Haberler

42. İstanbul Müzik Festivali'nde Fazıl Say'dan Bir Dünya Prömiyeri: "Sait Faik"

İKSV'nin organizasyonunda düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali, 2012 yılında gerçekleştirilen Mezopotamya Senfoni'sinin ardından, çağımızın önde gelen bestecileri arasında yer alan Fazıl Say'la tekrar bir araya gelerek çok özel bir projeye imza atıyor.

İKSV'nin organizasyonunda düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali, 2012 yılında gerçekleştirilen Mezopotamya Senfoni'sinin ardından, çağımızın önde gelen bestecileri arasında yer alan Fazıl Say'la tekrar bir araya gelerek çok özel bir projeye imza atıyor. Fazıl Say'ın İstanbul Müzik Festivali'nin eser siparişi üzerine, Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik Abasıyanık'ı ölümünün 60. yılı için bestelediği yeni eserinin dünya prömiyerleri 25 Haziran Çarşamba ve 26 Haziran Perşembe günlerinde gerçekleştirilecek. Eserin dünya prömiyeri 25 Haziran Çarşamba akşamı Sait Faik Abasıyanık'ın yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği ve pek çok hikâyesini kaleme aldığı Burgazada'da yapılacak. Eser, 26 Haziran Perşembe akşamı da saat 21.00'de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde dinleyicilerle buluşacak.

-SAY: "BENİM İÇİN BİR İLK"-

Fazıl Say, Sait Faik'in "Stelyanos Hrisopulos Gemisi" hikâyesi üzerine yazdığı ve bir sahne eseri olarak tanımladığı eseriyle ile ilgili olarak "Tamamı makamsal olacağı için benim için bir ilktir ve özeldir. Piyano ile kanunun, viyolonsel ile kemençenin diyalog ve bütünleşme halinde olacağı bir ilk yaratmak istiyorum" yorumunda bulundu. Özen Yula'nın yazdığı ve sahnelediği bir edebiyat-müzik buluşması olan "Sait Faik" başlıklı eserde tiyatro oyuncuları Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin anlatıcı rolünü üstleniyor. Çok yönlü sanatçılığı ve dinleyiciyi derinden etkileyen sesiyle tanınan Zeynep Halvaşi ile Say'ın "İlk Şarkılar" albümünde işbirliği yaptığı, müziğin duayenleri Bağcan ailesinin klasik Batı müziğindeki temsilcisi Serenad Bağcan da sahnede olacak. Ayrıca, kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkan ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli de Fazıl Say'la sahneyi paylaşacaklar. Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Quartet ise eser boyunca sahnedeki sanatçılara eşlik edecek. Projenin kostümleri ise Ayşe-Ece Ege ve Machka tarafından özel olarak hazırlandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mezopotamya Fazıl Say İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title