Haberler

AB Dışişleri Konseyi, Suriye Yönetimini Bir Kez Daha Sert Şekilde Kınadı

Suriye'yle ilgili sonuç bildirisinde, rejimin sivil bölgelere varil bombaları atmayı sürdürmesinden büyük öfke duyulduğu ifade edildi.

Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Konseyi'nde, Suriye'yle ilgili yayımlanan sonuç bildirisinde, üç yılı aşan çatışma için ancak siyasi çözüm olabileceği yinelenirken, Suriye rejiminin sivil bölgelere varil bombaları atmayı sürdürmesinden büyük öfke duyulduğu belirtildi.

Suriye rejiminin, görüşmeleri sürekli şekilde engellemesinin, muhalefetin müzakere ekibini terörist ilan etmesinin ve Cenevre Bildirisi'ni reddetmesinin çözüm görüşmelerinin ilk iki turunun başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olduğunu kaydeden AB, rejimin yaptırımları delme çabalarını da büyük endişeyle not ettiğini açıkladı.

Suriye'de düzenlenecek herhangi bir seçimin Cenevre Bildirisi çerçevesinde olması gerektiğinin vurgulandığı belgede, rejim tarafından bu çerçeve dışında, çatışmanın ortasında, sadece rejimin kontrolündeki bölgelerde ve milyonlarca kişinin yerlerinden edildiği bir ortamda düzenlenecek bir seçimin "demokrasi parodisi" olacağı ve hiçbir kredibilitesi olmayacağı belirtildi.

Baskı sürdüğü sürece AB'nin yaptırım politikasının da devam edeceğinin kaydedildiği sonuç bildirisinde, hükümet güçleri, hükümet yanlısı milisler, teröristler ve diğer silahlı gruplarca işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar güçlü şekilde kınandı.

AB, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Kaide ile El Nusra Cephesi bağlantılı terörist grupların ciddi ihlallerini esefle karşıladığını duyurdu.

AB, başta Suriye rejimi olmak üzere tüm taraflara sivil halkın korunmasını güvence altına alma çağrısı yaptı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Lüksemburg Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title