Haberler

80 Milyon Liralık Koltuk

Güncelleme:

Önce arsayı verdi sonra yönetimine girdi

Valiliği döneminde Bursa'da 80 milyon liralık bir araziyi Paralel Yapı'ya ait üniversiteye bedelsiz tahsis eden Şahabettin Harput, şimdi de aynı üniversitenin mütevelli heyeti başkanı oldu.

Bursa'da valilik yaptığı dönemde 80 milyon liralık araziyi Paralel Yapı'ya ait olan üniversiteye bedelsiz tahsis eden eski vali Şahabettin Harput, o üniversiteye mütevelli heyeti başkanı oldu. Valiyken işadamlarına baskı yapıp Gülen örgütüne yüklü miktarlarda bağış yaptıran Harput, 17 ve 25 Aralık'taki darbe girişimlerinden sonra yardımı kesen işadamlarıyla tek tek görüşerek, Gülen örgütünü övüyor ve yardımların devam etmesi konusunda telkinde bulunuyor.

MERKEZE ÇEKİLMİŞTİ

2007'de Valiler Kararnamesi ile Bursa Valisi olan Şahabettin Harput'un, Paralel Yapı için işadamlarından yüklü miktarda para topladığı ortaya çıkmıştı. Son olarak 2 yıl önce Bursa'nın merkezindeki İl Özel İdare'ye ait, değeri 80 milyon lirayı bulan arsayı bedelsiz olarak Orhangazi Üniversitesi'ne tahsis etti. Arsa skandalının ortaya çıkmasının ardından Harput, Ağustos 2013'teki kararname ile merkeze çekildi. Bunun üzerine emekliliğini isteyen Harput, kısa süre önce arsa kıyağı yaptığı Orhangazi Üniversitesi'ne Mütevelli Heyeti Başkanı oldu.

İŞADAMLARINA MARKAJ

Üniversiteye başkan olduktan sonra tekrar Bursa'ya dönen eski vali, bir yandan da Paralel Yapı'ya yardımlarını kesen kentteki işadamlarını yakın markaja aldı. 17 ve 25 Aralık'taki darbe girişimi ve 30 Mart seçimlerinden sonra yardımı kesen işadamlarıyla tek tek görüşen Harput'un "Cemaat güç kaybetmedi" diyerek, yardımların devam etmesi gerektiği konusunda baskı yaptığı öne sürüldü. Eski valinin görev yaptığı dönemde, Paralel Yapı için birçok kez devreye girdiği de ortaya çıktı. Marketler zinciri sahibi bir işadamının yardım etmemesi üzerine, işadamının belediyeye sattığı ette usulsüzlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı öne sürüldü. Şahabettin Harput'un talimatıyla işadamıyla görüşen bir savcının, paralel örgüte yardım konusunda işadamını yönlendirdiği, ayrıca Vali Harput'un "Hiç yardım etmiyor" diye çıkıştığı da öğrenildi.

PARALEL YAPI'YA HASTANE KIYAĞI

Şahabettin Harput vali olduğu dönemde, işleri kötüye giden Ren-Tıp isimli sağlık kuruluşunun Paralel Yapı'ya ait Özel Bahar Hastanesi'ne devredilmesi için devreye girip, sağlık kuruluşunun değerinin çok altında hastaneye satılmasını da sağlamış.

Sabah

Kaynak: Ensonhaber.com / Güncel

Şahabettin Harput Orhangazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title