Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Almanya'nın Frankfurt kentinde, resepsiyon verildi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon verildi.

Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin içişlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği süreci, G20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de Karaman'da maden ocağında işçilerin mahsur kalmasından dolayı Cumhuriyet Bayramı'nı buruk kutladıklarını belirterek, "Onları burada anmadan edemedim. Bugün Cumhuriyet Bayramı'nı biraz buruk kutlayacağız. Bizler oradayız, madenciler ve yakınlarının yanındayız. Akıllarımız ve dualarımız onlarla. Umut ediyoruz, en kısa zamanda sağ salim sevdiklerine kavuşurlar" diye konuştu.

Cumhuriyetin kurulmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının önemine değinen Ekici, "Bugün cumhuriyetimizin kurucuları olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi en içten duygularımızla ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her alanda reformlar gerçekleştirdiğini ve ekonomisinin büyümeye devam ettiğini anlatan Ekici, Türkiye'nin jeopolitik konumu ve sahip olduğu genç nüfusla da dikkatleri üzerine topladığını kaydetti.

Türkiye ile Almanya arasında spor, politika ve ekonomi alanındaki ilişkilerin önemine dikkati çeken Ekici, ilişkilerin daha da gelişmesi adına Almanya'da yaşayan vatandaşların iki ülke arasındaki en büyük köprü olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa İşleri Bakanlığı Daire Başkanı Michael Brochmann, Bad Soden Belediye Başkanı Norbert Altenkamp, sanat, ekonomi ve iş dünyasından çok sayıda Türk ve Alman davetlinin yer aldığı resepsiyonda, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türkiye'nin tanıtım görüntüsü izleyicilerin beğenisine sunuldu. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt 29 Ekim Almanya Politika Güncel Haberler

title