Haberler

Acun'un O Ses Çocuklar Yarışmasına "Format" Cezası

Güncelleme:

Yapımcı Acun Ilıcalı’nın kendi televizyonu TV 8'de yayınlanan "O Ses Çocuklar" programı RTÜK’ten tarihi bir ceza aldı. Program ilk defa bölüm başına değil "formatı" nedeniyle 150 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Böylece bundan sonra bu tarz programlarda çocuklar yer almayacak, yer alması durumunda programa müeyyide uygulanacak.

YAŞAM ÖYKÜLERİ KONUSU

Tüm dünyada “The Voice”, Türkiye’de de “O Ses Türkiye” adıyla farklı kanallarda gösterilen, 2013-2014 sezonu için TV8’de format değiştirerek adı “O Ses Çocuklar” olan ve çocukların yarıştığı, yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı program RTÜK’ten onay alamadı. 7-14 yaş arası çocukların yer aldığı programda her tür müziği seslendiren çocukların yaşam öykülerine de yer veriliyor.

"FORMAT" CEZASI

Kimi zaman çocukların duygusal durumlarına da değinilen programda çocuklar birbirleriyle seslerini kullanarak kıyasıya yarışıyorlar. RTÜK özellikle çocukların birbirleriyle yarıştırılmasının yanlış olduğunu belirterek programa birkaç kez bölüm başına ceza vermişti. Ancak TV8’e geçen program RTÜK tarihinde ilk kez farklı bir müeyyide ile karşı karşıya kaldı. Programa bölüm başına değil, “formatı” nedeniyle ceza verildi. Bundan sonra çocukların bu tür programlarda yer alması durumunda herhangi bir ihlal aranmayacak doğrudan ceza verilecek.

150 BİN TL CEZA

Üst Kurul yayını, “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesini ihlal ettiğine karar vererek format gereği yaklaşık 150 bin TL cezalandırdı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Acun Ilıcalı Acun Medya The Voice Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

Ben Ce:

Acun icin ucuza reklam

37
1
yanıtYanıtla
ADANALI:

150 bin tl :D çok dokunur

35
2
yanıtYanıtla
garacor:

starda iken neden verilmiyordu bu cezaaa format farklımıydı

29
6
yanıtYanıtla
uğur yalçın:

arkasında, akp var birşey olmazzz. . o kesilen cezayı da trt ödesin, , biz nasıl olsa geriz gibi elektrik faturasında bile trt ye para ödüyoruzz, , har vurup savrulsun diye. . .

18
9
yanıtYanıtla
ELA:

Acun''un programlarının hepsi boş, topluma birşey vermeyen, oyalayıcı programlar

24
3
yanıtYanıtla
eğitimci:

Çok iyi olmuş. Çocuklar oyun ile büyümeli yarış ile değil.

17
1
yanıtYanıtla
Azerbaycanli:

Acun gorevi zaten milleti programlariyla oyalamak izleyicilerin beynini yikamak. O ses turkiye aslinda ''O'' degil sifir. Yani Sifir ses turkiye. Buda bir gizli asaglama ornegi. Yeteneksizsiniz turkiye. Turkiyenin hepsi yeteneksiz manasinda ve s.

13
5
yanıtYanıtla
nurcan:

helal olsun RTUK sana çocukları oraya gönderen ailelerede ceza kesin bence o çocuklar kullanılıyor ve belkide hayatlarıyla oynanıyor 100 de 100 haklı ceza

12
2
yanıtYanıtla
yagci:

bu insanlara bayiliyorum birini bir mevkide olan bir adamin yanindagörseler hemen ''kesin ona calisiyor'' derler bence cok geri kafali düsünceoysa rte hangi mevkide olursa olsun kendine göre özel bir tavri var ilkelcana yakin insanlari alkislamasini da bilir

3
10
yanıtYanıtla
kübra:

Madem çocuklar bu kadar düşünülüyor, o zaman ilk önce diğer televizyon kanallarına bakılsın. Nedense hiç kimse ahlaksızlığa tepki göstermiyor !!!

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title