Haberler

42. İstanbul Müzik Festivali, Bu Yıl da Müzikseverleri Etkileyici Bir Programla Karşılıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 42.İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 42.İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor. Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding'in üstlendiği İstanbul Müzik Festivali, bu yıl "Doğanın Şarkısı" temasıyla 1 Haziran-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 42. İstanbul Müzik Festivali'nin ödül töreni ve açılış konseri, 1 Haziran Pazar akşamı 20.00'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Festival uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan başarılı genç viyolonselci Dorukhan Doruk'a şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın eşlik edeceği konserle açılacak. Konser öncesinde sanatçı Gülsin Onay'a 42. İstanbul Müzik Festivali'nin "Onur Ödülü" takdim edilecek.

-TOPLAM 26 ETKİNLİK-

Toplam 26 etkinliğin gerçekleştirileceği ve 800'e yakın yerli ve yabancı sanatçının ağırlanacağı 42.İstanbul Müzik Festivali'nde önemli yenilikler de yer alıyor. 42.İstanbul Müzik Festivali, doğanın sesini sadece tematik eserler yoluyla değil, bu yıl ilk kez açık havada gerçekleştireceği "Pazar Klasikleri" konserlerinde de müzikseverlere ulaştıracak.Öte yandan Fazıl Say festivalin eser siparişi üzerine, Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik Abasıyanık'ı ölümünün 60.yılında notalarda ölümsüzleştirilecek özel bir eser hazırladı. Eserin dünya prömiyeri 25 Haziran 2014 tarihinde Sait Faik Abasıyanık'ın yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Burgazada'da yapılacak.

Festivalin önemli etkinliklerinden bir diğeri ise tüm dünya için ilham verici bir örnek oluşturan El Sistema'nın içinden yetişmiş yeteneklerden biri olan müzik direktörü Christian Vásquez'in yönetimindeki 240 kişilik Venezüella Teresa Carreño Gençlik Orkestrası'nın vereceği konser olacak.

-800'E YAKIN YERLİ VE YABANCI SANATÇI AĞIRLANACAK-

42.İstanbul Müzik Festivali aralarında, Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Alexander Raskatov, Nelson Freire, Pepe Romero, Krzysztof Penderecki, Xavier de Maistre, Yuja Wang gibi isimlerle dünyanın önde gelen orkestralarından Sinfonia Varsovia ve Venezüella Teresa Carreño Gençlik Orkestrası'nın da aralarında bulunduğu 800'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak. Programında senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, resitaller olmak üzere toplam 26 konserin yer aldığı festival, bu yıl farklı mekânlarda dinleyicilerle buluşacak.

-FESTİVALİN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ-

42.İstanbul Müzik Festivali'nin "Onur Ödülü", dünyanın önemli orkestraları ve seçkin şefleriyle sürdürdüğü müzik kariyeri ve aynı zamanda Ahmed Adnan Saygun'un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına ve sevilmesine öncülük eden Gülsin Onay'a takdim edilirken,Festivalin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olan Zubin Mehta'ya verilecek. Efsane şefler geleneğinin son temsilcilerinden Zubin Mehta ödülünü, 21 Haziran Cumartesi akşamı Aya İrini Müzesi'nde, arp sanatçısı Xavier de Maistre ile L'Arte del Mondo'nun konserinden önce alacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Gürer Aykal Gülsin Onay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title