Haberler

Adana Gösterilerde Öldürülen İbrahim'in Katili Hala Bulunamadı

Adana'da 15 Haziran 2014'te Hürriyet Mahallesi'nde PKK lehine düzenlenen korsan gösteriler sırasında başından yaralanıp hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın katil zanlısı hala belirlenemedi. Oğlunun ölümünden sonra hayatlarının altüst olduğunu söyleyen Baki Aras, "Oğlum öldü gitti, ama ailesi olarak biz her gün ölüyoruz. Katilinin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Devlet katil her kim ise bir an önce ortaya çıkarsın" dedi.İbrahim Aras'ın ölümünün ardından olaya müdahil avukatlar Aras'ın polisin silahından çıkan mermiyle vurulduğunu öne sürerken, Adli Tıp Kurumu 1'inci ihtisas Dairesi'nce hazırlanan raporda ise, Aras'ın 'yüksek kinetik enerjili harp silahı veya kapsülünde domdom kurşunu bulunan av tüfeğiyle bitişik, bitişiğe yakın veya yakın atış mesafesinden meydana gelen atışla hayatını kaybettiği' belirtildi.

KATİL BULUNSUN

Olayla ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürürken, İbrahim Aras'ın katili halen belirlenemedi. Baki Aras, oğlunun ölümünden sonra hayatlarının alt üst olduğunu belirterek, "Katil her kimse, devletin görevlisi de olsa, diğer taraftan da olsa bu saatten sonra önemli değil. Çünkü giden oğlum geri gelmeyecek. Benim tek istediğim 7 aydan beri bulunamayan katilin ortaya çıkartılması ve gereken cezanın verilmesi" diye konuştu.

MEMLEKETE GİTTİM OLMADI

İbrahim Aras'ı toprağa verdikten sonra ailesini de alıp memleketi Mardin'e gittiğini söyleyen acılı baba Aras, şunları söyledi:

"İnşaatlarda çalışıyordum, olaydan sonra iş bulamaz oldum. Hayatımızı sürdürebilmek için ailemi alıp memleketime gittim, ama 9 çocuğum daha var. Onların geleceklerini düşünmek zorunda olduğum için geri döndüm. Huzur bulamadık, evimizi sattık, ne İbrahim'in ağabeyleri, ne de ben iş bulamadığımız için evimizi satıp, parasını harcadık. Önceki oturduğum evden taşındım. Yani, hayatımız alt üst oldu."

ALLAH RIZASI İÇİN ORTAYA ÇIKIN

Gösterilerin meydana geldiği Hürriyet Mahallesi'ndeki Güneykuşak Bulvarı üzerinde işyerlerinin güvenlik sistemleri ve MOBESE kameralarının sürekli kayıtta olduğunu hatırlatan Baki Aras, oğlunun ölmeden hemen önce yanında bulunanlara seslenerek, "Bütün kameralar incelendi. Tamam eylem var, oğlumun yanında 3-4 kişi görünüyor. Onlar kaçışıyor, bir kaç saniye sonra oğlumun yere düştüğü de görünüyor. Allah rızası için onlara sesleniyorum, ne olur ortaya çıkın ve doğruları anlatın. Evladım gitti, geri gelmeyecek, en azından bizim kanayan yaramız kapanacak. Gelin gizli tanık olarak ifade verin" diye konuştu

İKİ TARAF ARASINDA GİDİP GELDİK

Olayın, korsan gösteriler sırasında meydana gelmesi nedeniyle normal bir soruşturma olmadığını ifade eden Baki Aras, yapılan her açıklamanın kendilerini yaraladığını söyledi. Herkesin kendilerini kullanmak istediğini belirten Baki Aras, "Biri 'Devlet yaptı' derken, diğeri göstericilere katılanları hedef gösteriyor. Biz de hani futbol topu nasıl bir o tarafa, bir bu tarafa gider gelir ya, öyle iki taraf arasında gidip geliyoruz. Bizi kullanmalarını istemiyorum, ben sadece oğlumun katilinin bulunmasını istiyorum. Ben ve ailem huzura kavuşmak istiyoruz" dedi.

7 AYDIR UYUMUYORUM

Anne Servet Aras ise, evladının acısının ilk gün olduğu gibi yüreğinde taşıdığını ve halen gözyaşı döktüğünü söyledi. Evlerindeki yasın hiç bitmeyeceğini belirten gözü yaşlı anne Aras da oğlunun katilinin bulunması isteyerek şunları söyledi:

"O diğerlerinden çok farklıydı. Daha nazik, daha hassas bir çocuktu. Diğer çocuklarım deli dolu, haşarı ama İbrahim'im öyle değildi. Okula giderken para istemez, kardeşleri ile kavga bile etmezdi. 7 aydan beri uyku uyumuyorum, ne yediğimi biliyorum, ne içtiğimi, ne de yaşadığımı. Olan oldu, İbrahim'im geri gelmeyecek, ama ne olur yüreğimizdeki yangını söndürün

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Adli Tıp Kurumu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title