Haberler

5 Maddede Türkiye Suriye'deki Savaşa Neden Katılmıyor

Güncelleme:

Amerika'nın ulusal gazetesi USA Today, Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD'e karşı savaşa neden katılmadığını 5 maddeyle özetledi.

HABERLER.COM/ ABD'nin yürüttüğü koalisyon Suriye'nin Kobani şehrinde hava saldırıları düzenlemeye devam ederken, Amerika'nın günlük ulusal gazetesi USA Today, Türkiye'nin NATO üyesi bir ülke olduğuna dikkat çekerek hala Suriye'de IŞİD'e karşı savaşa katılmadığını vurguladı.

Ulusal gazete, Türkiye'nin savaşa katılmamasını 5 nedenle açıkladı.

1- ABD'YE KARŞI ÖFKE

ABD'nin Suriye'de devam etmekte olan 3 yıllık iç savaşa katılmaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hayal kırıklığına uğrattı.

Erdoğan, ABD'yi Suriye'deki ılımlı ayaklanmalara destek olması için ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın rejimini çökertmek için teşvik etti, fakat kendi askeri güçlerini savaşa göndermeye razı olmadı.

2- KÜRTLERE KARŞI ÖFKE

Kobani'yi elinde tutan Kürt grubu PYD'nin Şam'da bulunan grup liderleri, Esad'ı düşürmek için savaşa katılmadı. Esad rejimi, Kobani'ye son 3 yıl içinde saldırmadı ve Kürtlere kendilerini korumaları için silah bıraktı.

Vatan gazetesinin Washington sorumlusu İlhan Tanır, 'Şimdi Kobani'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Ama Türkiye imalarda bulunuyor. Sen 3 yıldır kendi başına kumar oynatırsan ve bize danışmadan özerk bölgelerden bahsedersen, o zaman, kendi başına kalırsın' dedi.

3- GÜVEN EKSİKLİĞİ

Türkiye, PKK denilen Kürt sorunu ile 30 yıldır savaşıyor. PYD, terörist grup olarak kabul edilen PKK ile birlikte. Recep Tayyip Erdoğan, PKK'yı IŞİD ile eşdeğer olarak değerlendiriyor.

Sonuç olarak, Türkiye, Kürt savaşçılara silah desteğinde bulunursa, o silahların kendilerine saldırmak için kullanılmasından korkuyor.

4- TERÖR ENDİŞESİ

Savaşmak isteyenler silahları ile birlikte Türkiye'den Suriye'ye geçiş yapıyor. Suriye'de IŞİD, El-Nusra ve El-Kaide'nin Türkiye'de şebekeleri var.

İlhan Tanır, "Eğer Türkiye, Suriye'deki IŞİD'e saldırırsa, Türkiye'de ciddi bir misilleme yaşanabilir ve Türkiye bu riski almak istemez." şeklinde konuştu.

5- IŞİD İLE OLAN İLİŞKİLER

Türkiye güvenlik güçleri ve İstihbarat Servisi'nin IŞİD ile ilişkileri olabilir. ABD, hava saldırılarına başlamadan bir gün önce, kaçırılan 46 Türk diplomat serbest bırakıldı.

Hava saldırıları NATO üyesi Türkiye bir nevi baskı niteliğinde. Tanır'a göre, Türkiye'nin IŞİD ile olan bağlantıları kimsenin bilemeyeceği kadar kuvvetli olabilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Kobani Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

bekir:

abi araplar için kılımızı kıpırdatmaya değmez varsın kendi belalarını çeksinler vatanım tek yekta gelen cevabını alır gerisi bizi ilgilendirmez

15
4
yanıtYanıtla
VURAL:

NEDEN SAVAŞALIM ? PKK İSTİYOR DİYE SAVAŞACAK DEĞİLİZ TÜRKİYEYİ YANGIN YERİNE ÇEVİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR AMERİKA VE BİRÇOK ÜLKE SAVAŞA SOKMAK İÇİN TÜRKİYEYİ UĞRAŞIYOR. HDPLİLER GİDİP SAVAŞABİLİR KOBANİDE TUTAN YOKKİ. İNSANLARIN DÜKKANLARINA MOLOTOF ATIP POLİSİMİZE ASKERİMİZE SALDIRACAĞINIZA GİDİN SAVAŞIN.

12
0
yanıtYanıtla
...:

Türkiye savaşa girmemeli. Suriye ve ırakta hatırı sayılır şii nufusu var ve iran kılını kıpırdatmadı aynı şekilde birden fazla arap devleti var onlarda bu meseleye karışmak istemiyor. avrupa ve abd nin istedigi türk askerini ortadoğu baraklıgına sokmak. unutmayalım ki abd 10 yıl süren ırak macerasında onbinlerce asker milyonlarca dolar kaybetti bizim ne kaybedecek on binlerce vatan evladımız ne de kaybedecek milyonlarca dolarımız var. . .

7
0
yanıtYanıtla
watandaş:

BU GAZETE EKSIK YAZMIŞ TAM YAZMAMIŞ TÜRKIYE KÜRD FOBISINDE KURTULMAMIŞ BU FOBI ONI BITIRIR KÜRDLER ONI DÜŞMAN GÜRMIYOR AMA O DÜŞMAN GÜRIYOR ENINDE SONINDA KÜRDLERDE ONI DÜŞMAN GÜRIR O ZAMANKI HALI NASIL OLIR ALAH BILIR KÜRDLERI AMERIKA AVRUPA VE ISRAİLE MUHTAC ETI GERISI O BILIRANLAMIDA MUHAKAK BILIR YAZIKLAR OLSIN YAZIKLAR OLSIN BÜYLE KARDEŞIMIZ VAR

0
5
yanıtYanıtla
elzğdrsm:

işitin şu anda Türkiye''ye bir zararı yok faydası var pkk yı yok ediyor bu da Türkiye''nin neden savaşa girmediğinin sebebi

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title