Haberler

AB Bakanı Çavuşoğlu, İngiltere Büyükelçisi Moore'u Kabul Etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanması bizim AB süreci motivasyonu, Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz reformlar, çıkardığımız yasalar, 2010 yılında referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ve Anayasa değişikliği ile ilgili atılan adımlar sonucunda birçok hak ihlaline uğrayan kişiler serbest bırakıldı” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, " Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması bizim AB süreci motivasyonu, Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz reformlar, çıkardığımız yasalar, 2010 yılında referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ve Anayasa değişikliği ile ilgili atılan adımlar sonucunda birçok hak ihlaline uğrayan kişiler serbest bırakıldı" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, İngiltere Büyükelçisi Peter Moore'u makamında kabul etti. Bakan Çavuşoğlu, Büyükelçi Moore'un ilk defa Türkiye de görev yapmadığını belirterek, Türkiye İngiltere ve Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinde yakından çalıştıklarını kaydetti. Çavuşoğlu, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin mükemmel olduğunu belirtti.

Moore ise Türkiye'nin AB'ye destek veren ülkelerden biri olduğunu kaydederek, Bakan Çavuşoğlu'nun İngiltere'yi tanıdığını ifade etti.

"23. FASILLA İLGİLİ GAYRİ RESMİ AÇILIŞI KRİTERLERİNİN TAMAMINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve Balyoz davası hükümlülerinin yeniden yargılanma kararını 23. faslın açılması çerçevesinde değerlendiren Çavuşoğlu, 23. faslın açılmamasının nedeninin siyasi engellerin olduğunu belirterek, "Biz 23. fasılla ilgili gayri resmi açılış kriterlerinin tamamını gerçekleştirdik. En son 1 Mart'ta yayınlanan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlallerinin engellemeye yönelik eylem planıyla daha önce İnsan Hakları, ombudsmanlık kurumu gibi kurumsal yaptığımız ya da attığımız adımlarla hem de gerçekleştirdiğimiz reformlarla 23. fasılla ilgili gayri resmi açılışı kriterlerinin tamamını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Türkiye'nin 23. faslı açacak durumda olduğunu belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"23. ve 24. fasılları açabiliriz. Avrupa Birliği, üye ülkeler ve Türkiye olarak açılmasını istiyoruz. Kıbrıs'la ilgili süreçten dolayı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi iki faslı engelliyor. Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması bizim Avrupa Birliği süreci motivasyonu, Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz reformlar, çıkardığımız yasalar, 2010 yılında referandumla kabul edilen Anayasa değişikliği ve Anayasa değişikliği ile ilgili atılan adımlar sonucunda birçok hak ihlaline uğrayan kişiler serbest bırakıldı. Sadece 23. fasılla ilgili değil, bizim Türkiye'de özgürlük alanlarını ve hukukun üstünlüğünü güçlendirmek için attığımız adımların yansımalarıdır."

"KALICI BARIŞA VE ÇÖZÜME ULAŞMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin Güney Kıbrıs'a yönelik güven artıcı önlemler almasıyla ilgili Çavuşoğlu, Türkiye'ye vize almanın sadece 3 dakika gibi bir sürede tamamlandığın belirterek, bunun Güney Kıbrıs vatandaşlarını da kapsadığını söyledi. Çavuşoğlu, "Biz Güne Kıbrıs'ı tanımadığımız ve Kıbrıs' demediğimiz için web sayfasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu için burayı tıklamak istemediklerini bize ilettiler. Bunu Dışişleri Bakanlığımız değerlendirecektir. Ama bana göre en önemli güven arttırıcı adım, şu andaki müzakere sürecinde Türkiye'nin herkesten daha çok destek vermesidir. Rum tarafından bazı talepler geldi. Özellikle 'Maraş'ı müzakere paketinden çıkaralım' teklifleri geldi. Tüm bu önemli unsurların bir plan içinde müzakere edilerek, kazan-kazan formülüyle her iki tarafında çıkarını gözeterek, bir an evvel kalıcı barışa ve çözüme ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

23. faslın açılması için engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "İtalya dönem başkanlığı başlıyor. Bu engeller kalkacak mı, yoksa Avrupa Birliği 'Bizim seçimlerimiz var. Önce Konsey Başkanı, Komisyon Başkanı, Parlamento Başkanı, diğer komite seçimleri var' mı diyecek, uzun ve müzakere süreci uzun faslı açalım 'diye bir kararlılık mı gösterecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Aziz Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title