Haberler

500 Yavru Sülün Doğaya Bırakıldı

Giresun'un Keşap ilçesine bağlı Düzköy köyünde 500 yavru sülün doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'nce de desteklenen doğaya kanatlı salımı projesi kapsamında bugün 500 yavru sülün doğaya salındı. Keşap ilçesine bağlı Düzköy köyünde 20 gündür yetiştirilen yavru sülünlerin doğaya bırakılması törenine, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Keşap Kaymakamı Polat Kara, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, Orman ve Su işleri Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yüksel ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Bugün 500 yavru sülünü doğaya bırakarak hürriyetlerine kavuşturacağız. Ormanın yeşili ve ağacı güzel ama o güzellikler bu hayvanlarla tamamlanır. Mesela deniz son derece faydalı ama içinde balık olmazsa faydası az olur. 2003 yılından bu yana 2 bin 500 sülünü doğaya bırakmış olacağız.

Bundan sonra umarım Orman ve Su işleri Bakanlığı sadece hayvan salma değil, bunların ayaklarına da çip takarak ormanda nerde olduklarını artık bilimle, teknikle izlemiş olacak" dedi.

Yaklaşık 10 gün sonra Alucra ilçesinde çipli kızıl geyikleri de doğaya salacaklarını söyleyen Vali Şahin, "Orman ve Su işleri Bakanlığı nezdinde Doğayı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ilimizde yaptığı son derece güzel çalışmaları için müteşekkir olduğumu buradan söylemek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Şahin ve beraberindekiler, sülünleri doğaya saldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Düzköy Keşap Sülün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title