınıf öğrencileri ve Litvanyalı öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel'i ziyaret ettiler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Aras ve Feyzullah Koçak'ın da katıldığı ziyarette bir konuşma yapan Yüksel, konuşmasına misafir öğrencilere "Hoş geldiniz" diyerek başladı.

Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, ülkelerin farklı olabileceğini ancak insan olarak hiçbir farkın olmadığını ifade ederek, "Aynı havayı soluyoruz, aynı suyu içiyoruz. Sadece dünyanın değişik yerlerinde olan insanlar, o toplumun kültürünü edinmiş oluyorlar. Ben sizleri kendimizden farklı görmüyorum. Sizi başka bir yerde görsem, Türk vatandaşı derim" dedi.

Yüksel, konuşmasının devamında Keşan'ın eğitim durumu hakkında bilgiler verdi. Litvanyalı öğrencilerin Keşan'da oldukları süre içerisinde kültür alış-verişinin yapılacağını vurgulayan Feryaz Yüksel, "Tekrar hoş geldiniz. Tüm kalbimizle sizleri seviyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların arından, Litvanya'dan gelen öğretmenler ve öğrenciler, kendi ülkeleri hakkında bilgiler verdiler. Ziyaret, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(TB)

23.03.2013 14: 18: 53

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Engin Ekinci Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title