Haberler

26. Finike Festivali Başladı

Güncelleme:

26'ıncı Finike Festivali, ramazan ayı nedeniyle erken kutlanan "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" etkinlikleriyle başladı.

Geleneksel Finike Festivali, ramazan ayı nedeniyle erken kutlanan "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" etkinlikleriyle başladı.

Finike Festivalinin açılışı protokol üyeleri ve vatandaşların Fethiye Belediyesi mehteran takımı eşliğinde belediye binası önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Fuar alanına kadar yapılan yürüyüşe Finike Kaymakam vekili Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Garnizon Komutanı Erol Möngü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kaymakam Canan Hançer Baştürk, 26'ıncısı kutlanacak festivalin çeyrek asrı aşkın bir süredir devam ediyor olmasının, Finike halkının sahiplendiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Festivalin son günü etkinliği olan "1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nın bu yıl ramazan ayı dolayısıyla festivalin ilk günü kutlandığını ifade eden Baştürk, ilçe ve yöre halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Sarıoğlu da belediye başkanı olarak ilk defa Finike Festivali kutlamalarına katıldığını ve etkinliğin en iyi olması için çalıştıklarını söyledi.

Sarıoğlu, "Biz değişim sloganı ve hizmet için göreve geldik. Yeni yasayla bazı görevlerimiz büyükşehire bağlandı. Ancak biz bu görevleri büyükşehir yapacak demedik, halkımızın ihtiyacı dedik ve her hizmete koştuk. İnşallah güzel bir festival, güzel bir ramazan ayı geçirmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlamalara Finike Limanı'nda devam edildi, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" kutlaması yapıldı.

Etkinliklerde ayrıca 50, 100 ve 200 metre yüzme yarışı, su altında yüzme yarışı, tekne gösterileri ve yarışları gibi çeşitli yarışlar düzenlendi, dereceye girenlere de hediye ve para ödülleri verildi.

Festival, 1 Temmuz akşamına kadar çeşitli etkinlikler ve fuar alanı içinde yapılacak konserlerle devam edecek.

Kaynak: AA / Yerel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Kaan Osman Sarıoğlu Finike Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title