Haberler

3 Milyon Yavru Alabalık Derelere Bırakıldı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman içi suların balıklandırılması maksadıyla başlattığı projeyle 3 milyon alabalık yavrusunu sulara yerleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman içi suların balıklandırılması maksadıyla başlattığı proje kapsamında 2013 yılında 3 milyon alabalık yavrusunu sulara yerleştirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2005 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce dere, göl, gölet gibi orman içi suların yerli türlerimizle balıklandırılması için uygulanmaya başlanan "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" Trabzon Altındere ve Mersin Çamlıyayla üretme merkezlerinde yürütülen çalışmalarla hızla devam ediyor.

2005 yılında başlayan balıklandırma projesi ile 2012 yılı sonuna kadar üretilen 3 milyon 254 bin alabalık yavrusu anaçların alındıkları orman içi sulara yerleştirildi. Bunun yaklaşık 2 milyonu, 2012 yılında derelere salındı.

2013 yılında ise 3 milyon 72 bin alabalık salınarak toplamda 6 milyon 326 bin yavruya ulaşılmış oldu. Böylece 6 yılda 1 milyona ancak ulaşabilen rakam, 2012 yılında 2 katına, 2013 yılında ise 3 katına çıkarıldı.

2013'te üretilen yavru alabalıklar program çerçevesinde Artvin, Ardahan, Ankara, Bilecik, Bolu, Giresun, Karabük, Ordu, Rize, Sakarya, Sinop, Tokat, Tunceli, Trabzon, Uşak ve Zonguldak illerine yerleştirildi.

-"2023'E KADAR 50 MİLYON ALABALIK BIRAKILACAK"-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bilinçsiz ve aşırı avlanma neticesinde nesli tükenme tehlikesi altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması için uygulanan proje kapsamında, 2014 yılında 1 milyon 200 bin yavru alabalığın orman içi sulara bırakılmasının planlandığını belirtti.

Orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının arttırılarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak bu projenin önemine işaret eden Eroğlu, "6 ilde başlatılan proje bugün 20 ilde, 47 dere ve gölde devam ediyor. 2023 yılına kadar 50 milyon alabalık yavrusunu yetiştirerek orman içi sulara bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Altındere Trabzon Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title