Haberler

Adana'da Dar Gelirli Vatandaş Patates Tarlasına Koştu

Adana'da dar gelirli vatandaş patates tarlasına koştu Adana'da kilosu 5 liraya kadar yükselen patatesin hasat edilmesinin ardından dar gelirli vatandaşlar tarlalara akın edip geride kalan patatesleri topladı.

Adana'da dar gelirli vatandaş patates tarlasına koştu

Adana'da kilosu 5 liraya kadar yükselen patatesin hasat edilmesinin ardından dar gelirli vatandaşlar tarlalara akın edip geride kalan patatesleri topladı. Kimi vatandaş topladığı patatesleri evine götürürken kimi vatandaşta satıyor.

Adana'da yaklaşık bir hafta önce patates hasadı başladı. Tarladaki ürünün toplanmasıyla birlikte tarla sahibinin geride bıraktığı patatesler dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürdü. Merkez Sarıhuğlar Mahallesi'nde vatandaşlar, ürünün hasat edilmesinin ardından, traktörle sürülmeye başlanan tarlalara akın etti. Tarla sürülürken toprak altında kalan patatesler de gün yüzüne çıktı. Torbalarla tarlaya hücum eden vatandaşlar kilosu 5 liraya kadar yükselen patatesleri evlerine pazar arabalarıyla taşıdı. Yoksul vatandaşların kimi patatesleri evde yiyeceğini söylerken kimileri de mahallelerde satarak gelir elde ettiğini anlattı.

BAZI TARLA SAHİPLERİ İSYAN EDİYOR

Bir patates tarlasının sahibi Ali Yerli başak toplamak için gelen vatandaşların daha hasat edilmeden tarlaya girerek ürünleri toplamaya çalıştığını belirterek, "Tarlamı gasp ediyorlar. Sürekli polisi arıyorum, polis geliyor ancak baş edemiyor" dedi. Tarlaya patates toplamak için gelen Asiye Aybar kocasının kanser hastası olduğunu söyleyerek, "Eşim çalışamıyor. Benim her şeye ihtiyacım var. Bende toplayıp satabilirsem diye geldim" diye konuştu.

Tarlalarda çalışmak için Mardin'den Adana'ya geldiklerini söyleyen Nurettin Kardaşdoğan da "2-3 ay burada hasadı yapılan tarlalarda kalan ürünleri toplayacağız. Akşam hale götürüp satıyoruz. 13 kişi geldik. Biraz para kazanmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title