Haberler

510 Gram Doğdu, Hayata Tutundu

Güncelleme:

İzmir'de, annesinin gebelik zehirlenmesi geçirmesi nedeniyle hamileliğin 24. haftasında sezaryenle 510 gram ağırlığında ve 28 santimetre boyunda dünyaya gelen "parmak bebek", 165 gün kuvözde kalıp hayata tutundu.

ANNE GEBELİK ZEHİRLENMESİ GEÇİRDİ

İzmir Kent Hastanesinin açıklamasına göre, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Gözde Çakır, hamileliğinin 24. haftasında gebelik zehirlenmesi teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Sezaryenle bebeği alınan Çakır, 5 gün komada kaldığı iki haftalık sürecin ardından taburcu oldu.

'PARMAK BEBEK' 470 GRAMA KADAR DÜŞTÜ AMA HAYATA TUTUNDU

Doğduğunda 510 gram ağırlığında 28 santimetre boyunda olan Elif Öykü adı verilen "parmak bebek" ise boş kuvöz bulunamadığı için İzmir Kent Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesine sevk edildi.

Her bebekte olduğu gibi doğumdan sonra kilo kaybeden Elif Öykü'nün ağırlığı, 13. gününde 470 grama kadar inse de ağırlığının 3 kilo 410 grama boyunun 49 santimetreye ulaştığı 165 günün ardından taburcu edildi.

"EŞİME 'BU YAŞAYACAK MI?' DİYE SORDUM"

Anne Gözde Çakır, komadan çıkmasının ardından ilk kez yılbaşı günü tekerlekli sandalyeyle götürüldüğü yenidoğan servisinde kızını gördüğünü belirterek, şunları anlattı:

"Kızım bebek değil, cenindi. Kalp atışlarını görüyordum. Eşime "Bu yaşayacak mı?" diye sordum. İnanılmaz küçüktü. En son 22 Temmuz'da doktor kontrolüne götürdüm. 4 kilogram olmuş, boyu da 53 santimetre... Kızım sağlıkla büyüyor ve bizi çok mutlu ediyor. Ben de ölümden döndüm, çok zor, kötü günler geçirdim ama hepsi geride kaldı. Artık kızım kucağımda. Bu Allahın bir lütfu, rabbimin bir armağanı. Doktorumuz ve hemşireler, kızımı yaşatmak için çok çabaladı, onlara minnet borçluyum. Hepsine çok teşekkür ediyorum."

"ÇOK KÖTÜ GÜNLERDİ"

Baba Mehmet Can Çakır da baba olma heyecanı yaşarken eşini ve bebeğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Çok kötü günlerdi. Eşimi de bebeğimi de kaybetme korkusu yaşarken şimdi ikisine de kavuşmanın sevincini, mutluluğunu yaşıyorum. Bize bu mutluluğu yaşatan doktor ve hemşirelerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"GELİŞİMİ YAŞITLARINA GÖRE GERİDEN GELECEK"

Hastanenin yenidoğan servisi sorumlusu Uzm. Dr. Cengiz Öztürk ise Elif Öykü'yü her türlü tıbbı tedavi, destek ve özenli bakımla büyüttüklerini kaydederek, "Elbette prematüre doğduğu için gelişimi yaşıtlarına göre geriden gelecek. Ancak yaşam mücadelesini kazandı ve sağlıkla büyüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Yenidoğan Edremit İzmir Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title