Haberler

42. İstanbul Müzik Festivali

Piyanist Fazıl Say'ın, Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik Abasıyanık'ın ölümünün 60'ıncı yılı için bestelediği yeni eseri "Sait Faik"in dünya prömiyeri, 42. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) açıklamasına göre, Say'ın İstanbul Müzik Festivali'nin siparişi üzerine bestelediği eserin dünya prömiyeri, 25 Haziran'da Sait Faik Abasıyanık'ın yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği ve pek çok hikayesini kaleme aldığı Burgazada'da yapılacak.

Eser, 26 Haziran'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde dinleyicilerle buluşacak. Konser öncesinde, Asuman Kafaoğlu Büke, Sait Faik üzerine bir söyleşi yapacak.

Burgazada'daki konserin oturmalı biletleri tükendi, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'ndeki konserin biletleri ise Biletix satış sistemi, ana gişe İKSV'den ve konser günü açılan gişelerden alınabilecek.

- "Tamamı makamsal olacağı için benim için bir ilktir ve özeldir"

Fazıl Say, Sait Faik'in "Stelyanos Hrisopulos Gemisi" hikayesi üzerine yazdığı ve bir sahne eseri olarak tanımladığı eseriyle ile ilgili, "Tamamı makamsal olacağı için benim için bir ilktir ve özeldir. Piyano ile kanunun, viyolonsel ile kemençenin diyalog ve bütünleşme halinde olacağı bir ilk yaratmak istiyorum" yorumunda bulundu.

Özen Yula'nın yazdığı ve sahnelediği bir edebiyat-müzik buluşması olan "Sait Faik" başlıklı eserde, tiyatro oyuncuları Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin anlatıcı rolünü üstleniyor. Zeynep Halvaşi ile Say'ın "İlk Şarkılar" albümünde işbirliği yaptığı Serenad Bağcan da sahnede olacak. Kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkan ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli de Fazıl Say'la sahneyi paylaşacak. Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Quartet ise eser boyunca sahnedeki sanatçılara eşlik edecek.

Projenin kostümleri Ayşe-Ece Ege ve Machka tarafından hazırlandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sait Faik Abasıyanık Fazıl Say Piyanist Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title