Haberler

21 Şubat Heyecanı Başladı

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Bayburt Belediyesi bu yıl da birçok etkinliğe imza atacak.

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla Bayburt Belediyesi bu yıl da birçok etkinliğe imza atacak.

21 Şubat Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan ekinlikler çerçevesinde, yürüyüşten tiyatro gösterimine, yarışmalardan cirit müsabakalarına, fotoğraf sergisinden konferansa, slayt gösterilerinden konsere kadar birçok etkinlik yapılacak. Etkinlikler 21 Şubat Cuma günü ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe konseri ile tamamlanacak.

19 - 21 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan etkinlikler kapsamında Kop Şehitler Anıtı'na yürüyüş gerçekleşeceğini, burada şehitlerimiz için dualar edileceğini ve bu yılki kutlamaların yoğun ve farklı geçeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kutlamalara tüm Bayburt halkını davet etti.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Polat, "Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunu genç kuşaklara aktarılması amacıyla geçen yıllara göre daha farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. 19 Şubat Çarşamba günü başlayacağımız kutlama etkinlikleri, 21 Şubat Cuma gününe kadar devam edecektir. Bu ilk defa gerçekleştireceğimiz yürüyüş etkinliğimizde, Kop Dağı Dinlenme Tesisleri'nden Kop Şehitler Anıtı'na kadar yürüyeceğiz ve burada şehitlerimiz için dualar edeceğiz. 96 yıl önce ilimizde yaşanan olayları, gelecek nesillere aktarabilmek adına "Son Şahitlerin Dilinden" adlı bir röportaj yarışması başlattık. 15 Şubat'a kadar devam edecek olan bu röportaj yarışmasında, her yarışmacı gerçekleştirdiği röportajın dokümanlarını ya da ses ve görüntü kayıtlarını belediyemize teslim edecektir. Yarışmada dereceye girenlere 20 Şubat'ta gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında ödülleri verilecektir. Yine etkinliklerimiz çerçevesinde şehitlerimiz için Ulu Cami, Yeni Cami, Sanayi Camii ve Hz. Ebubekir Camii'nde Mevlid-i Şerif okunacak" dedi.

3 gün sürecek olan kutlama etkinliklerinin akışı şöyle:

19 ŞUBAT 2014 ÇARŞAMBA

Saat: 10.30 - "Geçmişten Günümüze Bayburt" konulu fotoğraf sergisi açılışı (Taşhan)

Saat: 12.00 - Kop Şehitler Anıtı'nı ziyaret, yürüyüş (Kop dağı dinleme tesisleri - Kop Şehitler Anıtı arasında). Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın Kop Savunması ile ilgili konuşması.

20 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE

Saat: 10.00 - Okullar arası Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışması. Halkın Katılımıyla "Kurtuluş" konulu röportaj yarışması. Ödül Töreni. Saat: 11.00 "Askeri Açıdan Kop Savunması" konulu konferans (Konuşmacı Emekli Albay Atilla Güler) Yer: Şair Zihni Kültür Merkezi. Saat: 13.00 Cirit müsabakası (Bayburt Belediyesi Cirit Sahası). Saat: 19.00 "Güldür Güldür" Tiyatro Gösterisi (Şair Zihni Kültür Merkezi)

21 ŞUBAT 2014 CUMA

Saat: 10.30 - Atatürk anıtına çelenk sunulması. Saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ve bayrağın göndere çekilmesi. Saat: 11.00 - Belediye Başkanı Hafız Süleyman'ın mezarının ziyaret edilmesi. Saat: 11.15 -Mevlid-i Şerif (Öğle Namazı Ulu Camii, Yakutiye Camii, Sanayi Camii ve Hz. Ebubekir Camii). Saat: 17.30 - Kurtuluş yemeği (Öğretmenevi). Saat: 19.00 -Kurtuluş Konseri(Kapalı spor salonu). Açılış, protokol konuşmaları, kurtuluş konulu tiyatro (1Perde),Halk oyunları gösterisi (Bayburt Ekibi), Dilek Şimşek (Sanatçı), Bedirhan Gökçe (Sanatçı) - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bedirhan Gökçe Abdullah Hacı Ali Polat Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
title