Haberler

26 İlde Yapılan Ankette AK Parti Yüzde 40'ın Altında

Güncelleme:

2011 yılında yüzde 49 oy alarak üçüncü kez iktidar olan AK Parti, SONAR'ın 26 ilde yaptığı araştırmada yüzde 37'lik kesimin desteğini alabildi.

2011 ve 2014 seçimleri öncesi yaptıkları isabetli tahminlerle tanınan SONAR'ın yaptığı son seçim anketine göre AK Parti'nin oylarındaki düşüş dikkat çekiyor.

AK PARTİ YÜZDE 40'IN ALTINDA

2011 yılında yüzde 49 oy alarak üçüncü kez iktidar olan AK Parti, 12 yıllık süreçte ilk kez yüzde 40 desteğinin altına indi. Araştırma 26 ilde, 3 bin 25 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı. "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusuna, katılımcıların yüzde 37.17'si AKP, yüzde 27.01'i CHP, yüzde 17.13'ü de MHP karşılığını verdi.

BAYRAKÇI: MUHALEFET İÇİN BÜYÜK FIRSAT

SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, elde ettikleri sonucu şöyle yorumladı: "AKP'nin oy kaybı, bazı siyasi birikimlerden olduğu kadar, yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun performansından da kaynaklanıyor. Ekim ayında yüzde 26'ya kadar yükselen kararsız ya da oy kullanmayacak kitle Kasımda yüzde 6.7'lere inmiş bulunuyor. Anadolu Partisi gibi yeni oluşumların, (Oy kullanmayacağım) diyen küskün seçmenleri, sandığa yöneltebileceği görülüyor. 2015 seçiminde de buna benzer bir sonuç alınırsa, AKP, tek başına iktidarda kalmak için gereken 276 vekili çıkaramayacak ve muhalefet için koalisyon hükümeti kurma fırsatı doğacak."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (210)

hewaloomobilWeb@haberler.com:

2015 de seçimiyle HDP nin yılı olacak Alla ın izniyle 10 barajını geçmek olacak tır

27
55
yanıtYanıtla
sonundamobilWeb@haberler.com:

Hdp geliyor iktidara Hdp. Ey buyük başkan DEMIRTAŞ kurtar memleketi hırsızdan çakaldan

15
50
yanıtYanıtla
MUŞLU:

tüm oylar HDP YE

12
46
yanıtYanıtla
1071:

GARİBAN HAKKI YİYEN HER TARAFI KÜRTLERLE DONATAN BU GAFİLLERİ SONU GELMEKTEDİR AK DEĞİL KARA PARTİDİR BU. . . . TİHO

21
29
yanıtYanıtla
AYHAN:

AKP SAYESİNDE TERÖRİSTLER DAĞDAN ŞEHİRLERE İNDİ. AKPNİN OY ORANI HALA MI YÜZDE 37LERDE HAYRET.

34
14
yanıtYanıtla
kürtkızı:

Tüm ailem Ankarada ne diyorsa Diyarbakır Tuncelide de aynısını diyen, eğilip bükülmeyen Devlet Bahçeli''ye vereceğiz oyumuzu

32
16
yanıtYanıtla
ANKETmobilWeb@haberler.com:

Akpyi istemeyenler yorumu begenin

33
15
yanıtYanıtla
İğdir Mobil-IOS:

Mhp geliyor MHP

25
20
yanıtYanıtla
Bilal Cicavoğlu:

Kardeşim hiç zorlamayın muhalefetin iktidara gelme gibi bir niyeti yokAKPARTİ 2015 seçimlerinde yine açık ara İKTİDAR . . .

10
33
yanıtYanıtla
chessmobilWeb@haberler.com:

Her secimde ak partiye oy verdim bu sefer vermeyeceğim ülkeyi yol gecen hanina cevirdiler .nerde hirsizlik gasp varsa orda Suriyeli arap ve kürtler var.

29
14
yanıtYanıtla
Tüm 210 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title