Haberler

85 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

Güncelleme:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 1929 yılından beri kan davalıları barıştırdı.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak 85 yıllık kan davalıları toplayarak barıştırmalarını sağladı. Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Bacini köylüleri arasında süren kan davası yapılan organizasyon ile barıştırıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı barış yemeğine, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Yazar Serhat Bucak, Êzidi Federasyonu temsilcileri, Êzidi Akademisyenler Birliği Şefik Tagay ve birlik temsilcileri katıldı.

Midyat'ın ilçesine bağlı Bacini köylüleri arasında kavganın bitmesi için büyük çabalar harcadıklarını belirten Belediye Başkanı Selim Sadak, 1929 yılından beri 50 kişinin öldüğünü ve cahiliye, aşiretçilik döneminin bittiğini ve 85 yıldır süren bu kavganın bitmesinin sevinci içerisinde olduklarını açıkladı.

Sonunda Bacini köylülerini barıştırdıklarını açıklayan Sadak, "Artık cahiliye, kölelik, aşiretçilik dönemi bitti. Artık yeter. Yaklaşık 90 yıldır süren bu davadan palazlananlar oldu, analar gözyaşı döktü. Yetim kalanlar oldu. Sonunda Bacini barışı sağladı. Bu barış kadınların barışıdır. Sıra büyük barıştadır. 2014 yılı çözüm ve barış yılı olacaktır. Birliğimiz başta Önderliğimiz olmak üzere tüm tutsakların bırakılmasına vesile olacaktır. Kürtlerin barışı birliği sağlanmadan Mezopotamya halklarına barış gelmez. Kimse Kürtlerin barışından özgürlüğünden korkmasın" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selim Sadak Mardin Midyat Siirt Barış Süreci Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title