Haberler

25. Ankara Uluslararası Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 25'inci kez gerçekleştirilen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, yönetmen Atıl İnanç'ın 'Daire' filmine verildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e, 25. Ankara Uluslararası Film Festivali'ne katkılarından dolayı şükran plaketi verildi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca gerçekleştirilen 25. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin kapanış töreni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda yapıldı. Ödüllerin sahiplerini bulduğu film festivali kapanış törenini, oyuncu Deniz Çakır sundu.

Bu yıl 25. si gerçekleşen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülleri, yönetmen Atıl İnanç'ın 'Daire' filmine verildi.

'DAİRE' NİN ÖDÜLÜ BERKİN ELVAN'A İTHAF EDİLDİ

Ulusal yarışma jürisinde yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin ve Mert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos'un yer aldığı festivalde, Ulusal Uzun Film kategorisinde 10 film yarışırken, en iyi film ödülüne "Daire" layık görüldü. Ödülünü almaya gelemeyen filmin yönetmeni İnanç, gönderdiği mesajda 'ödülü o güzel çocuğa. Berkin Elvan'a ithaf ediyorum' dedi.

Festivalin en iyi erkek ve kadın oyuncu ödülleri de Daire filmindeki performanslarıyla Nazan Kesal ve Fatih Al'a verildi.

Festivalin Kısa Film alanında "Kurmaca" dalında birinciliği yönetmen Onur Yağız'ın "Patika" adlı filmi alırken, "Canlandırma" dalında birincilik ödülüne yönetmen Koray Sevindi'nin "Kafa" filmi layık bulundu. "Deneysel" dalda ise ödül, yönetmen Oğuzhan Kaya'nın "Mükemmel Bir Gün" adlı eserinin oldu.

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda birincilik ödülünü ise yönetmenler Kurtuluş Özgen, Dilek Gökçin, Mehmet Eryılmaz, Tülin Erarslan ve Özgür Doğan'dan oluşan Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yönetmen Güliz Sağlam'ın "Tepecik Hayal Okulu" adlı belgesel filmi kazandı.

TAŞDELEN PLAKET ALDI VE ÖDÜL VERDİ

Festival tarafından festival ve sanata desteklerinden dolayı Çankaya Belediyesi'ne verilen şükran plaketini, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol'un elinden aldı. Festivalin özel ödülü olan Mahmut Tali Öngören ödülü ise "Cennetten Kovulmak" filminin yönetmeni Ferit Karahan'a verildi.

Festivalin oluşumunda Mahmut Tali Öngören ile birlikte babası Doğan Taşdelen'in de önemli bir emeği olduğunu hatırlatan Taşdelen, Festivalin bu anlamda kendisine babasının bir emaneti olduğunu ve görevi boyunca bu emaneti özenle koruyacağını söyledi. Sanatın özgürleştirici bir boyutu olduğuna dikkat çeken Taşdelen, içinden geçilen dönemde daha fazla sanata gereksinim bulunduğunu belirtti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title