Haberler

ABD'de Sürpriz İstifa Kararı

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Başkan Obama'nın talebi üzerine istifa kararı aldı. Bakanın istifasının nedeninin yanlış IŞİD stratejisinin olduğu belirtiliyor.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti, halefi göreve başlayana kadar Savunma Bakanlığı'nı sürdürecek. Hagel, Obama'nın talebi üzerine Savunma Bakanlığı'nı görevini bırakma kararı aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Son iki yıldır Hagel ile çalışmış olmaktan ötürü çok mutluyum" dedi.

GAZETELER ÖNCEDEN DUYURDU

Amerikan New York Times gazetesine konuşan ABD'li üst düzey yetkililer, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in istifa edeceğini duyurmuştu. Associated Press'e konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Hagel'ın istifa mektubunun Obama tarafından kabul edildiğini söylemişti.

Reuters'ın haberine göre, Hagel kamuoyunda sürpriz olarak algılanan istifa kararını birkaç haftadır Obama'yla ele alıyordu.

IŞİD'İN FATURASI KESİLDİ!

Hagel'in istifa sebebinin, ABD'nin IŞİD stratejisindeki başarısızlık olduğu düşünülüyor. Öte yandan istifa kararının arkasında ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile ilgili yeni bir stratejik plan hazırlığı içinde olduğu iddialarının da yatıyor olabileceği belirtiliyor. Cumhuriyetçi bakanın istifasını isteyen ABD Başkanı Obama'nın "IŞİD tehdidine karşı, Hagel'inkinden daha farklı bir yaklaşım gerektiğini düşündüğü" ifade ediliyor.

Hagel'ın yerine geçebilecek isimler arasında; Savunma Bakanlığı eski müsteşarlarından Michele Flournoy, eski bir subay olan Rhode Island Senatörü Jack Reed ve eski savunma bakan yardımcılarından Ashton Carter'ın bulunduğu kaydediliyor.

OBAMA, BASIN TOPLANTISI YAPTI

Hagel'ın istifa mektubunu kabul eden Obama, kabinesindeki tek Cumhuriyetçi isim olan 68 yaşındaki bakanla birlikte kameraların karşısına geçti.

İkilinin Rose Garden'da düzenlediği ortak basın toplantısında Obama, Hagel'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Obama, "Hagel geçen ay bana, savunma bakanı olarak görevini tamamlama zamanının geldiğini söyledi" dedi.

Obama, Hagel'ın, halefi ABD Senatosu tarafından onaylanana kadar savunma bakanlığı görevini sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Associated Press Barack Obama Chuck Hagel Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (18)

xboy:

iyi olmuş. . amerikalı cumhuriyetçiler ölüm tüccarları, israil lobisi hayranı savaş sevdalısı partidir.

15
8
yanıtYanıtla
A DEMBA BA:

Bu adam Esedi kollayan açıklamalar yapıyordu. Hadi hayırlısı.

20
1
yanıtYanıtla
merty kalleş:

ERDOGAN İSTEMİŞŞTİR. HAHAHA. . ÇÜNKÜ ESATLA ANLAŞMIŞTIU BU BAKAN

6
10
yanıtYanıtla
anti abd hukumeti:

simdi gecenlerde yine bir abd savunma bakani istifa etmisti. bu is icinde kesin bir bit yenigi var bir onceki istifa haberi dahi butun medyadan kaldirilmisti. kim kime calisiyo??allah bilir ama bence ikinci istifa haberi kotu haber gibime geldi.

11
2
yanıtYanıtla
NEFES:

ARKADAŞIN UYUSUN DİYE UYUMUCAKSIN ÖLMESİN DİYE ÖLECEKSİN UYURKEN ÖLMÜCEKSİN ÖYLE UYURSAN ÖLÜRSÜN

5
4
yanıtYanıtla
RASİM ÖZ:

bu ışid karşısında başarısızlığın sonucudur

7
2
yanıtYanıtla
merty kalleş:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınYAKINDA JOE BIDEN DA GİDER. . ERDOGANDAN ÖZÜR DLEMEDİ DE. GÖRSÜN ŞİMDİ DÜNYA LİDERİNİN GÜCÜNÜ:HAHAHA. .

3
5
yanıtYanıtla
lanMobil-ANDROID:

hmm.iran yakında türkiyeye saldıracak kokuyor bunlar

2
4
yanıtYanıtla
Kesin BilgimobilWeb@haberler.com:

Yilmaz Vural sesleri yukselmeye baslamis Savunma Bakanligi icin simdiden.

5
0
yanıtYanıtla
ikizler:

obamada etse hatta tüm parlementoları çöksün yıllardır ortadoğuya karabasan gibi çöktüler

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title