Haberler

"39. Basamak" Artvin'de Sahne Aldı

Güncelleme:

Konya Devlet Tiyatrosu, "39 Basamak" adlı tiyatro oyununu Artvin'de sahneledi.

Konya Devlet Tiyatrosu, "39 Basamak" adlı tiyatro oyununu Artvin'de sahneledi.

John Buchan ve Alfred Hitchcock'un yazdığı, Patrick Barlow'un oyunlaştırdığı ve Mehmet Ergen'in Türkçeye çevirdiği, yönetmenliğini Nafiz Sami Gürcüali yaptığı tiyatro oyunu,  Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde Artvinli tiyatro severlerle buluştu.

Yiğit Gümüşada, Ebru Erbaş, Ferdi Dalkılıç, Yaşar Özboz ve Ahmet Çökmez'in rol aldığı oyunu, Artvin Valisi Kemal Cirit, eşi Hanımefendi Seval Kaya Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip,  Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adlı Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman,  İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, DSİ Bölge Müdürü Muammer Keleş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı ile  Artvinli tiyatro severler izledi.

Oldukça hareketli ve heyecanlı bir oyun olan oyunu izleyen Artvinliler oyunu çok beğendiklerini, buna benzer etkinliklerin zaman zaman yapılmasını yetkililerden talep etti.

Vali Cirit, tiyatro oyunu sonunda sahneye çıkararak oyunculuklarından dolayı tiyatrocuları tebrik edip çiçek verdi.

1935 Ağustos ayında Richard Hannay adlı kahramanın can sıkıntısını gidermek için tiyatroya gitmeye karar vermesiyle başlayan söz konusu tiyatro oyunu, gizemli güzel Annabella ile tanışan Richard'ın kadının gizli ajan olduğunu ve çok gizli görev için İskoçya'ya ulaşması gerektiğini öğrenmesinin ardından kadının peşinde olan iki adam buna izin vermemesi üzerine Richard'ın istemeden de olsa kendisini "39 Basamak" isimli gizli görevin içinde bulmasını konu alıyor. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Alfred Hitchcock Kemal Cirit Artvin Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title