Haberler

8 Yaşındaki Kızı 12 Yaşındaki Erkekle Evlendirdiler

Güncelleme:

Afganistan'ın Balh kentindeki bir köyde iki küçük çocuk evlendi.

Çocuk evliliklerin yoğun olarak yaşandığı Afganistan'da Mina adındaki kız çocuğu ile Serdar adlı 12 yaşındaki erkek çocuğu evlendirildi. Babası tarafından yaklaşık 2000 dolar başlık parası karşılığında başka bir aileye gelin olarak verilen Mina, henüz 8 yaşında ve evliliğin ne olduğunu kavrayacak bir yaşta değil.

KIZIN BABASI ÇARESİZ OLDUĞU İÇİN EVLENDİRMİŞ

Mina'nın babası Mümin, verdiği kararın doğru olduğunu ve çaresiz oldukları için böyle bir yola başvurduğunu dile getirdi. Mümin, "Köyün ileri gelenlerine ailemin maddi durumunu anlattım ve maddi imkansızlıklar nedeniyle kızıma bakamayacağımı belirttim. Onlar da Mina'yı evlendirmemde herhangi bir sakınca olmadığını dile getirdiler. Ayrıca alacağım başlık parası ile az da olsa fakirlikten kurtulursun diye bana öğüt verdiler" dedi.

ERKEK ÇOCUĞUN AİLESİ EVLİLİĞİ SAVUNDU

12 yaşındaki damat Serdar ise evlilikten beklentisini soran muhabire, "Sadece mutlu bir hayat istiyorum" diye cevap verdi. İsmini açıklamayan Serdar'ın annesi de, bu evliliğin doğru bir karar olduğunu söyledi. Serdar'ın annesi açıklamasında, "Bu kız çocuğu sokaklardaydı ve kimse onunla ilgilenmiyordu. Şimdi oğlumla evlendi ve artık bizimle daha iyi bir hayat sürebilir" diyerek evliliği savundu.

KÜÇÜK YAŞTAKİ EVLİLİKLER YASAK OLSA DA ÜLKEDE UYGULANMIYOR

Afgan yasalarına göre küçük yaşta evlilikler yasaklanmış durumda ancak bu karar ülkede uygulanmıyor. Özellikle maddi durumları iyi olmayan aileler için kızlarının evliliklerinden alacakları başlık paraları fakirlikten kurtulma aracı olarak kullanılıyor. Kırsal kesimde en yüksek başlık parasını veren kim ise kız o kişi ile evlendiriliyor. Bu yüzden çarpık evlilikler Afganistan'da çok sık yaşanıyor.

FAKİRLİK BU EVLİLİKLERİN SEBEBİ

Afganistan'da Birleşmiş Milletler verilerine göre kız çocukların yüzde 57'si henüz daha 18 yaşına girmeden evlendiriliyor. Ülkedeki fakirlik bu evliliklerin yaşanmasının en önemli sebeplerinden biri olarak görülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Afganistan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
500

Yorumlar (25)

bir bilen:

BU ÇİNGENELER yüzünden islam dini çok kirlendi.

32
15
yanıtYanıtla
cenk:

Sizlerin gibi müslümanliklarin Allah belanizi verein 8 yasinda bircocuk o daha. Oyuncaklariyla oynama zamani neahlaksizlik bu o cocugun ebediyen piskologisinin bozulacagini bilmiyorlar Boyle Anne ve babayi idam edeceksinki ayni fikirde olanlara örnek olsun

33
4
yanıtYanıtla
kelo:

Ben diyorum din insani geri zekali yapar, siz bana kiziyorsunuz. Oglim bunlar gerceklerdir ve ne olur kendi hatiriniz icin siz de birgun önce uyanin!

11
24
yanıtYanıtla
anti din:

Kesinlikle insanlik disi bisey bu! rece tayyip bu konuda susar tabi aynen ISID konusunda yaptigi gibi. Cunku zihniyet bozuk!

8
18
yanıtYanıtla
SİBEL:

MÜSLÜMAN OLACAKSINIZ BİRDE YAZIKLAR OLSUN BÖYLE KAFALARA AMA CEHALETTEN CÜRET DOĞAR

22
3
yanıtYanıtla
haydero yenohannover2011@hotmail.de:

sibelo Muhamet efendiniz dokuzundali cocuklan evleniyorda bunlarda efendinizi örnek aliyor yani m, bir sapik ve yamyam denilen ortacagin karanlik zihniyetidir

yanıt0
yanıt0
dinsiz:

''''islamin faydalari sonsuzdur'''' (!)

11
13
yanıtYanıtla
GÜL:

İLERİDE BİRGÜN DİYECEKLER Kİ TOP VE BEBEK OYNAYACAĞIMIZ ZAMAN EVLENDİK YAZIK HANİ ÇOCUKLUKLARI NEREDE KALDI BİZ 23 ÜNDE ERKEN DERKEN DAHA NELER VAR

20
3
yanıtYanıtla
batı:

al sana meşhur doğu kültürü

11
11
yanıtYanıtla
şeker:

imkanın yetiştirecek güçte yoksa neden çocuk yapıyosunuz kı

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title