Haberler

Aa'dan Cumhuriyet Gazetesine Yalanlama

"(Soru önergelerinin cevaplanmadan yayımlanması) Mezkur soruların Ajans tarafından cevaplanmadan, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı mahiyette ilgili köşede yayımlanmasını, Anadolu Ajansı T.A.Ş'nin itibarını zedeleme kampanyasının bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz" "Tüm atamalarımız liyakat koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir" "Yüzüncü Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapılması hususundaki Anadolu Ajansı T.A.Ş. taahhüdü için öngörülen takvim 2020 yılı olarak belirlenmiştir. Önümüzde, 7 yıllık bir süreç mevcuttur. Ajansımız şu anda da 5 dilde yayın yapmaktadır"

Anadolu Ajansından yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan köşe yazısında kuruma yönelik soru önergelerine yer verilmesine ilişkin, "Mezkur soruların Ajans tarafından cevaplanmadan, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı mahiyette ilgili köşede yayımlanmasını Anadolu Ajansı T.A.Ş'nin itibarını zedeleme kampanyasının bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz" ifadesi kullanıldı.

AA'dan yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Işık Kansu'nun "Ankara Kulisi" isimli köşesinde "Sorular Sürüyor" başlıklı yayımlanan yazıda Anadolu Ajansı T.A.Ş. hakkında CHP Milletvekili Umut Oran'ın soru önergelerine yer verdiği belirtildi.

"Mezkur soruların Ajans tarafından cevaplanmadan, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı mahiyette ilgili köşede yayımlanmasını Anadolu Ajansı T.A.Ş'nin itibarını zedeleme kampanyasının bir sonucu olarak değerlendirmekteyiz" ifadesi yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu yazıda, Anadolu Ajansı T.A.Ş. hakkında kamuoyunu nezdinde şüphe bırakabilecek sorular ve mesnetsiz iddialar yer almakta olup bu ifadelerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

1. İlgili yazıda, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı M. Çağatay Çulcuoğlu'nun Kemal Öztürk'ün eşi Hatice Öztürk'ün akrabası olduğu ifade edilmiş ve atamanın akrabalık ilişkisine dayanılarak yapıldığı iddia edilmiştir. M. Çağatay Çulcuoğlu'nun Kemal Öztürk'ün eşi Hatice Öztürk'ün akrabası olduğu iddiası tümüyle gerçeğe aykırıdır. M. Çağatay Çulcuoğlu, uzun yıllar yurt dışında çalışmalar yürütmüş ve kendi alanında tecrübeye sahip bir kişi olduğu için söz konusu pozisyona ataması yapılmıştır. Tüm atamalarımız liyakat koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Şirket Ana Sözleşmesi'nin kişiye özel olarak değiştirildiği iddiası doğru değildir. Ajansımızın hızlı büyümesine paralel olarak ihtiyaç çerçevesinde Şirket Ana Sözleşmesi'nde düzenleme yapılmış, bahse konu Genel Müdür Yardımcısı'nın ataması ise  tüm hukuki düzenlemelere uygun olarak çok daha sonra yapılmıştır.

2. Yüzüncü Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapılması hususundaki Anadolu Ajansı T.A.Ş. taahhüdü için öngörülen takvim 2020 yılı olarak belirlenmiştir. Önümüzde, 7 yıllık bir süreç mevcuttur. Ajansımız, şu anda da 5 dilde yayın yapmaktadır.

3. Haber Akademisi için bugüne kadar 1 milyon 750 bin TL harcandığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber Akademisinde 2012 ve 2013 yılları içinde iki kur eğitim düzenlenmiş ve toplam 85 öğrenci yetiştirilmiştir. Bu eğitimler için toplam 430 bin 82 TL kaynak kullanılmıştır. Eğitim giderlerinin büyük bölümünü (yüzde 79) Haber Akademisi personel giderleri oluşturmaktadır ve bu rakamın da büyük bölümü de yazınızda ismi geçen, Anadolu Ajansında en yüksek düzeyde maaş alan yöneticilerden olan Fehmi Çalmuk'un maliyetidir. Haber Akademisi mezunu öğrencilerin tamamının ataması yapılmamakta, başarılı olanlar arasından seçici kurul tarafından atamaları yapılmaktadır.

4. Fehmi Çalmuk'un hastanede tedavi gördüğü dilim içerisinde görevden alındığı iddiası doğru değildir. Şu anda Genel Müdür Danışmanı olarak görevini sürdürmektedir. Fehmi Çalmuk, Akademi Koordinatörü olarak görev yaparken gerekli liyakatı gösterememiş, çalışanlarına ve öğrencilere karşı bir yöneticiye yakışmayacak davranışlar sergilemiştir. Bahsedilen sebeplerle Genel Müdür Danışmanlığına atanmıştır. Ayrıca Fehmi Çalmuk hakkında tüm bu sebeplerle disiplin soruşturması açılmış olup soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title