Haberler

300 Kişinin Sınırdan Geçerek Pyd'ye Katıldığı İddiasına Yalanlama

Şanlıurfa Valiliği, Türkiye’den 300 kişinin Suriye'ye geçerek PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'ye katıldığı iddialarını yalanladı.

Şanlıurfa Valiliği, Türkiye'den 300 kişinin Suriye'ye geçerek PKK'nın bu ülkedeki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'ye katıldığı iddialarını yalanladı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla, bazı basın yayın organlarında Suruç ile Birecik ilçeleri arasındaki bölgede HDP tarafından Suriyeli Kürtlere destek için kurulan çadırlardan, 14 Temmuz gecesi 300 ile 800 kişilik bir grubun sınır tellerini aşarak Suriye tarafına geçip YPG'ye katıldığı yönündeki iddialar yalanlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu tarihte, Çiçekalan ve Eşme köyleri bölgesinde Hudut Birlikleri tarafından hudut hattında alınan emniyet tedbirleri arttırılmış, bölgede çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla da Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yeteri kadar kuvvet görevlendirilmek suretiyle gerekli bütün emniyet tedbirleri alınmıştır. Bahse konu bölgeden iddia edildiği şekilde Suriye tarafına herhangi bir geçiş olmamıştır. Ayrıca hudut hattıyla kesildiği iddia edilen tel engeli arasında mayınlı saha bulunduğundan belirtilen miktarlardaki bir grubun Suriye'ye geçmesi mümkün değildir. Türkiye-Suriye kara sınırının Şanlıurfa ilinden geçen bölümünde alınan emniyet tedbirlerine aralıksız devam edilmektedir." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Şanlıurfa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title