Haberler

ABD'den Eğitimde Mükemmellik Ödülü

Güncelleme:

Yücel'e ödülünü PDK New York Üniversitesi Bölümü Başkanı Dr. Lind K. Patterson ile Başkan Yardımcısı Gene J. Mann sundu.

Enver Yücel'e ABD'den Eğitimde Mükemmellik Ödülü

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarı ve uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından 'Eğitimde Mükemmellik' ödülüne layık görüldü. Yücel'e ödülünü Phi Delta Kappa (PDK) New York Üniversitesi (NYU) Bölümü Başkanı Dr. Lind K. Patterson ile Başkan Yardımcısı Gene J. Mann sundu

Ödül töreninde bir konuşma yapan Dr. Patterson, Enver Yücel'in bir eğitim çalışanı olarak K-12 okulları ve test hazırlık merkezlerini Türkiye geneline yaydığını, Bahçeşehir Üniversitesi'nin kısa süre içinde önde gelen uluslararası üniversitelerden biri haline geldiğini vurguladı. Dr. Patterson, 'Enver Yücel, dünyanın her yerinden gelen uluslararası öğrenciler için ESL programları sunmakta. Üniversitenin çeşitli departmanları için seminer ve sertifika programlarını barındıran Washington DC Harriet Fulbright Koleji kurdu. Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde mesleki eğitim kurumları kurdu. Tüm bu eğitim kurumları, üç yaşından başlayarak 120 binden fazla öğrenciye yaşam boyu öğrenme programları sunmakta. Yücel, Tüm Özel Öğretim Kurumları (TÖDER) Derneği Başkanı olarak hizmet vermekte. Kendisi, Küresel Vatandaşlık Müfredat dahil olmak üzere, pek çok eğitim projelerine öncülük etmiştir' dedi. New York Üniversitesi'ne bağlı (NYU) Torch Clup'ta düzenlenen ödül törenine kendi alanlarında önemli ve başarılı çalışmalara imza atan Türk ve Amerikalı akademisyenler katıldı.

Dr. Patterson, konuşmasının ardından Enver Yücel'e Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü'nü takdim etti. Törende bir konuşma yapan Enver Yücel, kişiye özgü eğitim modelinin önemi üzerinde durdu. Yücel, Torch Clup'ta konuşmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirtirken, Torch'un Türkçe'deki karşılığın meşale, meşalenin de eğitimin simgesi olduğunu anlattı.

Yücel konuşmasına şu sözlerle devam etti.

'1900'lü yılların başından beri eğitim kalitesi ve eğitimde mükemmeliyetçilikle ilgili çalışmalar yapan, çalışanları ödüllendiren böyle bir kurum iyi ki dünyamızda var. Beni böyle bir ödüle layık gördükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları adına alıyorum. Ben liderliğini yapıyorum ama benim için uygulayıcılar çok önemli. Eğitim, zor bir iş. Bu ödülü beni her zaman destekleyen eşim Semra Hanım'a borçluyum. O'nu alkışlıyorum."

'Küreselleşen dünyada lokomotif, eğitimdir'

Yücel, ilkokulu ve ortaokulu yolu olmayan bir köyde okuduğunu, şu anda NYU tarafından verilen ödülü almanın kendisi için büyük bir onur olduğunun altını çizerken, katılımcılar eğitim sektöründe yaptıklarıyla ilgili bilgiler verdi. Çok değerli akademisyenlerle aynı ortamda olduğunu söyleyen Yücel, bundan sonraki serüveninde de bu kişileri yanında görmeyi umduğunu belirtti. Yücel, "Her şey küreselleşti; ekonomi, terör… Bunların hepsinin sürdürülebilir olması için lokomotif, eğitimdir. Eğer küresel eğitimi gerçekleştirebilirsek, küresel diyalogu kurabilirsek, ortak dünya vatandaşı yaratabilirsek daha huzurlu bir dünyada hep beraber yaşarız. Bunun yolu eğitimde fırsat eşitliği ve kaliteli eğitimin her çocuğa ulaşmasıdır. Ben ülkemde bunun için uğraşıyorum. Dünya Eğitim Girişimcileri Birliği'ni kurmamdaki amacım dünya vatandaşlığının oluşmasıdır. Bunların olabilmesi için her zaman kaliteli eğitime ihtiyaç var." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahçeşehir Üniversitesi Enver Yücel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title